Dieťa do škôlky
Ahojte. Moj syn má 4r už chodí do škôlky, no má dcéra bude mať v apríli 2,5r.. Lenže nastala mi taka situácia, keď musím ísť do práce, teda nasla som si momentálne dobrú prácu, vo všetkom by mi vyhoveli, tak aby som zvládala deti, víkendy by som mala volne... Lenže, jasličky si dovoliť nemôžem, škôlku synovi platím nie malé peniaze, ale stále lepšie než jasličky.. Otázka znie, vezmú mi do škôlky aj 27 mesačne dieťa? Horšie je ze ešte sa nepýta, doma je cele dni bez plienky ale ani za svet, urobiť ciki ciki a kaki kaki do záchodu alebo nočníka. Vždy sa stane nehoda.. Postrážiť mi ju nemá kto, mama chodí do práce, a to vlastne aj celá rodina, moja babka by už nevladalaza ňou. Dkaujem za každú radu.
Je to individuálne, niektoré škôlky áno a niektoré nie. Dcéra mala v triede aj 2 a pol ročne detičky ale mali už hygienické návyky. Ale za skúšku nič nedáš, len neviem ako je to s prihláškou počas školského roka, či nemusí byť podaná dopredu. Najlepšie bude obvolať škôlky v okolí a popýtať sa.
Musíte priamo zistiť v škôlke. Ja bývam v KE, tu skôr nie, lebo väčšie mesto a veľa detí, u našich v dedinskej škôlke by brali všetkými desiatimi, lebo majú málo deti a chodia tam aj menšie s plienkami. Naozaj to závisí aj od lokality.
Veď ale do 3 rokov ti stále bude chodiť rodičak z coho tie jasličky zaplatíš a budeš mat cely svoj plat.. v apríli si skús podať prihlášku na september do škôlky a odplienkovať dieťa.. v škôlke je oveľa viac deti ako v jasliach, neviem si predstaviť pri toľkých kusoch ešte vymieňať nejakému plienky, jedine nájsť škôlku na dedine, kde deti nie je tak veľa
Pokial by nastupila aj do jasiel kde akceptuju plienku tak do 3 r si mozes ako pracujuca matka poziadat o prispevok na skolku,vacsinou to z velkej casti pokryje naklady
@simona92101 finančne sa viac oplatí poberať do 3r rodičovský a chodiť do prace, než príspevok na škôlku a chodiť do prace
Ak si nemozes dovolit jasle a riesis len skolku, nevidim to ruzovo. Neviem odkial si, ale napr. u nas,v stredne velkom meste, je zakladnou podmienkou odplienkovane dieta a deti beru len od septembra, nikdy nie od polky skolskeho roka. A plus, odkedy je povinna dochadzka pre 5 rocnych, uz to nie je, ze vezmu dvojrocnych, ked bude malo trojrocnych, ale uz je to tak, ze mozno vezmu trojrocnych, ked sa uvolni miesto po prijati vsetkych povinnych 5 rocnych :/ skusila by som skolky na dedinach v okoli, tam sa vacsinou da dohodnut na plienkach aj na inom mesiaci prijatia. A ak sa to nepodari, zhanala by som pani na opatrovanie.
Tam kde chodí môj syn by mi ju vzali aj počas roka, s tým problém by nebol len sa toho bojím ze co to odplienkovanie..
Jasličky určite nie, finančné mi to nevychadza.
Treba obtelefonovať škôlky, u nás berú tie v odľahlých mestských častiach, alebo skus najbližšie dediny. Riešim ten istý problém.
Su niektore ms, kde beru aj take malicke deti, ja som mala na praxi 2,5 rocnych, podmienka bola bez plienky, bola to ms v Nr. Jasle financne sa nedaju zvladnut? Ja som nastupila do prace, zostal mi este rodicovsky prispevok plus mzda, rodicak ide na jasle. Vychadzaju 334 mesacne, este mi 44 e zostava plus 25 rodicak...

Su skolky kde beru aj 2-3 rocne deti treba zistit. Ale stale majú prednost 3 roncne s tym, ze ak kapacity to umoznia doplnia deti 2 rocnymi.