icon

Detské centrum Filly v Hrnčiarovciach nad Parnou

renatafilova
15. feb 2012

mamicky boli ste sa pozriet v tej novej skolke pri trnave pocula som same chvaly a idete sa pozriet na maskarny ples v sobotu je to zdarma

Strana
z2
mamavera
15. feb 2012

@renatafilova neviem síce kde sú Hrnčiarovce 😀, ale viem, že detské mcentrum nie je škôlka, nie je zaradené do siete materských škôl, ktoré majú vypracovaný svoj výchovno-vzdelávací program podľa štátneho, ani nemusia zaručovať, že dieťa pôjde pripravené do školy. Je to skrátka luxusnejšie stráženie detí s programom, ale materská škola určite nie.

deny2
16. feb 2012

@mamavera to je fakt, nie je to materská škola, čo ale nemusí byť vždy nevýhodou. Štátny vzdelávací program má dosť nedostatkov, takmer vôbec nezohľadňuje individuálne potreby detí, mieru duševnej vyspelosti, nezohľadňuje záujmy toho-ktorého konkrétneho dieťaťa a je nastavený tak, že deti chodia do školy takpovediac "nevyhrané". Skoro všetky predškolské zariadenia (a aj kvalitné detské centrá) majú vypracovaný svoj výchovno-vzdelávací program a mnohokrát je oveľa kvalitnejší, ako ten "škôlkársky", ktorý musí vychádzať zo štátneho vzdelávacieho programu ISCED 0. Poznám systém vzdelávania niektorých detských centier (aj toho v Hrnčiarovciach) a môžem povedať, že takéto súkromné zariadenia (až na výnimky) poskytujú deťom oveľa kvalitnejšiu starostlivosť, vzdelávanie i prístup k deťom, než je tomu v bežnej materskej škole.

ivett1
16. feb 2012

@deny2 ahoj, mýlim sa?... alebo je to v podstate súkromná škôlka...

mamavera
16. feb 2012

@deny2 dovolím si oponovať, mám presne opačný názor, síce súhlasím, že má štátny vzdelávací dosť nedostatkov, ale práve som uvítala, že zohľadňuje individuálne potreby detí a že idú deti do školy nevyhrané je dôsledkom toho, že učiteľky v materskej škole sú tlačené rodičmi k čo najväčšiemu počtu krúžkov a aktivít, mysliac si, že je to pre deti to najlepšie. Ale mne práve tento program dáva oveľa viac možností robiť všetko prostredníctvom hier, pokusov a všelijakých zaujímavých činností. Asi je to vždy vec ľudí a nie zariadenia.

jaaty
16. feb 2012

@mamavera -nesúhlasím. Dcérka tiež chodí do detského centra a vzdelávací program je na veľmi vysokej úrovni, hoci majú aj dostatok krúžkov.
Susedov chlapček chodí do štátnej škôlky a hoci má o mesiac 5 rokov, jeho škôlka nepripravuje nijako!!!!!
Mamička raz do týždňa so smútkom konštatuje, čo napr. vyrobili. Včera napr. s ľútosťou konštatovala, že deti síce valentínku vyrobili, ale na biely "šmirák" (zo zadnej strany popísaný!), kde im p. učiteľka nakreslila srdiečko, ktoré deti potom vyfarbili -a to je koniec.

mamavera
16. feb 2012

@jaaty viem, čítala som tu na koníku už všeličo, aj poznám učiteľky a škôlky, v ktorých sa zastavil čas niekde pred dvadsiatimi rokmi....ale poznám aj škôlky a učiteľky vynikajúce a tiež centrá výborné, aj horšie....vždy je to o ľuďoch. Rodičia nie vždy dokážu správne ohodnotiť dané zariadenie, ale práce detí a to, či do daného zariadenia chodia s radosťou, alebo tam nechcú byť je tiež zrkadlom toho zariadenia. Ja osobne by som svoje deti určite dala radšej do materskej školy, ale veéééľmi pozorne vybranej 🙂 🙂

jaaty
16. feb 2012

@mamavera, nepochybujem, že sa nájde aj kvalitná štátna škôlka, na druhej strane nesúhlasíms tým, že ak má, že škôlka v názve detské centrum - nie je kvalitná.
Nepoznám DC v Hrnčiarovciach, ale to, kam chodí naša Hana by som nevymenila za nič 😉

mamavera
16. feb 2012

@jaaty detské centrum NIE je materskou školou, ťažko na pár riadkoch vysvetľovať. Ja tiež nepoznám toto materské centrum, ale materské centrum a materská škola sú dve rozdielne veci. Materská škola totiž musí spĺňať určité kritériá, ktoré materské centrum spĺňať nikdy nebude. Nie som tu od toho, aby som obhajovala materské školy, ani aby som niekoho o niečom presvedčila, chcela som len poradiť 🙂

dandielunka
17. feb 2012

@renatafilova ahoj, môžeš mi napísať ako to tam vyzerá? My sme boli tento týždeň choré a ešte nechcem ísť von. Ale budúci týždeň sa chystáme na deň otvorených dverí do Medušky 🙂 som zvedavá, či je to také ako sa píše ... 😒

renatafilova
autor
19. feb 2012

dandulienka vcera sme sa boli pozriet na maskarnom plese abolo fantasticky krasne prostredie skolka ako z rozpravky asi tam dam moju kocku labo pochodila som toho dost a ten bordel co je po trnave to sa neda porovnat

renatafilova
autor
19. feb 2012

@mamavera maja ty asi nemas deti lebo toto by si nepisala v statnej skolke tie ucitelky potrebuju co najmej deti aby sa vela nenarobili sak maju tie iste platy ci maju 30 alebo 5

vanilka29
19. feb 2012

my sme boli tiez pozriet v Hrnciarovciach a myslim, ze nielen splna standart materskej skoly, ale v mnohom ho vo vysokej miere prevysuje, nehovoriac o tom, ako maju vypracovany plan vzdelavania deti 🙂 , moju malu tam urcite dam, su tam nadherne miestnosti, nove umyvarky, mily personal a velku vyhodu vidim v tom, ze maju vlastnu kuchynu a jedalen, takze moje dieta nebude dodstavat jedlo, ktore sa niekde uvarilo a priviezlo vo varniciach!

elise
19. feb 2012

@deny2 ty si deniska majiteľka centra?

mamavera
19. feb 2012

@renatafilova deti mám a som učiteľka v materskej škole 😀 😀 😀

mamavera
19. feb 2012

@vanilka29 súhlasím s tebou, nikdy by som nedala dieťa do zariadenia, v ktorom sa nevarí a jedlo dovážajú
A nie som majiteľkou materskej školy, aby ma niekto nepodozrieval, iba mi je medzi deckami fajn.

renatafilova
autor
19. feb 2012

@mamavera ako nic v zlom len som mala pocit zaujatosti voci inym zariadeniam a niecomu novemu a velakrat lepsiemu ako sa doteraz ponukalo 🙂 😉

mamavera
19. feb 2012

@renatafilova v pohode, ale ja som práveže alergická na skostnatené názory

dandielunka
20. feb 2012

@renatafilova Renátka, ďakujem za informáciu, pôjdem sa pozrieť aj do Hrnčiaroviec, ale tento týždeň som si už naplánovala Medušku v Modranke, som zvedavá, lebo o nej počujem samú chválu a aj cenovo sa mi to zdá výhodnejšie. Dám vedieť čo som videla 🙂

renatafilova
autor
20. feb 2012

@mamavera tak sme v tomto zajednoa naozaj ako som sa tam rozpravala s tou riaditelkou aky maju vzdelavaci program tak si myslim ze je to na vysokej urovni......a o ostatnych detailoch nehovoriac ako zariadenie kuchyna jedalen no jedna basen

sorayev
5. mar 2012

Práve si obchádzam všetky súkromné škôlky v Trnave a okolí. Už teraz mi je totiž jasné, že môjho syna do štátnej škôlky nemám šancu umiestniť. Bola som sa pozrieť aj v Hrnčiarovciach. Je to úplne nové zariadenie, budú tam mať škôlku aj jasle. Urobilo to na mňa úžasný dojem. Nie je to žiaden rodinný dom, ale obrovská vynovená budova, ktorá aj v minulosti slúžila ako škôlka. Kompletne ju prerobili, žiadna "improvizácia". Majú tam veliké triedy, samostatné spálne, samostatnú jedáleň, dokonca aj izolačku - ak nejaké dieťa počas dňa ochorie. No na súkromnú škôlku - ozaj luxus. A hlavne sa mi páči ich zameranie na prírodu - budú tam poskytovať detičkám aj také aktivity, ako jazda na koni, canisterapia, pestovanie rastliniek a liečivých byliniek, pravidelné výlety na ranč, opekačky v prírode a pod. No mne sa to páči veľmi. Môj malý sa tam veľmi teší. Balkónové dieťa - keď zbadá živé zviera, tak je celý bez seba 😀
A ešte informácia špeciálne pre mamavera - majú tam vypracovaný aj výchovný program - skladá sa tuším zo štyroch alebo z piatich tématických okruhov. Dali mi ho k nahliadnutiu, len som to síce preletela, ale zdalo sa mi to celkom profesionálne.

lucinda22
13. aug 2015

Dlho tu nie je napisany ziadny komentar a viem, ze mamicky tieto fora citaju, ked sa rozhoduju dat svoje dieta niekam do jasli.
Rozhodla som sa napisat kratku recenziu na DC Filly v Hrnciarovciach.
Chodili sme tam skoro dva roky no jediny dovod, pre ktory sme zostavali boli skvele ucitelky, ktore mali medzi sebou uzasne vztahy a navzajom sa doplnali a pomahali, co sa o vedeni tohto zariadenia povedat neda.
Vedenie skolky je neustale zaneprazdnene svojimi problemami a inou pracou a o skolku sa vobec nestara. O com svedci napriklad neustale opakujuci sa jedalny listok a nedodrziavania stravy podla listku. Deti mali minimalne 4x do tyzdna maslovy chleba. Na stranke pisu ze zabezpecuju detom dostatocne mnozstvo ovocia a zeleniny, co na neustale opakujece sa staznosti rodicov za 2 roky nezmenili - mozno na tyzden. V DC Filly v najlepsich casoch bolo okolo 20 deti, ked na tento pocet bol minimalny pocet ovocia a zeleniny, ale riaditelka tvrdila, ze je zabezpecene v dostatocnom mnozstve.
Je sice skvele, ze toto zariadenie ma vlastnu kucharku a upratovacku, co je v konecnom dosledku jedna a ta ista osoba, ktora pracuje 12-13 hodin denne. Je to starsia pani, na ktorej vidite hned na prvy pohlad, ze nevladze. Robi ranajky , obedy, olovrant a denno denne upratuje celu obrovsku skolky. Ale nestihala to. O com svedcali nonstop neumyte zachody, pavuciny medzi dverami a za radiatormi. Podlaha v kupelke neumyta, kedze sme kazde rano absolvovali najprv cestu na zachodik. Toalety pre dospelych boli zanedbane, bez toaletneho papiera, vylevka upchata. Je jasne, ze to pani kucharka cele nezvlada sama, castokrat jej pomahali ucitelky, aj ked to nebolo v naplne ich prace a o cistotu sa starali oni. My rodicia sme boli toho svedkami ked sme chodili po deti a stretavali sme ich, ako umyvaju kupelku z vlasneho zaujmu.
Mili rodicia, vo Filly sa travnik kosi, len na viacnasobne poziadanie. To, ze je trava vyssia ako deti, vedenie nezaujima a musia dostat maily, kde ich my rodicia prosime o to aby ho pokosili. Co inde v skolkach je ako samozrejma vec, tu to bol vzdy problem.
Zvazte svoje moznosti a vyber skolky, do ktorej chcete dat vase dieta. Ucitelky zo zariadenia odisli a nasledne opustilo skolku cca 10deti. Rodicia boli vystaveni nemilej sitacii, lebo zo dna na den museli hladat skolku pre svoje deti, lebo ziadna matka by tam dieta nedala, ak by tam neboli kocky, co robili v jaslickach alebo v skolke. Tato situacia, ze odchadzaju ucitelky sa v tomto centre opakuje uz niekolky rok. No vedenie stale nepochopilo, ze je chyba niekde inde. Hrdo a so vztycenou hlavou popieraju vsetky skutocnosti, co kazda matka, ktora tu mala dieta davno vie.
Zelam vam dobry vyber jasliciek. Je to pre deti velmi velmi dolezite v akom kolektive su a kto sa o nich stara. Bude sa to niest s nimi cely zivot.
Dala som si ten cas a namahu napisat vam tieto skutocnosti aspon okrajovo. Nikoho nepresviedcam, len pisem, co sme si my zazili.
A mimochodom, ani len zdaleka nejde o anglicke jasle 🙂

mirulka12
26. aug 2015

Uplne suhlasim s @lucinda22 . Nas drobec tiez navstevoval Filly. Museli sme z centra odist z rovnakych dovodov, vedenie sa nestara o priestory, travnik, pomocky, hracky.... zaujima ich len prisun penazi do zariadenia. Strava otrasna. Najviac ma zaskocilo, ked som sa dozvedela, ze deti dostavaju na olovrant hrianku s cesnakom! Travnik na dore plny buriny, minimalne pol metrovy. Pani kucharko-upratovacka, velmi mila obetava pani, kupuje v obchode na dlh, lebo vedenie nie je schopne. Skolka ma dlhy aj voci obci. O anglictine ani nebudem pisat. je to len marketingovy tah! Pre nastupom do filly nam pani riaditelka ruzovo vykreslila program, vylety, plany, aktivity s ponikmi.... v konecnom dosledku sa ziadne zazraky, vylety nekonali, ponika moj syn za ten rok ani nevidel. Ak bola planovana nejaka akcia, tak len vdaka dvom ucitelkam, ktore si vsetko zabezpecili a pripravili. Ale tie bohuzial (pre ne chvalabohu) odisli, cize skoncili aj znesitelne casy pre DC Filly.
Ucitelky boli skvele, oblubene, krasny pristup, vesele, napadite, kreativne! Bohuzial vedenie bezstarostne zadupavalo do zeme kazdy ich podnet. Kvoli nim sme boli ochotni opomenut nedostatky. Ale co je vela, to je vela, ja ako mama by som uz dieta do Filly URCITE nedala!

fidorka152
27. aug 2015

Presne tak baby,suhlasim s Vami,Filly obchadzame oblukom,nech uz ani nemyslime nato,ze sme toto zariadenie navstevovali..za cely cas som sa s majitelkou ani nestretla,faktury sme platili dievcatam alebo pani kucharko-upratovacke,ktora si ich brala do vrecka..splatnost faktury bola v den,kedy sme ju dostali a potom pani majitelka iba vyvolavala,kedy zaplatime..nebudem tu rozpisovat vsetky nedostatky,myslim,ze dievcata predomnou uz napisali dost,ale neda mi si nespomenut na koberec plny spiny,o sanitarnom dni ani nehovorim,steny nemalovane niekolko rokov,plesen v spalni,ktora vraj nie je skodliva,atd.atd.atd... Hovori sa,ze sa toto centrum spamatalo,a ze nabralo druhy dych,ale uz je neskoro,meno si urobili u vela rodicov,a ti Filly odporucat urcite nebudu..tak ako ja,mamicky,ak chcete,aby bolo vasmu dietatu dobre,tak ho tam nedavajte..jedine,co tam bolo super,boli ucitelky,ale tie tam uz nie su,takze ziaden dovod na umiestnenie nie je..dobre to zvazte,na oko to vyzera fajn,ale po case urcite zistite,ze to je horsie ako zle..

52anna
28. aug 2015

Na túto stránku občas zo zvedavosti zavítam. A práve teraz som sa aj zaregistrovala, aby som mohla reagovať na príspevky, ktoré tu čítam. Do Filly mi chodí vnuk. Takže mi nedá nenapísať sem názor našej rodiny a naše skúsenosti. Boli sme svedkami obdobia personálnych zmien a keďže malý tam chodí doteraz, viem posúdiť situáciu z pohľadu nedávnej minulosti aj súčasnosti. Po odchode bývalých učiteliek tam prijali nové pani učiteľky, taktiež veľmi milé, pedagogicky odborne zdatné a trpezlivé. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale z môjho osobného pohľadu sú nové pani učiteľky oveľa pozornejšie k deťom, viac sa im venujú, a podľa mňa sú aj skúsenejšie, aj keď sú mladé, čo vidieť napríklad na tom, ako plánujú aktivity s deťmi, ako ich učia a ako hravo si vedia s nimi poradiť. Čo sa týka stravy, porovnávala som si jedálne lístky s inými škôlkami a jaslami, a tá strava je všade rovnaká, pretože je zostavovaná podľa predpisov, ktorými sa musia školské jedálne riadiť. Ovocie majú deti raz niekedy dvakrát za deň a zeleninu každý deň buď ako šalát k obedu alebo ako prílohu k chlebíku. Vôbec nesúhlasím s tým, ako tu mamičky predo mnou kritizujú toto zariadenie. Keď je také zlé, prečo ste tam teda milá pani "lucinda22" vodili svoje dieťa dva roky? Až do odchodu bývalých učiteliek Vám to nevadilo? Alebo ste to práve Vy, bývalé pani učiteľky, ktoré pod rôznymi vymyslenými nickmi dávate na túto stránku negatívne príspevky len aby ste uškodili Filly??? Zaujímavé - tri rôzne príspevky, všetky štylisticky rovnaké, všetky písané bez diakritiky a v odstavcoch. Akoby ich písala jedna osoba!!! Ja som sa tam s neporiadkom nestretla. Nevidela som tam ani pavučiny a ani špinu. Dvor síce nie je vybavený tuctom farebných moderných preliezok, ale je priestranný a deti sa na ňom môžu vyblázniť do sýtosti. Pár preliezok, hojdačky a trampolína myslím stačia. Pár krát som si všimla aj ja trochu vyššiu trávu, bolo to ale možno dva razy a určite nebola "vyššia ako deti". Čo sa vedenia týka, my keď chceme niečo vedieť, alebo niečo oznámiť alebo niečo skonzultovať s p. riaditeľkou, normálne jej zavoláme. Ešte sa nám nestalo, že by sme sa nevedeli skontaktovať s vedením. A pani riaditeľka sa nám vždy snaží vyjsť v ústrety, ak máme špeciálnu požiadavku, snaží sa vyhovieť. Napríklad keď bol teraz po víkende malý spálený od slniečka, natierali ho pani učiteľky dvakrát za deň Aloe Vera gélikom a vonku boli iba v chládku. Alebo keď mal pred časom zdravotné problémy, varili mu tam zvlášť stravu podľa toho, ako nám to kázala pani doktorka. A čo sa týka toho dlhu na obci, táto informácia tam kolovala, tak to moja nevesta zisťovala u starostu. A vraj tam nie je dlh. Tak snáď keď to potvrdil starosta obce, tak je to jasné, že zas je to len nejaká fáma vypustená z úst neprajníkov. Organizujú aj výlety, boli teraz nedávno na koníkoch, v Trnave na Beethowenovej na ihrisku, pred dvoma týždňami boli v Oáze sibírskeho tigra. Plánovali aj výletnú plavbu s deťmi, ale zrovna im v ten deň pršalo, takže ju museli odvolať. Čo sa nás týka, vnuk do Filly chodí a aj chodiť bude. A chodí tam veľmi rád. Veselý tam prichádza a vždy v dobrej nálade odchádza. Sme maximálne spokojní.

mirulka12
28. aug 2015

Vyborna konspiracna teoria! Musim uznat! Ze prispevky pisu same ucitelky! No. Rozosmiali ste ma takto v piatok podvecer :D Nie, nie sme ucitelky. Som mamina trojrocneho chlapceka. To, ze su prispevky bez diakritiky je u mladych ludi v komunikacii cez internet pripustne a uplne bezne. No, ako pisete, v poslednej dobe boli aj vylety, aj aloe, aj skvele ucitelky...nuz, asi sa zase na chvilku zobudili, treba nalakat novych platicov za 'kvalitu" :D

lucinda22
29. aug 2015

Taktiez som sa velmi pobavila. DC FILLY samozrejme zelame vela uspechov, nikto nepovedal, ze ucitelky, ktore su tam teraz su zle. Jasne, ze po obrovskom BOOM, ktore tam nastalo sa muselo vedenie spamatat, lebo by im tam uz nikto nesiel. Vylety? Uzasne nieco!!! Deti to potrebuju. Skoda, ze v tomto rozkvete sme neboli my.

Jedalne listky - samozrejme su napisane skvele. Ale jedlo, ktore bolo na jedalnicku nebolo castokrat dodrziavane, lebo mali xkrat do tyzdna maslovy chleba a stary chleba, bola som toho svedkom niekolkokrat, lebo ked som prisla pre dieta este jedli a obcas som mu pomahala s jedenim.
Tema ovocie - je nekonecne zacarovana 🙂 ale dobre, tak teda maju ovocie, super.

Dvor - trampolina nie je bezpecna, castokrat sme tam po obede este zostali, nozicky mu zapadali do strun co su okolo trampoliny. Neskor kupili novy kryt na tie struny, ale nie je dobre pripevneny. Do pieskoviska mali deti vyse roka zakazane chodit lebo je plne macacich vykalov a nemene velmi dlhu dobu. Ked boli vonku ucitelky deti do pieskoviska nevpustali. A pieskovisko je zaklad pre skolku, lebo tam deti ten cas miluju !

Specialna poziadavka natierat dieta Aloe gelikom ? Ved to by malo byt snad samozrejme a nie je to nic extra obdivuhodne, ze vam vysla v ustrety v takejto veci.
No nic teda tak nech sa Vam tam dari. My sme napisali len nas nazor na danu instituciu a vy svoj. Kazdy mame na to plne pravo 🙂
S pozdravom vraj byvala ucitelka s falosnym profilom :D

fidorka152
30. aug 2015

Skoda sa vyjadrovat..lebo ak aj nieco clovek povie resp. napise,tak je hned niekto iny..nech sa Vam dari pani 52anna..aspon je clovek pouceny..len neviem,ci vy nahodou nie ste ta nova pani ucitelka..🙂 tak ako ja ta byvala..🙂

becop
31. aug 2015

Suhlasim s prispevkom 52anna. Tiez tam chodi syn. Ucitelky perfektne,mily personal,velke pekne triedy,kvalitna praca s detmi. Odchod predoslych uciteliek sposobil vtedy riadny rozruch. A par iniciativnych rodicov tomu pridali grady. My sme mali akurat par dni nato odcestovat na dovolenku a v tom chaose a navale informacii sme ani nevedeli,co robit,ci syna z filly odhlasit alebo ci ho tam nechat. Nakoniec sme ho tam nechali a spravili sme dobre. Info sme chceli mat objektivne a z oboch stran,takze sme si dali asi dvojhodinovu konfrontaciu s vedenim. Zaujimave veci sme sa dozvedeli. Preverene,ukazane,dolozele dokazmi. Podrobnosti nerozoberam minimalne z dovodu taktnosti. Pravdou ale je,ze konspiracne teorie dokazu pekne pohnut davom. Radsej prejdem k faktom.
Co sa prevadzky tyka,par dni po prevrate malo filly kontrolu z hygieny. Vsetko OK, zavady a nedostatky ziadne - zaznam sme videli.
Vlhke flaky na stenach v miestnosti na prizemi su podla vsetkeho sposobene priesakom vodovodneho potrubia. Nie su to spodne vody,takze ani plesne. Pozreli sme to osobne,mury su na 2-3 miestach vlhke ale nie plesnive,nic take tam necitit ani nevidiet. Budova je majetkom obce,filly je tam len v prenajme. Logicky ma tento stav vyriesit majitel,nie najomca. Vedenie sa kvoli tomu natahuje s obcou od roku 2013 - korespondenciu,zapisnice z obecneho zastupitelstva,uznesenia,navrhy rieseni sme videli a citali.
Velke zadne pieskovisko bolo mimo prevadky do casu rekonstrukcie. Sice je uz teraz spravene,sprevadzkovane a zakryte,ale aj tak sa nepouziva,lebo tam cely den pecie slnko. Pouziva sa male pieskovisko,ktore si ucitelky podla potreby presuvaju. Trampolina,hupacie koniky a hojdacky boli v priebehu roka uz niekolkokrat opravovane - dokumenty z oprav sme videli. Problem je v tom,ze sa tam na ich detsky dvor chodi vyblbnut polka dediny a vedenie s tym nemoze spravit nic,lebo pozemok je majetkom obce a ta im to dovoli. A filly sa tiez muselo zaviazat,ze umozni ihrisko uzivat obyvatelom obce. No ked na tu trampolinu naskace par besnych 15 rocnych pubertiakov, je uspech,ze este drzi pohromade. Co sa neda povedat o hupacich konikoch,ktorym len tento rok 4x davali novu hlavu, lebo im ju vandali zakazdym odkopli. A este pre zaujimavost - rekonstrukciu preliezok zabezpecuje a financuje filly, udrzbu zelene tiez zabezpecuje a financuje filly,ale pritom sa tam moze chodit hravat hocikto z dediny, lebo sak je to obecny flek. Trochu zvlastny challenge. Potom niet divu, ze ucitelky idu s deckami radsej na prechadku nez na dvor.
Strava je v pohode,maslovy chlieb je 2x za tyzden a vzdy s inou zeleninovou prilohou. Inak,decka maju maslovy chleba najradsej. Hockedy si ho vypytaju a kucharka im ho aj spravi, ked nechcu jest pomazanku. Podla noriem chlieb a pecivo sa v jaslach nesmie podavat cerstve, pretoze deti naduva. Podavat sa smie chlieb a pecivo upecene den predtym. Ovocie maju deti po desiate a po olovrante.
Co sa akcii a podujati tyka,staci si pozriet fotogaleriu na ich stranke. A mozno si v nej aj sklamana mamicka najde svoje dieta sediace na ponikovi,ktoreho to dieta ani nevidelo.
To je len zopar overenych faktov na margo kratkozrakej kritiky autoriek prispevkov,ktore sa neunuvali pozistovat veci objektivne,ale namiesto toho si dali radsej tu namahu a investovali cas na to,aby ofrflali vsetko co sa da a aby tu verejne odprezentovali nazory prameniace prave z nedostatku objektívnych info. Tak ale je to osobna vec kazdeho rodica,do akeho zariadenia prihlasi svoje dieta. My sme to nase prihlasili do filly a nelutujeme to.

domi778
3. sep 2015

Drahe mamicky 🙂 Ja som brigadovala v DC Filly pol roka a za pol roka som sa naučila presne to ako sa školka riadiť nemá a na čo všetko si človek musí dávať pozor ak chce aby boli rodičia spokojný a aby sa ta deti cítili príjemne a hlavne aby to bolo pre ich rozvoj vhodné prostredie. DC Filly mi ukázalo príklad ako školka alebo vôbec centrum nemá vyzerať. To že si prečítate na jedálničku, že vaše deti majú ovocie a zeleninu, šťavy alebo čaje od výmyslu sveta, pestrú a zdravú stravu ešte neznamená, že to tak aj naozaj je. Skúste sa tam ísť pozrieť len tak nenápadne raz cez deň a skontrolujte čo vaše deti naozaj majú a čo nemajú. V škôlke večne chýbali pomôcky, hygienické potreby a rôzne iné veci, aj napriek neustálemu upozorňovaniu vedúcich, že otrebujeme niečo s čím môžme pracovať s deťmi nám to priniesli po 2-3 týždňoch alebo nám to nepriniesli vôbec a mi sme si to museli kupovať s našich financií. Neviem ako to je teraz ale deti spávali na matracoch na holej zemi, keď si odsuniete matrace na ktorých spávajú vaše deti steny sú plesnivé a mokré a vaše deti tam spia a dýchajú tam. Na dievčatá, ktoré tam pracovali nemôžem nič povedať zlé boli to kolegyne s veľkým K, ktoré teraz majú neuveriteľne nádherné detské centrum, majú tam hygienicky čisté prostredie pre deti veľmi útulné. Možno to nie je veľké ako centrum Filly ale aspoň je to prostredie do ktorého by som sa nebála dať svoje dieťa a nebude mi odtiaľ chodiť neustále choré. A tiež si skontrolujte sem tam aj výlevku aj záchody a choďte sa pozrieť do kuchyne. A pani kuchárko-upratovačka bola vždy veľmi milá a snažila sa vyhovieť ale tiež nedokáže všetko obiť sama predsa je staršia pani a sama to nezvláda. A tiež by možno chcelo sem tam nenápadne dať fúkať ráno....nechcem byť hnusná ani nič podobne ale žiaľ toto je slávne DC Filly v Hrnčiarovciach. Všade inde by som dala svoje dieťa, ale tam nikdy.

becop
3. sep 2015

Aha ano, aj to sa medzi rodicov vyhlasovalo.Ze byvale pani ucitelky si otvorili svoje detske centrum.Nazbierat kontakty a skusenosti u konkurencie ako zamestnanec,a potom si otvorit konkurencny podnik a snazit sa tam presmerovat celu jeho klientelu,to je high level korektneho podnikania. 😠 Nema ale zmysel zaoberat sa moralkou ludi "kvalifikovanych" na to,aby vychovavali nase buduce generacie,okrem ineho aj vo sfere etiky,medziludskych vztahov,hodnotovych aspektov. Alebo sa zmenila doba? Spravne je budovat biznis hadzanim spiny na konkurenciu? Anjelske tvaricky usmiatych zhovorcivych pani uciteliek ma teda naozaj prekvapili.No,nie je to moja vec. Ked to vedeniu filly neprekaza,nebudem sa dalej k tomu vyjadrovat. Nazor nech si kazdy spravi sam. Posledne co spravim ja,ze upozornim pani riaditelku filly centra na tuto verejnu diskusiu. A dakujem Bohu,ze nas v poslednej chvili osvietilo a ostali sme vo filly.Mimochodom,odkedy sa tam vymenili ucitelky,nestretavame uz ani damsky klub 'Klebetnicek' v zostave mamiciek a pani uciteliek v triede na prizemi, ked si prideme popoludni pre dieta. Profesionalna uroven tohto zariadenia po odchode byvalych uciteliek akosi zo dna na den vzrastla, pritom vedenie je stale rovnake. Vymenil sa len ucitelsky personal. Tak rozmyslam...,kto tam tu uroven asi tak kazil?

Strana
z2