icon

Dotácia pre predškoláka

1. sep 2025

Dobrý deň
Chcela by som sa informovať
V škôlke ma desiatu-0,55eur ,obed - 1,30eur a olovrant- 0,45 eur.
Plus réžia 28 eur.
Doslo mi platiť tento mesiac za stravu 47,80 eur plus 28 eur réžia.Čo robí spolu 75,80 eur
A neje to neako veľa za stravu keďže obedy by mali byť zadarmo keďže mam dotáciu a teda mala by som platiť len desiatu a olovrant a to je 0,55+0,45=1 na deň za stravu .Takže tento mesiac pôjdu 21 krát do škôlky, tak 21×1=21 eur by malo byť za stravu plus 28 eur za réžiu.Takže spolu 49 eur
Či sa mýlim?
Ďakujem za idpovede

maranco
1. sep 2025

Dotácia na obed pre predškoláka je 1.40€ takže tých 1.30€ by si nemala platiť a réžiu máte veľmi vysokú, u nás je štvrtina.
Kto je zriaďovateľom škôlky/jedálne?

pininka1
1. sep 2025

Nieje to za dva mesiace? Niektoré škôlky aj školy dávajú september a október naraz

4stanka4
1. sep 2025

@anonym_autor ja som teraz obedy platila ešte za "staru" cenu tak uvidím co na povedia na združení ze ako to je, či nám vrátia preplatok alebo ako. My si nahlasujeme obedy individuálne cez aplikáciu

anonym_ff96b5
1. sep 2025

Dotáciu si treba žiadať?

maranco
1. sep 2025
@anonym_ff96b5

Dotáciu si treba žiadať?

@anonym_ff96b5 samozrejme treba žiadať

dotáciu na stravu možné poskytnúť len za splnenia zákonnej podmienky, ktorou je, že rodič dieťaťa o dotáciu požiada

https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

Je na rozhodnutí zriaďovateľa školy, akú formu prejavenia záujmu o poskytnutie dotácie zo strany rodiča použije (v zápisnom lístku na stravovanie alebo na samostatnom tlačive (napr. návratka), pričom môže ísť o písomnú alebo elektronickú formu, napr. prostredníctvom Edupage), avšak zriaďovateľ školy musí mať jednoznačne preukázané, že rodič dieťaťa podľa § 4 ods. 3 písm. a) zákona o dotáciách požiadal o poskytnutie dotácie na stravu. Rodič dieťaťa žiada o poskytnutie dotácie na stravu každoročne, pred začiatkom nového školského roka.

jesenzima
1. sep 2025
@pininka1

Nieje to za dva mesiace? Niektoré škôlky aj školy dávajú september a október naraz

Autorka, súhlasím s @pininka1 .. budeš to mať za dva mesiace ... Teraz na začiatku sk.roka sa to tak zvykne robiť ...

4stanka4
1. sep 2025
@anonym_ff96b5

Dotáciu si treba žiadať?

@anonym_ff96b5 Áno nám pred koncom školského roka dali v škôlke žiadosť k dotácií.

domka222
1. sep 2025

Mám predškoláka a oproti minulému roku som teraz platila za mesiac len polovicu stravného.

mircalla
1. sep 2025

@anonym_autor Ved si to pozri v Edupage, tam je to prehladne kolko platis mesacne

autor
1. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor Ved si to pozri v Edupage, tam je to prehladne kolko platis mesacne

@nie není to strava za 2 mesiace ,normálne je to iba za september.
A dotáciu som si vybavila cez edupage este v juny cez návratku

autor
1. sep 2025
@anonym_autor

@nie není to strava za 2 mesiace ,normálne je to iba za september.
A dotáciu som si vybavila cez edupage este v juny cez návratku

maya_hi
2. sep 2025

@anonym_autor otázku smeruj na vedúcu jedálne. Možno led administratívna chyba 😏

elizabeta56
2. sep 2025

Asi ti tú dotáciu nezaevidovali. A napr. U nás by sa nemalo platiť ani to režijné pri predškolákoch.

sisaz
2. sep 2025

@anonym_autor pýtaj sa vedúcej jedálne, možno neregistrovala prihlásenie na dotáciu a režijné náklady platia aj dotačné deti(predškoláci), dotácia na stravu sa vzťahuje len na náklady na základné suroviny jedla. Režijné náklady pokrývajú prevádzku jedálne. Podľa toho v akom pásme má dané mesto vo VZN stanovené platby. Postupne sa to zvyšuje, lebo náklady stúpajú.

pljanka
3. sep 2025
@sisaz

@anonym_autor pýtaj sa vedúcej jedálne, možno neregistrovala prihlásenie na dotáciu a režijné náklady platia aj dotačné deti(predškoláci), dotácia na stravu sa vzťahuje len na náklady na základné suroviny jedla. Režijné náklady pokrývajú prevádzku jedálne. Podľa toho v akom pásme má dané mesto vo VZN stanovené platby. Postupne sa to zvyšuje, lebo náklady stúpajú.

@sisaz dotacia, ak nejaka ostane sa moze pouzit aj na rezijne naklady. V zakone o dotaciach je to uvedene. Avsak zalezi na zriadovatelovi

pljanka
3. sep 2025

@anonym_autor v prvom rade to nie su obedy zadarmo. Upozornujem na to aj rodicov. Kazdy stupen ZŠ a MŠ maju inu sumu dotacie. Rozdiel si doplaca rodic. Vy mate reziu za cely mesiac 28 eur, bez ohladu na to, ci sa dieta v skolke stravuje?

mikimirus
3. sep 2025

Ak to správne chápem, tak september mal byť zaplatený už v auguste čo je tých 47,80 € a ďalších 28 € je už réžia na október, ktorá sa má platiť v septembri. To je tých 75,80 €. Podľa toho usudzujem, že platby majú byť zrealizované mesiac vopred.