Fotky v škôlke

bbazsova
21. máj 2022

Baby, je podľa vás v poriadku, že fotografka v škôlke nám nedá vybrať fotky, ale podľa svojvôle urobí z jedného exempláru 6 kópií a basta?A rodič zaplať?! A nie som veru spokojná s fotkymi, malý tam je vždy taký neprirodzený. A teraz sa idú fotiť na škôlkárske tablo, riaditeľka s nami ani neprediskutuje, aké to tablo plánuje urobiť vraj to necháva na fotografku. A ja som na pintereste videla také nápadité krásne tablá, veď predsa je to spomienka. A taktiež viem, že inde fotografka posiela viac návrhov a rodičia si vyberajú. Videla som jedna známa v nemecku mala také fotky, že dieťa skákalo do výšky a fotograf vtedy cvakol no to bolo niečo úžastné, prirodzené.. Neviem, ako mám povedať riaditeľke, že by bolo fajn si fotky vybrať a trošku sprirodzeniť. Nikto neprotestuje z rodičou a asi ona s tou fotografkou spokojná je. Poprosim aj vaše názory. Prosím nepíšte sem, žiadne nepríjemné komenty. Ďakujem

ukulela
21. máj 2022

@bbazsova nemusis platit. Nam tiez nedavaju vybrat. Tetaz ich fotili pri nejakej levandulovej tapete, zabudla som ho zapisat a aj dobre. Pojdem za znamym fotografom a dam ho cvaknut tam. Fakt. Aj je to gycove, neplat.

janulka88
21. máj 2022

@bbazsova ani u nás nedajú vybrať, ani nikdy v podstate nedali ,ani v škôlke ani v škole. Dokonca ani počet foto koľko bude neviem...občas sa stane že ani neviem kedy príde fotograf, že obliecť dieťa krajšie než v bežný deň

bbazsova
autor
21. máj 2022

@ukulela Presne tie ich tapety, pritom vonku pekne a fitograf fití pri tapete. 🥴

btus
21. máj 2022

nikdy sa nedáva vybrať rodičom. Je to úplne normálne. Keď si ty bola dieťa, dávali fotografi vybrať vaším, ktorú fotku urobiť?

lindusss2016
21. máj 2022

My sme na vianoce dali, mam v skolke dve deti a pofotila ich spolu, cize som platila len raz, vybrala 3 rozne fotky, z kazdej sme mali malu a velku, cena 13€. Bola som spokojna, lebo deti tam pozovali uplnr super. Teraz sa fotilo zas a nedala som, prislo mi zbytocne, aby sa po pol roku zas moji spolu fotili pri tapete.

cyberk
21. máj 2022

🤣🤣 moc aktivna si, dakedy sme boli radi, ze vobec nejake fotky mame 🙈 vsak si chod sama odfotit dieta kam chces, ak chces ine prostredie a pozu

bbazsova
autor
21. máj 2022

@btus Na toto odpoviem, že od vtedy keď som bola dieťa prešlo 30 rokov a časi sa menia. A ešte druhá vec čo si písala veru, že sa dávajú vyberať fotky.Nejedna moja známa si vyberala z 10 záberov. Vieš a pelani fotografka si vypíta nie malé peniaze. A áno aj to viem, že ich kúpiť nemusím. Neprihlasim ho najbližšie na fotenie, alebo si zaplatíme len ten najlacnejší balík pro forma, aby sa malý necítil, že iní sa fotia a on nie.

bbazsova
autor
21. máj 2022

@cyberk Ano aj to je uhol pohľadu ďakujem

michalka4193
21. máj 2022

@bbazsova to je jedno ze časi sa menia len zbytočne utocis lebo nezdieľame tvoj názor.ani nam nedávajú vyberat ani nikomu v okolí celkovo koho poznám to majú rovnako...a ANO si premotivovana

evkamotka
21. máj 2022

Myslim, ze pinterestom u riaditelky nic nevybavis. Ale navrh, ze si chcu rodicia vybrat alebo fotit vonku je mozny. Co a tyka vyberania zaberu, ja by som na tvojom mieste kontaktovala priamo toho fotografa a poprosila by som ho o vyber. Lebo riaditelka ho len objednava.
Alebo najdes lepsieho fotografa v podobnej cene, poziadas ho o ponuku a ukazes riaditelke/rodicom

zuzubb007
21. máj 2022

Nikdy sa nedava vybrat vsak to by bolo na zblaznenie pre fotografku ako toto moze niekoho napadnut, tvoje dieta sa na milion percent tvarilo na kazdej fotke rovnako tak s tym nic nespravis, ked sa ti nepaci mas moznost fotit si dieta v prirode a kde chces, boze niektore mamicky fakt na zaplakanie

andrejka1974
21. máj 2022

My sme nikdy nevyberali a boli sme vždy spokojní netreba mať vždy dokonale fotky krásne sú momentky a či sú zo škôlky alebo z domu sú všetky krásne

zuzanaete
21. máj 2022

Ani u nas si rodicia nevyberaju zaber. Ak by to fotograf umoznoval, tak cena by musela byt ovela vyssia, aby mal zaplateny cas, co by venoval komunikacii s rodicmi. Starsieho syna sme tusim 2x dali fotit a potom uz len na spolocnu fotku a mladsieho uz len na spolocnu fotku. Ale ostatni rodicia to dost vyuzivaju. Ak by som chcela mat pekne fotky, ak objednam fotografa na rodinne fotenie iba pre nas.

mogaa
21. máj 2022

@bbazsova ono záleží vždy od ceny....žiadny fotograf nebude s jedným dieťaťom robiť 5 záberov ak rodič kúpi 1 fotku...a ani fotením jednej triedy kde je 20detí - t.j.potenionálne predá 20fotiek nestrávi celý deň aby sa každé dieťa tvárilo "prirodzene"....ak chceš pekné fotky zaplať si fotografa, ktorý urobí dieťaťu fotky podľa tvojho želania a vzhľadom k cene si vyhradí na fotenie aj viac času aby sa s dieťaťom mohol "pohrať"....

zooeynka
21. máj 2022

Veru ani u nas sa nevybera z fotiek, ved by sa fotograf z toho zblaznil🙂 20 deti v triede krat bohviekolko tried, ved by sa obesil 🙂 Riesis hovadinu.

nikdenikto
21. máj 2022

Oni naozaj nerobia deťom zo 10 záberov. Rýchlo cvak cvak aby mal aký taký výraz bez zatvorených oči a šup ďalšie dieťa. Neviem z čoho teda vyberať. Väčšinou sú teda fotky rovnaké len formát sa mení. Ja som bola naposledy milo prekvapena keď syn na zopár fotkách stál odfotený z diaľky a na zopár sedel a odfotený viac detail tváre.

makova333
21. máj 2022

@bbazsova ak chces ma individualny pristup pri foteni (viac zaberov nafotenych a nasledne mat vyber z xy zaberov) musi tomu fotograf venovat viac casu a logicky jeho cas je plateny. Platiti to nebudu aj iny rodicia, ktori individualny pristup nepotrebuju. Platit to budes musiet ty. Takze bud sa dohodnes s uvedenou fotografkou, ze teda tvoju dietatu a tebe sa bude venovat speci a ty si to priplatis alebo si najdes ineho fotografa a dieta das fotit mimo skolky. Nemozes chciet za viac prace ceny ako je za menej prace. A za mna: Moje deti chodili do MŠ, ZŠ, starsie aj na SŠ a VŠ a nikde nedavali vyberat rodicom zo zaberov individualne a ani tablo sme nijako neriesili (vlastne dnes uz ani neviem ako to skolkarske tablo vyzeralo 😀 ). Jediny, kto mi dal vyberat zo zaberov bol svadoby fotograf, ale tam som si za to platila.

belllinka
21. máj 2022

Ved si objednaj fotografku sukromne a vyberaj kolko chces 🙂 A to tablo bude niekde vystavene mesiac, dva a potom sa zlikviduje, tak to tak neprezivaj…

elizabet173
21. máj 2022

@bbazsova ved si nemusis brat fotky vobec, iba spolocnu celej triedy. Dohodni si s fotografom fotenie a mozes mat zaberov aj dvesto. Nemusis platit nic, iba euro, dve za spolocnu, fotenie nie je povinne. V triede je cez dvadsat deti, ktore treba poprezliekat, ucesat, ked su hotovi, trom sa chce cikat, dvaja revu, ze sa nechcu fotit, ucitelka si musi niekde zapisovat, kto je uz cvaknuty, kto nie...neviem si predstavit, ze by fotograf robil kazdemu desat zaberov, ked je v skolke pat tried. On cvakne kazdeho viac krat a vyberie jeden. A aby ucitelka prediskutovavala s rodicmi tablo? Nie je to jedno?

pininka1
21. máj 2022

Ani my sme nikdy nemali na vyber, ale mali sme stastie za nasa riaditelka si vybrala viacerych ponuk fotografov, hlavne takych co nefotia hala bala, ale daju si zalezat. Aj v skole chodi uz roky fotogram,kde vzdy boli pekne fotky. A ked sa aj deti tvarili vselijako, tak po rokoch sa na tom akurat smejeme. Niekedy neboli take fotaky, ani take moznosti a sme tu. Krasne fotky bez chybicky si vies urobit sukromne.

eeffka
21. máj 2022

@bbazsova to je caro fotiek zo skolky, terqz to prezivas, o 10rokov sa na nich spolocne budete smiat.

koniarova
21. máj 2022

U nás sa tiež nikdy nevyberalo. Si to predstav pri 30 deťoch. To ako fakt ťa toto trápi? Ako vyššie písali,si veru premotivovana.😁😁 A s tým Pinterestom si to total zabila.😁

ukulela
21. máj 2022

@nikdenikto ale oni robia 10 zaberov. A vyberu 3. U nas urcite. Moj jeden rok aj navsetkych 3 spuchnuty jak balon. V ruke darcek vianocny, na hlave capica storocna a spuchnuty..... a potom este jednu sadu paradnu mame, s umelou husou na dexinskej tapete s vidlami. Ta je ozaj ppc.

nikdenikto
21. máj 2022

@ukulela keby aj ...vieš si predstaviť že by týchto 10 fotiek museli poslať každému rodičovi? To pridávanie príloh do 100 mailov napr., čakať kým rodičia odpisu - kým sa poradia s mužom babkou susedou na ktorom zábere je dieťa najlepšie aj keď sú všetky podobné. A potom to zase triediť podľa odpovedí rodičov. No tak taky fotograf by sa nenašiel čo by mal na toto nervy a keby áno boli by úplne drahé a vianočné fotky by museli fotiť podľa mňa prvý septembrový týždeň aby to ten fotograf stihol popri aj inej práci ktorú samozrejme má.

nevenka
21. máj 2022

My sme raz mali dotografa chlapa a on fotil deti vonku na takom auticku, s kocikom dievcatka, ziadne umele pozadie, to bolo fajn. Ale na vyber sme zabery nemali. To im podla mna komplikuje robotu, ved len 1 trieda=20 deti...cca.
Teraz mame take umele pozadie, ale dcerka je uz modelka, sama sa nastajluje, pekne sa tvari, fakt je sikovna. Syn, no...to chlapci su vseobecne horsi na fotenie, aspon u nas 😆

nevenka
21. máj 2022

@elizabet173 ved presne, skolkarske tablo, co uz na tom tak extremne zalezi??? To nie je maturitne...Aj to mi je uz teraz po 20 rokoch srdecne jedno, ake bolo 😅.
Syn nema ziadnr fotky ani tablo z roku 2020, skolky boli zavrete, korona v plnom prude. A zijeme. Az potom zo skoly mal foto.

paciko9
21. máj 2022

@cyberk presne jedem zaber a bolo vybavene a nikto neriesil ako tam kto vyzera😃 ale ano dnes je ina doba a kazdy chce mat profi fotky

ukulela
21. máj 2022

@nikdenikto ja len argumentujem, ze zaberov robia viac a vyberaju podla nich najlepsie.

ukulela
21. máj 2022

@nikdenikto inac, zase je to pre nich dobra ryza. Ked len 40 deti zvrtne 1 doobeda, co je nasa skolka , na editaciu sikovnemu fotografovi staci pol dna, prezenie to fotishopim a hotovo a min 15e sada. Ano, naklady, cesta, ale nerobme z nich chudakov ku nam chodi fotografka 100km a oplati sa jej to aj ked sme mala skolka.

elizabet173
21. máj 2022

@ukulela lenze nefoti denne...nakoniec kazdy si to moze vyskusat. A chudakov z nich nikto nerobi. To pisem vždy, ked niekto zavidi napr. ucitelom prazdniny, zubarom plat a pod.