Dieťa v škôlke nespí - čo robiť, ak škôlka odmieta?
Dobrý den
Chcem sa opýtať syn návštevu škôlku páru mesiace a riaditeľka nám povedala že dieťa nespí a v tom prípade dieťa nemôže byť v škôlke dlhšie ako do 12:30 keď už deti idú spať.
Zdôvodnila to z hľadiska že keď jej príde kontrola a dieťa nespí môže mať škôlka problém. Mne osobne to príde totálna hlúposť a nechce sa mi tomu veriť že škôlka môže odmietnuť len kvôli tomuto dieťa.
Ďakujem
@patrikjames A co by tie ucitelky robili keby si odmietla po neho prist na obed?
Ved si trochu dupni nohou. Vsetci ti tu vravia ze je to blud a nie je to v ziadnom zakone a nema to ani logiku. Netreba hned skolku nahlasovat a podavat staznost, ale treba si to jasne a razne vydiskutovat s ucitelkou, alebo riaditelkou. Ak toto nepomoze, vtedy by som to riesila vyzsie.
Čo ja viem chodí pomalú ako mi to vyhovuje niekdy na obed inokedy až keď sa "naspi".
Teda ona nespí počas dňa už 2roky tak že ju nenutime späť spi tak vinomocne že to za 2mesiace na jednej ruke spočitam aj to mi je veľa a aj to zaspí najneskôr o 14:00 škôlke chodia späť o 12:00.moja nespí len sedi a pozerá si knihu nenutia ju späť hneď sme na to upozornili nej jediná z triedy sú tam ešte ďalšie 2 deti čo nespia .neje žiadne problém
@patrikjames Zo zákona je skolka povinna dodržať odpočinok na lôžku na nejakú dobu, asi pol hodinu...nepamätám sa presne. Nam raz riaditeľ čítal vyhlášku na rodicku, keď sme riešil mimoškolské aktivity. Robili to potom tak, ze deti nahlásené na anglictinu budili skôr, ale museli dodržať ten odpočinok na lôžku.
Takže ak vie syn ležať, nemôže byť problém...

@patrikjames chod rovno za riaditeľkou a s ňou yo rieš,nie s učiteľkami..nech tu ukáže vyhlášku v ktorej je to pravidlo