Diagnostický pobyt v materskej škole
Ahojte. Chcem sa opýtať, je možné prijať dieťa do MŠ na diagnosticky pobyt, ak nie je zdravotne znevýhodnené podľa §59? Niečo som si prečítala aj na nete, ale teda neviem či tomu správne rozumiem.
Ide o to, že dieťa nastúpilo ako 2r8m, adaptovalo sa ok, celý školský rok bolo v pohode, na ďalší školský rok sa to všetko začalo zhoršovať, jeho správanie, proste katastrofa. Nerešpektuje, provokuje, nepočúva, škaredo rozprava. Chodí do cppp na terapiu hrou, kde je bezproblémový a navrhli mi nech skúsim inú škôlku, vybavil sa prestup do inej, kde ho zobrali na ten diagnosticky pobyt. Ani pediater, ani cppp mi prihlášku, kde sú tie dva papiere o znevýhodnení podľa §59 nepodpísali, lebo vraj je dieťa v poriadku. V tej druhej škôlke to je také isté ako v prvej. Cez prázdniny chodí do ostatných škôlok, kde mi povedali, že nie je ani prvý ani posledný s týmto správaním a že ak chcem, že od septembra mi ho zoberú a ony si s ním rady daju. A po 2 týždňoch vidím naozaj zmeny, že ten prístup a hranice tam pomaly začínajú. Lebo doma aj inde funguje normálne. Zaujíma ma teda, že či postupovali správne, keď ďalšia škôlka až taký problém nevidí a skôr si myslia, že nemal v tých škôlkach len hranice. Doma s hranicami problém nemám. Je to naozaj neuveriteľné, neviem či niekto takýto problém riešil, že v škôlke akoby úplne iné dieťa. Skôr počúvam od druhých že väčšinou dieťa v škôlke je tichšie a doma ako z divých vajec. A my máme opačný problém