icon

Fotky zo škôlky vo fotoblogu

katrinka8
17. dec 2014

Baby, nerada by som, aby sa to tu zvrhlo na nejakú hádku, len sa chcem opýtať na Váš názor na fotky cudzích detí vo fotoblogu. Náhodne som natrafila na album z besiedky v škôlke. Chápem, ako to maminka myslí, že si tu chcela dať vlastné dieťatko. Lenže ono na tej fotke nebolo samé, boli tam proste deti zo škôlky, dobre rozpoznateľné, dosť z blízka. Nešlo síce o moje dieťa, čiže relatívne sa ma to netýka, ale predstavila som si, že keby sa niečo také objavilo s mojimi deťmi (že by proste niekto takto uverejnil bez môjho vedomia fotky mojich detí na verejnom fóre), nahnevalo by ma to. A bola by som povďačná tomu, kto by buď na to upozornil mňa alebo dotyčnú osobu, aby fotky s mojimi deťmi odstránila. Chcela som maminku upozorniť cez IP, že by to mohlo niekomu vadiť, ale neurobila som to. Teraz si myslím, že som mala. Len už to neviem nájsť. Myslíte, že by to bolo prehnané?

Strana
z2
natiko79
19. dec 2014

Keď len pozreš fotky čo majú na stránkach školy a škôlky tam, tak všetko je to verejné my sme tuším aj podpisovali nejaký súhlas na začiatku roka či môžu zverejnovať fotky.Takže možno aj v nejakom verejnom fotoblogu si nájdeme svoje decká

zabka1000
19. dec 2014

@katrinka8 ja som raz napísala jednej maminke, ktorá tu mala fotku nahého dieťatka v bazéne, že pedofili si zgustnú.....tuším sa urazila, ale fotku stiahla...

katrinka8
autor
19. dec 2014

@zabka1000 - no, veru, niektorí ľudia akoby nedomysleli, že takto ohrozujú seba a svoje rodiny. Mňa tiež udivuje, keď niekto vypisuje na sociálne siete, že je na dovolenke, dáva fotky bytu, a pod. Akoby im nedochádzalo, že tým dávajú dobré šance zlodejom, podvodníkom... a to dospelí ľudia, nie deti...

prasiatko30
19. dec 2014

@katrinka8 vies ako ale niektore to nepochopia ze su ludia ktori by si mohli spocitat 2+2 a tak si tu nahodia fotky svojich deti, svojho domu pridaju sa do skupiny zien z rovnakeho mesta potom este presne napisu kedy idu a kam na dovolenku - a pozvanka ako vysita ale to nie je pravda, to sa nedeje a mk je velmi malo frekventovany takymito zivlami lebo samozrejme vsetky sme museli uviest islo nasej obcianky a prezentovat vypis z registru trestov😳

katrinka8
autor
22. dec 2014

@prasiatko30 - veru, ja nechápem tú dôverčivosť, či ako to nazvať...

monicka28
29. dec 2014

@katrinka8 ja osobne nedavam na fb ani svoje fotky a neznasam ked ma niekto cudzi oznaci na fotkach.... Nemam rada ked dnes ludia sa navzajom za vsetko zaluju, ale na fotky som ja osobne tiez citliva.... Kludne jej povedz ze si to v ziadnom priprade nezelas. a keby sa vyskytlo nech to okamzite stiahne.... Je to podla mna uz uplne na hlavu co dnes ludia vsetko hadzu na FB.... a vseobecne na internet.... ja si dodnes chodim vyvolavat fotografie, mam doma kopu albumov a ked pride navsteva tak si ich spolocne pozerame. ukazem album komu chcem, koho to zaujima a nepotrebujem sa chvalit celemu svetu kde sme boli, s kym, ...fotky maju byt spomienkou a pamiatkou nam, a nie cudzim ludom...

david93
16. jan 2015

keď tu niekedy pozerám na koníkovi fotky, žasnem čo sem mamičky dávajú... deti vo vani, tesne po pôrode ešte s pupočníkom, je to na na hlavu... každý úplne každý si môže pozrieť tieto fotky, asi im to nevadí

waqix
6. jan 2019

@katrinka8 Asi jej to napísal niekto miesto Vás...

waqix
6. jan 2019

@david93 Oni sa len tešia tak veľmi, že si riziká ani neuvedomujú.

katrinka8
autor
7. jan 2019

@alias313 - ako sa doba za 3-4 roky od tejto diskusie zmenila, že už na každé zverejnenie musí byť súhlas a už nie je jedno, kto a čo kde zverejňuje 😉

Strana
z2