Dvojičky a ich plaché začiatky v škôlke

zvachlicka
22. sep 2011

Ahojte, zacali sme chodit tento sept. do skolky. Mam dvojicky. Este pred nastupom tam ochoreli, takze zatial sme tam len 7 den. Ked pridu zo skolky tak povedia,ze sa im tam pacilo asi zo stastia, ze uz idu domov. Chodim pre ne este pred spanim. Jedna z nich ale je zo skolky dost nestastna. Boli ju brusko, place, stale sa ma pyta ci po nu pridem a ci pojde aj zajtra do skolky podobne. Co ma vsak najviac trapi je, ze sa v skolke nezapajaju do aktivit, su nesmele a si to tam ani neuziju. Vraj aj v skolke place. Skusam vsetko mozne ako ju podporit, o skolke len same pozitiva, rady ako si tam najst nejake to svoje miesto. Bojim sa aby tam nebola utiahnuta a potom si to niesla so sebou celou skolku a dalej. Ma niekto nejake skusenosti?

len.petra
22. sep 2011

@zvachlicka Ahoj. Naša krpatá bola tiež plachá, hamblivá a nezapájala sa. Prešlo ju to hneď, ako si na škôlku zvykla. Neboj, chodia do škôlky len týždeň, je to pre ne ešte nové prostredie, určite sa im tam po čase začne páčiť. Nám najviac pomohol naozaj len čas 🙂 Držím palce

tinki
22. sep 2011

@zvachlicka no vidíš, moja chodí do škôlky už druhý rok a tiež sa veľmi nazapája..pozerá na detičky čo robia..a to keď je doma, tak sa nevie zmestiť do kože. Alebo ak prídeme niekde na návštevu. Rozpráva sa s dospelými, upozorňuje na seba, ale akonáhle je v škôlke, je to úplne iné dieťa. Vraj potrebuje na deti dozrieť. Tiež nechce veľmi chodiť do škôlky, ale ja trvám na tom aby šla. Potvrdilo sa mi to koncom minulého školského roku, keď sa jej tam už tak páčilo, že plakala, že sú prázdniny. Tento rok je to zasa kríza, tak dúfam, že sa pomaly znova rozpozerá..

zvachlicka
autor
23. sep 2011

Dakujem za odpoved.