icon

Dieťa odmieta jesť v škôlke, čo robiť?

anicka777777
4. sep 2024

Dobrý deň dcéra teraz nastúpila do škôlky ne tam kľudná hra sa ale ako náhle ma ísť k stolu a vidí tam jedlo je to katastrofa kričí plače... co by ste mi poradili?

anicka777777
autor
4. sep 2024

@fairyy dobre skúsim to aj keď tuším ze to nebude mať žiadnu cenu ale ako sa hovorí nevyskusam neviem ... ona hneď to jedlo dáva od seba preč bude ťažké niečo do nej dostat

luccija
4. sep 2024

@fairyy ako jej vyjdú v ústrety v súkromnej?
@anicka777777 raz začne jesť aspoň niečo ..teraz je v strese.Vela deti v škôlke len odkusne suchý chleba, nátierku dá dole, zje len časť z obeda podľa toho čo som videla 70% deti tam poriadne neje

fairyy
4. sep 2024

@luccija kamoska mohla nosit jedlo z domu

luxus10
4. sep 2024

@fairyy v sukromnej prvy den pokrmia, druhy-jedz sam, ....nezjes, tvoj problem...ziadne extra privilegia....papier znesie vela...netreba mat bujne predstavy...aj tam su 2 uc. na cca 20 deti..

anicka777777
autor
4. sep 2024

@fairyy potrebovala nejaký papier ci to bolo len dohodou s učiteľkou ?

lienka.7
4. sep 2024

@anicka777777 opis si jedálny lístok a zacni variť co v skolke, jedz s nou a vysvetľuj jej to. Ze jej uvaris a donesieš do skolky jedlo ty. Detto nátierky. Začať ich jednoducho jest. Môže nejakú nelubit, ale nie všetky zase. Co ti je doma? Pečene cvikoty? (Prepáč za ironiu)
Moja tiež vymyslala, učiteľka jej vravi, ze to som jej uvarila ja a jedla hneď. Dokonca kapustu ci kel je ako jediná z triedy. Proste musíš s tým nieco robiť, lebo si uzenie vredy na žalúdku.

anicka777777
autor
4. sep 2024

@luccija možno časom sa to zlepši len ona naozaj dáva preč od seba to jedla nechce sa nato ani pozerať bude to veľmi ťažké dostať do nej aspoň 2 -3 lyžičky

pribinak
4. sep 2024

@anicka777777 ja zas chápem aj tie učiteľky, že keď majú v triede 20-25 deti, tak nemôžu že no Dianka si nepojde sadnúť k stolu ale zostane s nejakou učiteľkou v triede
Lebo to by začal robiť aj Ferko a Misko a pridala sa Zuzka a Evka a za chvíľu nebude za stolom pol triedy
Čiže k stolu musí ísť a sadnúť si a potom je už na škôlke ako dlho budú tolerovať že vôbec nepapa
Ak neje niečo ok, to každé dieťa niečo nelubi, ale vôbec? Pochybujem že to budú akceptovať

Čo jej dávaš pred odchodom do skolky? Čaj? Mlieko? Vodu?

fairyy
4. sep 2024

@anicka777777 nie iba tam platili tolko penazi tej sukromnej skolke, ze by bolo cudne, aby nesuhlasili s tym, ze moze nosit vlastnu stravu dietatu... ja som na to v tej dobe nemala tiez peniaze, ako by mi to padlo ...

anicka777777
autor
4. sep 2024

@lienka.7 co sa týka raňajok tak šunky mozzarella zeleninu aj parky viem není to zdravé a na obed polievku iba vyvar a kašu meso hoc jaké rezen kuracie vo vode potom špagety halušky domacu pizzu a to je asi aj všetko veľmi malo 😔

fairyy
4. sep 2024

@luxus10 samozrejme verim, ze su aj take sukromne, tu co poznam ja z rozpravania kamosky, kde chodilo jej dieta, tak tam vyslovene mohli matky sialene vymyslat, take ze jedlo doniest bolo najmenej co som pocuvala 😂

anicka777777
autor
4. sep 2024

@pribinak samozrejme ja tomu rozumiem keď sa nedá tak sa nedá musí robiť to čo aj iné deti ... na raňajky ma väčšinou zeleninu paradajnky šunku bez pečiva ona neje ani pečivo

anicka777777
autor
4. sep 2024

@fairyy teraz pozerám súkromná škôlka u nás stojí 130e co není až taká tragédia len si musím overiť ci je možnosť doniesť jedlo

pribinak
4. sep 2024

@anicka777777 pred škôlkou dostane jesť? No tak potom jasne ze nie je hladná a robí scény
Daj je len čaj, alwbo vodu, aby mala prázdne bruško a bola ochotná aspoň vyskúšať to čo je na raňajky

anicka777777
autor
4. sep 2024

@pribinak pondelok a utorok som jej nedala aj tak nejedla dnes som jej dala a tiež nejedla

pribinak
4. sep 2024

@anicka777777 dva dni je nič, ona si potrebuje vytvorit návyk

anicka777777
autor
4. sep 2024

@pribinak tak jej teda nebudem dávať rano jest

anicka777777
autor
4. sep 2024

Som veľmi smutná stoho 😔 keď vidím ako ostatné deti jedia len ta moja musí vymýšľať

fairyy
4. sep 2024

@anicka777777 neboj to nielen tvoja vymysla 😊 kazde dieta ma.nieco svoje cim rodicom vytvori spomienky, ktore mu budu v dospelosti, pripadne pri vnucatach vyhadzovat na oci 😀

anicka777777
autor
4. sep 2024

@fairyy dakujem si zlata 🥰

pribinak
4. sep 2024

@anicka777777 vymyslaju aj iné deti, veď sú to deti. Treba jej dať čas

anicka777777
autor
4. sep 2024

@pribinak ale áno len už vidím aj na ucitelkach že sa pozerajú na ňu inak však chcú aby sme začali ju dávať na 2 hodiny a potom viac

simona20201309
4. sep 2024

@anicka777777 a co máš s tým urob8t ty keď tam nie si

floren
4. sep 2024

@anicka777777 dva dni som bola s malým pri obede,druhý deň si presadol k deťom a bolo vybavené

luccija
4. sep 2024

@fairyy je to zakázané kvôli hygiene asi to porušovali.Deti môžu mať vlastnú stravu, ktoré majú papier od lekára, že majú intolerancie.Z jedál sa berú vzorky, ak sa vyskytne brušná chrípka, salmonela či nejaký problém.My sme stravu v súkromnej dovážali a vzorky boli uložené.
Ak vieš, že desiatu jesť nebude daj jej normálne raňajky ty...lebo potom nezje raňajky, obed atď...
Keď pre ňu chodíš zatiaľ skoro, tak budeš vedieť, že aspoň niečo zjedla doma ..no a vieš musela si vedieť, pizzu a rezeň v škole mať nebude.Ale chápem, že strava doma a v škôlke sa nedá porovnať, len toto sú potom problémy, keď dieťa má taký okliešteny jedalnicek
@anicka777777

amelie2017
4. sep 2024

Dieta bolo v skolke 3 dni. 3 dni a dospeli od neho cakaju, ze bude vsetko super. Treba jej dat cas. Je normalne, ze deti prve dni/tyzdne placu, zvykaju si na novych ludi, prostredie, jedlo,...mali by ste sa vsetci ukludnit.

monika2605
4. sep 2024

@anicka777777 preboha nič..je tam treti deň aj s cestou, má čas

anicka777777
autor
4. sep 2024

@monika2605 toto som povedala učiteľke že ona potrebuje čas v skolke je prvý krát nepoznala to tam.. mne príde ako keby chceli mať kľud a obtažuje ich plač

anicka777777
autor
4. sep 2024

@amelie2017 len stým to mame problém inak sa do škôlky zatiaľ teší ani raz neplakala že tam nechce hneď sa uteká hrať len to jedlo keby tak netlačili len stále ona nechce ona plače že si nemá diagnózu

vreckovka2
4. sep 2024

@anicka777777 och, to su ucitelky diagnosticky. Pp 3 dnoch hladat diagnozu a zbavovat sa dietata. Nemozu od nej chciet zazraky. Jaby som saskusila dohodnut, ci by na zaciatok stacilo, ze tam bude s nimi sediet a nebudu ju nutit do jedka, nebudu jej ho ani ponukat. Mozno sacasom sama rozje, len si o tom pptrebuje rozhodnut sama. A uviditeco dalej neskor.