icon

Dieťa do škôlky pri narodení súrodenca

katuha
29. apr 2025

Ahojte, plánujem prihlásiť dcéru 3.5 roka do škôlky od septembra. Rovno okolo augusta septembra sa nám ale narodí dieťatko. Neviem ako to ošetriť. Najradšej by som ju tam dala na jeden deň a potom vôbec, kvôli zdraviu bábätka. A možno po nejakých 3 mesiacoch opäť. Ako ste to mali vy. Ako sa to rieši. Keď nepríde toľko do škôlky, to musí dokladovať lekár. Alebo ako to funguje ďakujem. Jedná sa normálne o spádovú škôlku.

lienka175
29. apr 2025

normálne daj teraz prihlášku a ak ju príjmu, tak nahlás, že nastúpi napr. až od januára, ani na ten jeden deň ju dávať nemusíš, ani od lekára nič nepotrebuješ, to až ak by bola predškoláčka

januska12323
29. apr 2025

Prihlás ju a skús sa dohodnúť či môže začať neskôr. Nie každá škôlka s tým súhlasí.

bosorkabb
29. apr 2025

Prihlás ju a uvidíš. Nepotrebuješ potvrdenie od lekára. Ale napríklad v našej škôlke riaditeľka chce vysvetlenie keďže dieťa zaberá miesto inemu dieťaťu. Prvé 4 mesiace máme adaptacny proces a môže dieťa vylúčiť. Je to aj v rozhodnutí o prijatí.

ysseba
29. apr 2025

Môžeš sa dohodnúť s riaditeľkou, že reálne tam nebude chodiť, ale budeš si platiť školné aby ti držali miesto.

ivka21
29. apr 2025

@katuha ja som tak mala malého narodil sa koncom augusta a normálne najstarší išiel do školy ale skrz to že ešte jeden braček ostal doma somnou. všetko bolo ok akurát som nechodila s malým do škôlky aby tam dačo nechytil ale chodil pon manžel aj ho vozil ráno. Ale dvoch určite ešte zvládneš tak by som ho dala až na ďalší rok do skolky.

katuha
autor
29. apr 2025
@ivka21

@katuha ja som tak mala malého narodil sa koncom augusta a normálne najstarší išiel do školy ale skrz to že ešte jeden braček ostal doma somnou. všetko bolo ok akurát som nechodila s malým do škôlky aby tam dačo nechytil ale chodil pon manžel aj ho vozil ráno. Ale dvoch určite ešte zvládneš tak by som ho dala až na ďalší rok do skolky.

@ivka21 úprimne by som tak aj chcela, ale už ma neskutočne stvu tie otázky všetkých na okolo o škôlke a podobne....

ava11
29. apr 2025

Píšem ako učiteľka MŠ. Ak ju nutne chceš dať do škôlky, daj ju od septembra na pol dňa, na obed domov. Deti, ktoré v škôlke nespávajú, mávajú výrazne nižšiu chorobnosť. Od decembra do februára (chrípková sezóna) by som si dieťa nechala doma, to kľudne aj pediater napíše, že z preventívnych zdravotných dôvodov, aby nenakazilo mladšie. A potom na jar môže znova nastúpiť už podľa potreby na pol alebo celý deň.
A súkromne ako mama ti napíšem, nechala by som si dieťa doma celý rok, prihlášku by som dávala až o rok. Ja som to tak so synom urobila, išiel, až keď mala mladšia rok.

ivangeline
29. apr 2025

Mozes skúsiť škôlku a aj zrušiť. Možno si zamiluje a možno naopak bude žiarliť, že ty si doma a ono v škôlke.. :/

jankafark
29. apr 2025

@katuha nám sa narodilo bábätko v júli a v septembri nastúpila staršia 3r 9m do škôlky .. aj tak bola viac doma ako v skolke

leuska1997
29. apr 2025

@katuha nám sa narodil maličký teraz v októbri a malého som dala do škôlky v septembri,je pravda že babo chytilo skoro všetko čo starší, ale tak beriem to tak že proste stym detičky rastu, škôlka je veľký pomocník napr keď budeš doma s babom budeš mat čas len na to babo. Urcite podaj prihlášku a dohodni s riaditeľkou že uvidis ako s nástupom. Skus to a uvidis, ja si to teraz veľmi pochvalujem.. starší v škôlke a ja sa venujem babetku.Ochoriet môže aj vo výťahu hocikde.🙂

17alexis
29. apr 2025

Nedala by som do škôlky. Dcéra bude mať v lete 3r a pár dní predtým sa nám narodí druhá.

katuha
autor
30. apr 2025
@ava11

Píšem ako učiteľka MŠ. Ak ju nutne chceš dať do škôlky, daj ju od septembra na pol dňa, na obed domov. Deti, ktoré v škôlke nespávajú, mávajú výrazne nižšiu chorobnosť. Od decembra do februára (chrípková sezóna) by som si dieťa nechala doma, to kľudne aj pediater napíše, že z preventívnych zdravotných dôvodov, aby nenakazilo mladšie. A potom na jar môže znova nastúpiť už podľa potreby na pol alebo celý deň.
A súkromne ako mama ti napíšem, nechala by som si dieťa doma celý rok, prihlášku by som dávala až o rok. Ja som to tak so synom urobila, išiel, až keď mala mladšia rok.

@ava11 ďakujem za skvelý komentár, veľmi mi to pomôže v rozhodovaní ❤️

orini
6. máj 2025

Ahoj, riesim presne to iste a este aj presne vek nam sedi s vasim
Ja som sa rozhodla ze ho nakoniec do skolky teraz nedam a dam ho az na rok, a teda bude mat 4,5roka a male rok. Tak mi to nejak sedliacky rozum povedal, ze tato kombinacia bude asi najlepsia.. 🤷‍♀️

maryetta
6. máj 2025

Ja ti napisem ako 4-mama. Dieta zo skolky bude nosit vsetko. U nas ako to zacalo niekedy v oktobri? Intenzivne zacalo v decembri. A skoncili sme kolotoc chorob niekedy v marci. Vkuse nonstop kasel, sople. Kasel. Kiahne. Taka choroba. Zvracanie.... dookola stale nieco.
Jasne co nas caka to nas neminie. Ale! Je ine "liecit" novorodenca a ine cca rocne dieta. Ktoremu uz aj viac liekov mozes dat. Vie ako tak "spolupracovat". Aspon teda moja skusenost.
A hlavne tym ze tvoje dieta "obsadi" miesto v skolke a mozno ine dieta ktore sa tam nedostane....

fiafia
6. máj 2025

@katuha ak tam viac dieťa chodiť nebude ako bude tak by som zbytočne miesto neblokovala. Ja by som určite dieťa do škôlky pri novorodencovi nedávala. Moja dcéra mala hrozne adaptacne obdobie a o tých chorobách ani nehovorím. Neviem si predstavit riešiť toto všetko a ešte malé bábätko. Okrem toho je iné keď ochorie od súrodenca ročne dieťa a malinke babatko. Tam aj liečba je limitovaná. Ja by som to určite neriskovala.