Dieťa ateistov v súkromnej cirkevnej škôlke
ahojte. kedze viera je citliva tema pisem anonymne. s manzelom sme obaja ateisti a tak aj mienime vychovavat nase dieta. kazdopadne vedla domu mame sukromnu cirkevnu skolku tusim 450eur stoji co je na Bratislavu este dobra cena a maju malinko deti. fakt ze 3 deti na 1 ucitelku. a sestricky su velmi mile stretavam ich s detmi na ihrisku. moja otazka je ze moze ist vobec nepokrstene dieta do cirkevnej skolky? alebo nie? na stranke to uvedene nemaju.. podmienku krstu. a neviete akym sposobom vedu k viere deti v skplke? dik
Určite ho tam nič zle nenaučia a v budúcnosti sa mu to môže zísť. Ja by som sa popytala už len skrz tie nepreplnene triedy to za to stojí. U nás v spádovej škole je 20-24 deti v triede a riešia šikanu. Vozím dcéru do inej kde ich je 11 a majú super dobré vzťahy. Ako deti tak aj rodičia
Myslim, ze ste sa rozhodli spravne.
Ja mám 3 kamarátky, ktoré chodil na cirkevnú školu a sú to bezbožné hovädá. 😀 Mojou odpoveďou sem vlastne neprispievam k ničomu, len som si na to spomenula z ich rozprávania, že tam tú vieru nikto nejak extrémne neriešil.
Krst nie je podmienka. Na druhej strane i vela pokrstenych deti pochadza z ateistickeho/nepraktizujuceho prostredia.
Akurat musis suhlasit s tym, ze bude mat na skole nabozenstvo (zvykne byt 2h/tyzden), min 1x za mesiac povinna omsa (my sme mali v ramci vyucovania) a vyucovanie sa vzdy zacina a konci modlitbou (to je ale 1min zalezitost, mozno i menej). No a je mozne, ze v niektorych rocnikoch budu absolvovat duchovne cvicenia/ obnovu (to by uz ale nemalo byt povinne, resp na urovni vyletov, no neucastou mu trhas kolektiv/vztahy v triede).
Ak to beries tak, ze ste otvoreni novym myslienkam, nech si samo vyberie, tak to moze byt dobry napad - zazije, vyskusa, rozhodne sa.
mam 4 deti a vsetky chodia/chodili do cirkevnej skolky, aj ked my sme ateisti. ja som zastancom toho, ze dieta si ma same vybrat svoju vieru.
takze ja som rada, ze mu tam rozsiria obzory, deti su este moc male na to, aby ich to vyrazne ovplyvnilo na cely zivot.
v skolke vedia, ze som ateistka a deti nie su pokrstene a nemaju s tym problem. ja zas viem, ze si spievaju krestanske piesne a modlia sa a tiez s tym nemam problem.
je to o vzajomnej tolerancii 🙂

@zuvelyn som ateistka a dcera je na evanjelickkm 8r gymnaziu gymnaziu, dovod: je to spickova bilingval skola s uzasnym mimoskolskym programom ( nikto vieru neriesi, v 25ks triede majo ozajstnych evanjelikov 5, 5 tvrdych ateistov ostatni su zmeska rimo a spol)