Facka od učiteľky v škôlke
Ahojte, mám drobný problém. Dcéra má 4 a pol roka, nastúpila do škôlky. Veľmi sa do nej tešila, ani neplakala, ráno som sa s ňou v prvý deň ani nestihla rozlúčiť, čo sa rozbehla medzi deti do triedy, tak sa tešila. Po obediku som mala po ňu prísť, no keď som prišla, druhá ucitelka mi povedala, že už spi, nech prídem po 15ej. Poobede som však vyzdvihla "živú mŕtvolu"... Dcéra absolútne nechcela rozprávať o škôlke, bola mlkva a vnorena do seba. Podotýkam, že je extrovert. Sipila som, že sa niečo udialo a tak som jej dala čas, aby "to" spracovala. Večer z nej vyliezlo, že ťa druhá ucitelka jej dala facku, lebo nechcela späť ( a to som mala prísť po ňu, no uložili ich na spánok skôr, než som prišla), že jej dala na zadok, lebo nechcela späť... Tanpytala som sa dopredu, odzadu, správa i zľava, no stále hovorila a odpovedala to isté. Susedka ma tiež dcéru v tej triede, no tá je riadny introvert a údajne tiež bola nadmieru v ten deň mlkva, že nechcela rozprávať o škôlke. Dcéra do škôlky chce chodiť, no bojj sa tej ucitelky. Dnes som riešila aj s riaditeľkou, konfrontovaná som sa s daňou učiteľkou, samozrejme zatlkala, ociernovala mňa... To dá dalo čakať. No riaditeľka mi veru, požiadala som o spísanie zápisnice, ja i ucitelka napíšeme svoje vyjadrenia. Rozmyslam o podaní danej veci zriaditelovi event.ministwrstvu školstva.
@abbey1 si jedna z mala, čo to tu napísala.
All : Normálne mi je zle z väčšiny príspevkov, tej obhajoby, hlúpych navszani... Som rada, že moje deti nemajú takých rodičov - rešpekt zo strachu... Ďakujem, ta vaša láska k vašim deťom... Všimni si, že fakt väčšine rodičom nevadí násilie na deťoch.... Opäť sme v komunizme, rsp.nikdy nevymreli - učiteľ je najvyšší... Kde je rovnováha ? Nikdo mi tlct moje deti nebude. Viem, čo sa stalo. Možno vám je jedno, kto tlcie vase deti, lebo ich sami tlciete, veď vrana k vrane sadá... Ale je z toho zle. Co chcete mať zo svojich detí hlúpych psikov, čo počúvajú na slovo bez toho aby vedeli, že prečo ? Nech sa páči. Potom sa, ale nečudujte, že im druhí budú s prepacenim v dospelosti sr*t na hlavy, lebo ste ich to sami naučili.
@zenaajmama súhlasím, dobre napísané. Z väčšiny ľudí sú ovce, ktoré neprípustné považujú za prijateľné, priam normálne. Ženy, zobuďte sa - to ste naozaj porodili svoje dieťa, aby ho niekto otlkal ? Smutné...
@lalota Ja som proti bitiu deti. Ale mam pocit, ze uz strasne v tejto faze ides do extremov. Urcite je to zle, velmi zle. co ucitelka urobila. Ale na druhej strane mam trosku pocit, ze patris k tym premotivovanym rodicom, co asi nikdy nebudu schopni uznat, ze ich dieta urobilo nieco, co nie je ok (samozrejme, nechcem tym vobec obranovat tu ucitelku, nasilie je neakceptovatelne, s tym totalne suhlasim). Ide mi skor o to, akym sposobom to riesis, zacinas byt sama agresivna.
@dskjhfdlkdjhl príspevky sú údajne agresívne.... Ale správanie učiteľky, to nie je.
@lalota ano učiteľky sú u malákov dve a mali by byť 2 stále aj u stredňákov, prípadne jedna stála jedna ako výpomoc, ale tie učiteľky sa striedajú, nikdy nie sú obe počas celého dńa, učiteľka v škôlke nerobí 8hodín....u nás jedna býva od rána pokiaľ idú deti spať a druhá chodí na 10-tu a je do zavretia škôlky...ja čítam pozorne, len bolo veľa príspevkov takže všetky som nečítala a v tom prvom si to nespomínala🙂stále si však myslím že si jednala unáhlene a prehnane...osobne si myslím že tvoje dieťa viac stresovalo zobranie ho zo škôlky a tvoja reakcia na celú situáciu ako to nešťastné capnutie po zadku...Ja som staršia generácia ako ty a slabé capnutie po zadku teda nepovažujem za tragédiu, teda samozrejme ak je to opodstatnené a hlavne ak to urobí niekto komu zverím svoje dieťa a je zaň zodpovedný....dieťa učiteľku v škôlke musí poslúchať nie preto že je učiteľka, ale preto aby si neublížilo ak niekam odíde svojvoľne samo. Ak by ju učiteľka capla silnejšie určite by plakala keď si prišla a keď ťa počula tak by hneď kričala na teba že chce ísť domov (práve preto že by sa bála) a už vôbec by si ju na druhý deň nedostala do škôlky, tomu ver. Ale to je môj názor. Ja by som to takto radikálne riešila len v prípade ak vidím že dieťaťu to naozaj ublížilo. Len by som učiteľke povedala že si neprajem aby sa to opakovalo, lebo ano nemala to urobi - aj slabé capnutie je capnutie, ale mohlo ísť o dobrú učiteľku ktorú majú deti radi a takých je málo🙂
@lalota skor je podla mna smutne, ak ma niekto dieta, vacsinou jedinacika a myslia si o nom, ze je najvacsi poklad na svete a nedaju nanho dopustit, ani keby lozil po strope. Manzelka je vychovavatelka v druzine a vedela by toho narozpravat aki su rodicia. Deti uplne nezvladnutelne neiktore, ale rodicia sponzoruju skolu, tak ucitelia musia byt ticho. Viem, ze moj syn doma vystraja ako maly diablik a tiez mam z neho nervy. Keby mi ucitelka povedala, ze mu nacapala na rit, lebo neposluchal, tak by som mu este aj ja nacapal. Lebo v skolke su aj ine deti, ktore mozno chcu spat a nemozu koli mojmu malemu (to bol priklad).
@lalota a je mi ťa ľúto lebo s takýmto prístupom a rozmýšlaním budeš nešťastná celý život že tvojmu dieťaťu stále niekto ubližuje. Capnutie po zadku je u teba najskôr facka a teraz už otĺkanie🙂 Jedna vec je chrániť svoje dieťa a druhá takéto preháňanie a nafukovanie. Ja ti viem dať len jednu radu, nedávaj ho do škôlky, tam sa vždy niečo zomelie - deti sa pobijú, budú mu brať hračky, učiteľky ti ho budú chcieť vychovávať, zožeň si pekne pani na opatrovanie ktorá sa bude venovať len jemu a splní mu prvé posledné.
@mogaa bola si tam, ak vies, ci to dieta dostalo iba jednu jemnu cez zadok?
Ja som sa rovno spytala, aby som mala jasno (lebo uvod napisala autorka dost zmatene, co vzdy ludom vycitam - piste si uvod jasne, nebudete musiet vysvetlovat neskor, aj tak si to na 3 strane uz nikto neprecita) a odpoved znela, ze mala dostala facku, ze nechce ist spat. Potom v postielke na zadok a nakoniec ju ucitelka nasilu tlacila v postielke, aby ostala letat.
Ak to bolo takto, bolo to nasilia na male dieta v kratkej dobe viac ako dost. Hlavne, ak sa dovtedy nestrelo ani s jemnou po zadku. A zrazu na neho cudzi clovek zvysi hlas a zachova sa takto nasilne.
Mamičky,skuste sa zamysliet...20deti v skolke,cize malych deticiek,mali by mat 2učiteľky,ale aj tie sa vselijajo striedaju,ale predpokladajme,ze su vzdy 2....dve deti vystrájajú,ucitelky sa venuju im...co tych ostatnych 18deti...napr.vonku?ako na to pridu ti oststni rodicia?ze ucitelky sa nevenuju im?je to fer?a nepiste mi,ze ucitelka ma speci vzdelanie na zvládanie deti....ano ma,ale kazdy si svoje dieta pozna,vieme,ze na kazde plati nieco ine....a casto ich my sami nezvladame,no ale v skolke nie su nase deti doma,tam musia nejake pravidla dodrziavat...nie pre pohodlie uciteliek
Skolka je pre deti "ucebnou",zacinaju vnimatbzivit,spoluziakov,zaclenovat sa do.spolocnosti....my sa doma detom venujeme,mame 1,2,3.....v skolke kolko deti vychadza na jednwho ucitela?
Kritizujeme ich,su pod drobnohladom...chceme od nich,aby sa starali len.o nase dieta....ved ktora mama by nechcela,ale je to realne?
Zaklad je,ze deti chodia do skolky a zo skolky stastne....uz ako to ucitelky urobia je mi aj jedno...lebo tak,ci tak,aj ja mam vselijaku skusenost,ale maju moje uznanie.
@lalota ja neviem,chodila som do skolky v komunizme a nikto ma netlkol,zato som mala respekt voci ucitelom,co dnesnym detom absolutne chyba a vies preco? Lebo deti zamrnkaju,ze ucitelka na nho skaredo pozrela a uz sa bezi do skoly a riesi sa to a uz sa stazuju rodicia atd.... odtial potial. Neverim tomu,ze tvoje dieta bolo ulozene a spalo tak rychlo a tak skoro,ze si nestihla prist. Vws tie deti obeduju v stanovenom case a nie o 11.00 a najme nie skoro pat rocne ako ma tvoje. Potom sa umyvaju,cikaju,prezliekaju,rozpravka..... to si prila o ktorej,ked uz udajne spali? Opat sa pytam,po takomto hrozivom incidente si ju dala opat do skoluky a opat ich ulozili tak skoro a ty si opat prisla v case ked ine deti uz spali😂a tvoje si kreslilo,? Za tyzden malo vsetky lriznaky lsychicky traumarizkvaneho dietata a aj tak si ho tam davala a ono chcelo ist. Hmmmm. Nuz ja neviem. Trochu smiesne. Podla mna dieta,kt.by si prezilo traumu ako ju popisujes by do skolky uz nechcelo zarucene ist a najma nkrmalna matka,ktora je doma a nepracuje by ho tam po fackach atd na druhy den nedala. A najma ako skm uz tiez pjsala,si to vyriesila,ci nie? 😉
@mooonlight1210 takže dostalo aj facku aj po zadku....no ak by dostalo facku tak by som si to najskôr overila, predsa tam boli aj ostatné deti a majú oči a až potom by som to riešila....a pod facku sa dá zaradiť hocičo, hlavne keď sa dieťa nebije, mohlo ísť o uderenie po pleci, po tvári...nie je facka ako facka, nerobme z komára somára a z tej učiteľky hneď monštrum čo tlčie deti....jednoducho neverím že by učiteľka prvý deň udrela dieťa po tvári alebo nejako silnejšie by mu capla, to dieťa by si potom lahlo a ticho ležalo a ležalo by ticho aj keby počulo svoju mamu, tak tomu naozaj neverím....a povedalo by jej o tom až večer, keď z neho ťahá č bolo v škôlke....Ak by mu tak strelila, tak ked počuje mamu vedľa v miestnosti začne plakať alebo na ňu volať a viac by ho do škôlky nedostala.....deti v takomto veku povedia všetko aj čo nevedia, ale nemajú ešte takú slovnú zásobu a vyjadrovanie aby to vystihlo presne skutočnosť....
@moonlight a pochybujem aj o tom že učiteľka by dala deti spať o pol hodinu skôr, pretože obed býva v rovnakom čase, potom sa deti prezliekajú, učiteľka číta rozprávku,tak dieťa ktoré takto dostane facku aj po zadku by ticho neležalo ale plakalo...išlo o prvý deň v škôlke, tie učiteľky s tým počítajú že sú tam aj nové deti a ostatné po prázdninách budú ako z divých vajec, no silno pochybujem že volaktorá by bola tak vytočená že novému dieťaťu by dala aj facku a neskôr po zadku(a ono by po 10-15min.ked príde mama len ticho ležalo)
Prvý deň takéto správanie sa učiteľky, ak ešte nepozná osobnosť dieťatka je neprípustné. Škoda, že v triedach nie sú kamery, ktoré by slúžili presne ako dôkaz v takýchto prípadoch.
@maciatkolulu presne, keby rodičia boli normálny a nerobili zle učiteľom dieťa vie že u mamičky/otecka nepochodí a nebude viac vyvádzať a bude rešpektovať učiteľky. navyše tu nehovoríme o nejakom ledva 3 ročnom dieťati čo je ešte malinké a ak ostane samo v škôlke s cudzou tetou skôr bude poslúchať ako nejaké 4,5 ročné čo v škôlke nebolo, má svoj režim-nerežim, doma asi je všetko hlavne podľa neho a ťažko sa bude prispôsobovať tomu škôlkárskemu a potom sa netreba čudovať že ked je nezvládnuteľná nevedia to učitelia riešiť po dobrom.
@marsmykkok a ty a základe čoho dedukujes, že dieťa bolo zle, určite je rozmaznané a neviem co? Alebo je zle, keď sa mamička pohoršuje, lebo učiteľka zdvihla ruku na jej dieťa?
@kikusa008 ako píšem vyššie, určite nemalo žiaden režim ak nechodilo do škôlky a tie ledva trojročné si skôr zvyknú a aj skôr sa s nimi dá ked ostanú s cudzím lebo predsa sú maličké, so 4,5 ročným je to ťažšie, to už si presadzuje svoje a nechce sa prispôsobiť. inak maminka ked vedela že pôjde do škôlky a že predtým nechodila mohla doma tiež ju naučiť aby si ľahla aspoň na 15 minút nakoľko dobre vedela že v škôlke to bude potrebné, potom by to možno mala učiteľka ľahšie
@kikusa008 teda nehovorím že je rozmaznané, ťažko vlastne definovať čo je rozmaznané dieťa a ako sa správa, len že bolo všetko po jeho a malo režim doma aký chcelo a v škôlke je to s takým dieťaťom ešte v takom pokročilejšom škôlkárskom veku ťažšie
@kikusa008 a ty ako vieš že to dieťa nebolo zlé? Pretože po zadku by nedostalo len tak....a navyše ževraj najskôr dostalo facku a ked si lahlo tak po zadku....len je zaujímavé že ked prišla o pár minút mama tak ticho ležalo a to ju počulo.....lebo podľa mňa dieťa ktoré učiteľka zbije by teda hodnú chvíľu plakalo a hneď keby počulo mamu tak by začalo ešte viac alebo by na ňu kričalo a druhý deň by ho do škôlky nedostala....ak aj učiteľka dala deti spať o niečo skôr, stále je tam veľa času od obeda, prezlečenia detí, údajnej "bitky" a čítania rozprávky....ja netvrdím že učiteľka tomu dieťaťu po zadku nedala, ale neverím že by ho zbila alebo mu silnejšie čapla....to by dieťa plakalo aspom 5 minút a mame by to nereferovalo až o pár hodín a druhý deň by už vôbec nechcelo ísť do škôlky...
@kikusa008 Vidíš, že tu nemá význam diskutovať. Dieťa má byť od prvého dňa cvičená opica a pani učiteľka, vyštudovaný pedagóg s praxou môže používať fyzické tresty ako výchovné metódy.
Vďaka Bohu za väčšinu pedagógov, ktorí svoju prácu zvládajú inak.
Ale rozum sa mi dokáže zastaviť, že matky považujú za normálne, že ich dieťa vychováva niekto východnými po zadku. Ľúto mi je tých detí.
Moje deti chodili do škôlky vždy len na dopoludnie. Chodila som pre ne v rovnakom čase ja i ostatní rodičia. Bežne sa stali, že sme niekedy čakali i 20 min pokým dojedia, inokedy sa práve prezliekali a v iný deň už boli v postielkach. Ale niekto tu bude dookola opakovať, že neexistuje, aby boli uložení v inom čase. Škoda slov.
celé je to nejaké divné, buď nepíše pravdu autorka príspevku alebo dieťa nepopísalo situáciu tak ako sa stala...nehovorím že klamalo, ale 4 ročné dieťa môže povedať že som mu dala facku aj ked ho reálne slabučko ťapnem po pliecku alebo mu chytím chrbátik a potlačím ho smerom k posteli....a to jemným spôsobom, nijako drasticky len tak malé dieťa to môže povedať že dostalo facku lebo nemá takú slovnú zásobu aby to vedelo adekvátne vysvetliť čo som urobila...a k tomu času uloženia detí, je jasné že nie vždy sú v postielkach o 12:30, nie sú to stroje, raz papajú dlhšie inokedy kratšie, potom sa umývajú, prezliekajú....ale dieťa ktoré je prvý krát v škôlke a "dostane bitku" by neležalo ticho keď počuje svoju mamu že preň prišla....podľa mňa vymyslený príbeh alebo sa to celé nestalo tak ako je to popisované
Prepac ale nezda sa ti, ze trosku prehanas? Hned prvy den to musel byt pre vsetchych stress, a ano, stala sa chyba, ked ti dali malu spat a ked neposluchla, tak jej dali na zadok.tu traumu co popisujes je, akoby si ju vytiahla z koncentraku :-/
Nestacilo dat v skolke najavo, ze sa ti nepaci ako sa ucitelka zachovala?trvat na preradeni do ine triedy?
Chcela by som ta vidiet co by si napisala keby sa tvojej dietatko nevysypalo lebo cudzie dieta by tam robilo bordel.Ako by to mali riesit?ked dieta po x-krat nepocuva ucitelku?ved ani nevies co sa vlastne stalo kedze si tam nebola.a nie, neobhajujem fackanie deti.
Btw to "sr*nie na hlavu" maju na svedomi hlavne deti ktorym mamicka vsetko dovoli a nie deti co poznaju limity.
Teda aspom moje deti mi vždy hneď referovali čo stalo v škôlke, hneď som po ceste vedela či pani učiteľka kričala a prečo a kto sa pobil, kto padol....A teda veľa krát som sa dozvedela že to bolo trochu inak, len dieťa nevie presne všetko vyjadriť - bitka bola aj to že jeden chlapček strčil do druhého lebo mu zobral hračku a ten začal plakať že ho bije.....a nemyslím že 4ročné dieťa by použilo spojenie že dostalo facku. Ale to je len môj názor.
Podla mna ucitelka urcite nemala dat spat dieta ak vedela, ze po nu ma prist mamicka, a necudujem sa malej, ze nechcela ist spat ked vedela, ze po nu maju prist, urcite si ale nemala dovolit ju udriet, ja by som normalne ucitelkam dala robit psychologicke testy, lebo tak ako je zamestnanec a zamestnanec, tak su aj ucitelky a ucitelky, a niektore pri detoch nemaju co robit. Inak preco ste si niektore 100 percentne iste, ze by dieta plakalo a utekalo..zalezi to od dietatka, nie je kazde klon.....takze mozne to je kludne, to ako udrela ci silno ci slabo,je v podstate jedno...ak Mamicka vie, ze moze malej verit, tak nieje co riesit.
Mam pocit, ze coskoro to uz bude fungovat tak, ze ako roboty deticky odvezieme, ucitelky si budu robit co chcu, a len sa na to budeme tichucko pozerat, a obhajovat ich miesto nasich deti.
Inak priklad, raz tu pisala mamicka ako sa jej dieta zranilo, ze ucitelky boli otocene chrbtom, 90 percent ju zvozilo, ze to tak urcite nebolo, bla bla....ma nevychovane dieta, bla bla... ja osobne som vela krat videla, ako ucitelky pri dverach stali kecali, v ruke kava, deti behali kade tade, az k ceste,(ak by niektore zrazilo auto, co by bolo) za pol hodinu sa dva krat otocila jedna ucitelka a len tak zjacala OPATRNE nelietajte tak, a kecali dalej, to ze deti boli kade tade nik neriesil, a ked jedneho dievcatka nebolo, lebo niekam odbehla a zatial sa vratili do skolky, a zistili ze chyba ked po nu prisli rodicia, tak jasne, ze bola na vine vraj usla zo skolky, a mala bola za najhorsie dieta, nik jej neveril, lebo vraj sa s nimi normalne vratila dnu,... lebo to povedala ucitelka.,..pritom ju stratili vonku, ked tak veeelmi pozorne sledovali vonku deti, a jasne, nemala odbehnut nemala to hento, ale dieta odbehne bezne ked ho nieco zaujme, a dospely je tam na to aby ho usmernil, niektore by povedali, joj ale mali tam vela deti, ano ale boli 4 a ked s nimi idem von tak davam na ne pozor, a nie klebetim a nevsimam si nic okolo, toto je nezodpovednost, a niektore proste k svojej praci takto pristupuju, ale jasne jednoduchsie je povedat, ze dieta klame a je zle. Ked idem robit ucitelku mam mat na to povahu ak ju nemam nemam tam co robit. Na nas rodicov su naroky, neskutocne, ale ucitel moze vsetko ci ako?
Nedá mi nereagovať... vidím že sú tu dve skupiny. Ja mám dvoch chlapcov, ani jeden do škôlky nechcel chodiť po celý čas , čiže 3 roky, starší 4 lebo mal odklad. Starší syn mal super učiteľky, hoci niekedy museli zdvihnúť hlas (čo je jasné) alebo použiť iný trest. Raz mi povedal že ho učiteľka capla po zadku, tak som sa spýtala za čo, povedal že utiekol mimo škôlku pre loptu. Tak som mu povedala že to sa nesmie ale s učiteľkou som to prebrala. Potvrdila mi malého slová akurát povedala že pre tú loptu išiel už druhý raz , čiže nerešpektoval zákaz.
Pri druhom synovi sme mali so škôlkou tiež problém, v prvej triede ok, no v druhej dostal učiteľku tiež s 30 ročnou praxou. A čuduj sa svete, prvý týždeň do škôlky ísť nechcel ale bolo to len fňukanie, po druhom týždni sa mi vzpieral, plakal,nechcel tam ani za svet, lebo zas tam bude "tá" učiteľka. Pýtam sa aká učiteľka, no tá čo bije deti. Tak som sa s ním porozprávala a zistila som že ona ozaj deti bije. Väčšinou po zadku ale aj po tvári. Tak som išla v škôlke za učiteľkou, bola tam druhá a povedala som jej čo sa stalo a už z reakcie mi bolo jasné že to čo mi syn povedal je pravda. Podotýkam že táto pani učiteľka učila ešte za mojej škôlkarskej éry a aj staršieho syna a s ňou nikdy problém nebol. A keďže sme ju poznali bolo jasné že vie o čom hovorím. Tak som sa chystala za riaditeľkou lenže ten deň tam nebola. Akurát keď som odchádzala zo škôlky stretla som inú mamičku a viedla len syna že dcéra odmieta chodiť do škôlky , že zvracala. Tak som sa jej spýtala či je chorá a ze nie, že len nemá rada učiteľku. Tak som jej povedala že mám rovnaký problém, naznačila som jej že ju počkám. Keď odviedla syna porozprávali sme sa, povedala som jej že môj syn od nej dostal pozadku, tak sa potom s deťmi doma porozprávala. Dcéra nechcela nič povedať ale syn prezradil že sestru učiteľka vyplieskala dva krát po zadku a jemu vykrútila ruku, lebo išiel na záchod bez toho aby sa vypýtal. Podotýkam že dieťa bolo operované , malo problémy s vylučovaním a učiteľky boli oboznámené dokonca mali správu od lekára, vedeli že malý sa proste vychytí lebo nie vždy stíha. Išla som za riaditeľkou, rázne som jej pvoedala čo je vo veci a že si neželám aby sa to opakovalo inak pôjdem vyššie a z jej reakcie mi bolo jasné že rátala s takými sťažnosťami a povedala že vec vyrieši. Nebola som sama, bolo nás viac mamičiek ktoré riešili nevinné capnutie, po cca dvoch týždňoch v škôlke. A mimochodom dotyčná pani učiteľka bola vyhodená z viacerých škôlok práve za používanie fyzických trestov, ale má niekoho vplyvného nad sebou a len pár rokov do dôchodku (možno už aj v dôchode je). Takže ja osobne hovorím že áno deti klamú ale svoje dieťa si poznáte a viete kedy klame. Za druhé, prečo by dieťa nemalo poznať slovo facka? Ako všetky deti žijú v bubline a nič nepočujú a nevidia? Stačí že vidí inú mamku ako hovorí svojmu dieťaťu že mu dá facku, stalo sami to neraz. Za tretie, či sa vám to páči alebo nie, sú učiteľky dobré aj zlé a nevidím ani najmenší dôvod ich obhajovať. Veď keď nevedia udržať nervy tak nech idú robiť do fabriky za pás. Vy si tiež môžete hocičo dovoliť v práci? Je to študovaná osoba, má školu na to aby vedela ako reagovať a pochybujem že akákoľvek forma telesného trestu je prípustná. Viem sú aj rodičia ktorý na deti nedajú dopustiť, ale tiež sú aj učiteľky čo bijú deti. Tak to proste je. Majú to dnes učitelia ťažké ale ja som chodila tiež do škôlky , deti teraz už chodia do školy su v puberte a to je celkom iný level a veru žiadny učiteľ si nedovolil ich capnúť hoci určite majú viac dôvodov ako učiteľka pri 4 ročnom dieťati ktorého matka informovala že pre dieťa príde a prišla na čas stanovený učiteľkou. A keby aj neprišla na čas učiteľky boli informované že príde mali chvíľku počkať. Mohlo sa čokoľvek po ceste stať, človek nie vždy mešká z rozmaru. Len nechápem ako môžete mnohé súdiť keď ste nechodili v topánkach autorky. Môžete povedať názor ale teda veľa z vás tu je .... povedzme nepriateľsky naladené zaujaté a neochotné prijať že to ozaj môže byť chyba učiteľky. Ja sama totiž viem že je to veru až príliš reálne. Buďte radi že vaše deti nikto nebil.
@kamitomi ja len prajem tej dotycnej ucitelke, aby jej to iste robili opatrovatelia v starobinci. Vo mne to az vre, ked vidim/pocujem o nejakom fyzickom nadradovani nad detmi. Vsetko sa da vyriesit aj inac, my syna nebijeme a poslucha na slovo. A nebolo to lahke to docielit, chcelo to hlavne trpezlivost a vytrvalost. A som za to na seba pravom hrda.

@dodobubu učiteľke som to vravela 3x, že prídem. Stanovila mi čas, vtedy som prišla. K nej mi nedovolila ísť, lebo už údajne spala.