Hygiena v škôlke

naikilaura
13. mar 2016

Ahojte, je hygienické keď sa deti v škôlke striedajú v posieľkach? Kala som svojím aspoň vankúšiky na spanie, ale ani to vždy nepoužívajú. A teraz, keď sa hovorí o všiach, by mala byť namieste.opatrnosť.

maminee
13. mar 2016

Preco sa striedaju ved dieta musi mat vlastnu postielku? ak ma tu postielku pouzit ine dieta musi sa prevliect s taktiez aj periny. kadze dieta ma svoje pyzamo,svoje oeriny a svoju postielku. sk da postielky skladaju tak sa periny ukladaju do policiek oznacenych menom dietata a potom sa mu vyberu ked sa postielky opat rozlozia. to su hgienicke normy. V skolke sa ani jeden uteracik nemoze dotukat druheho, takze sa nemozu striedat v postielkach

stellamaris
13. mar 2016

@naikilaura ako striedaju? My mame v skolke pre syna vlastnu postielku,ma v nej z domu prinesene vlastne povlecene vankuse a prikryvku plus plachtu,menime to kazdy 2.tyzden.U nas spi kazde dieta vzdy v tej istej postielke.

mily7
13. mar 2016

@naikilaura prečo to neriesis v škôlke priamo s učiteľom, riaditeľkou ? Ako v dobrom, áno každé dieťa by malo mať svoje lôžko,svoju perinku či vankus. S tými uterakmi aby sa nedotýkali jeden druhého to ružovo nevidím. Veľmi zdravé škôlky by to museli byť ak by fungovala teória a všetky normy. Pri toľkých deťoch a jednej ucitelke to tak ružovo nevidím.

whitecat666
13. mar 2016

@naikilaura mali by mat svoje postielky, pyzamo, periny - tak ako pisu vyssie. Striedanie v postielkach je nehygienicke.
Samozrejme zalezi ale aj na tom do akej skolky chodi, ak je to dedinska stara skolka (to nemyslim vobec v zlom), je velka pravdepodobnost, ze nemaju priestor ani zariadenie na to aby mohli periny ukladat do oznacenych policiek.

intrograla
13. mar 2016

No tak nad týmto som sa ja už zamýšľala a s hrôzou som zistila, že v našej škôlke vôbec neriešia ktoré dieťa spí v ktorej postieľke. Je to podľa mňa humus. Veď predsa aj keď príde domov návšteva, tak nespia pod našimi perinami a to zrovna nemusia mať ani vši 🙂 Môj syn ešte do škôlky nechodí (iba sa rozhliadam) a pokiaľ sa v spomínanej škôlke táto vec nezmení, tak ho tam ani nedám. Je to vrcholne nehygienické.

siska53
13. mar 2016

@naikilaura hygienicke to nie je.
U nas ma kazde dieta svoju postielku so svojou perinkou a paplonom. Kazde vie kde si v pondelok ma dat ciste pyzamko.

Jedine netusim ako je to zabezpecene,ked spia z nejakych dovodov v inej triede. Ale dufam,ze tak,ze aspon periny maju svoje.
Take veci treba riesit s riaditelkou.

cottoncandy
13. mar 2016

Dcéra chodí do štátnej škôlky a nestretla som sa s tým, že by si striedali postieľky. Na každej postieľke je značka, ktorá bola na začiatku šk. roka dieťaťu pridelená a na tej postieľke celý rok spáva

maminee
13. mar 2016

@mily7 pri navsteve z hygieny sa kontroluju aj uteračiky či sa dotykajuz mali by byt oddelene alebo aspon zavesene dalej od seba.

maminee
13. mar 2016

Doevčata. to nie je o tom či štatna, sukromna, či na dedine alebo vo velkomeste. Predpokladam ze hygienicke normy su vsade na slovensku rovnake. Normy su take sko som hore pisala pokial ide o postielky a aj o uteraciky a je tam toho este vela. ano skolka niekde v dedine kam im mozno raz pri otvoreni prisla hygienicka kontrola tak sa na to mozno vykaslala, ale paci sa. ak mate podozrenie na nedodrziavanie noriem ta treba dat podnet na hygienu. Mozu prist raz dat vam pokutu, ak to nenapravite do ich dalsieho prichodu dostanete dalsiu a nizsiu uz udelit nemozu, az sa moze stat ze vam skolku zatvoria, vyradia zo siete skol a skolok a mozu byt z toho horsie porblemy.

sissy27
13. mar 2016

@naikilaura ak sa vyskytnú v škôlke vši, tak už to, či spia každý vo svojej postieľke alebo sa striedajú, túto situáciu nijako neovplyvní...

hradnapani
13. mar 2016

tak my mame nedavnu skusenost taku, ze napriek tomu, ze uteraky maju oddelene (kazde dieta ma vlastny box pre svoj uterak), pri zmene spalne (ked ich je malo, tak spajaju triedy), tak im prezliekaju vlastne plachty a donesu vlastnu perinku a vankus, aj tak sa vsi rozsirili. Stava sa to aj pri hre,ked sa dotykaju hlavami, vlasami, mozu byt aj na kobercoch (vela deti sa hra hlavou na zemi), najma dievcatka s dlhsimi vlasmi ich podostavali - proste deti, neda sa to stopercetne ustriehnut.
Ale v zasade: kazde dieta ma mat vlastnu perinu, vankus, bielizen a ma spat vzdy v nich, si su vsi alebo nie su.