Incident v škôlke
ahojte, co som dnes zazila v skolke tak mám dost..dnes je u nas v skolke karneval, vsetky detičky natešené my sme chystali masku uz asi mesiac kedze moja slecna musi byt ta najkrajsia princenzna, v satni sme sa prezliekali rano a prisiel tam otecko s dievcatkom ktore nastupilo tento rok..bez masky..pyta sa ucitelka ze ci ju nejde obliect o masky lebo uz sa zacina karneval a vtriede su uz vsetky deticky v maskách.otec odvrkol ucitelke ze nie ze on tieto pohanske somariny nebude podporovat že jeho dcera sa nebude prezliekat za nic..dievcakto samozrejme smutne uplakane ked videlo ako su deticky pekne poobliekane, (princecne, víly, spidermani a podobne)..ucitelka ostala zarazena aj my ostatni rodicia ktorí sme obliekali detom v satni masky prose nechapem toto..dievcatko slo do triedy uplne so slzami v ociach ale evidentne sa tak balo otca ze sa ani neodvazilo plakat tak ucitelka ktora bola tiez v soku ale nic nepovedala jej posepkala ze ona bude teda rozhodkyna a vyberie najkrajsiu masku..no strasne mi bolo luto toho dietata..otec total kreten..akoze ja respektujem kazdeho vieru a presvedcenie ale nepride vam toto moc?
Normalne ziram z reakcii matiek na nevinnu radost decka z karnevalu.
Autorka-vies, tu je mozne riesit len oštate testy, ci uz prisla materska, muzi, co doma nepohnu prstom, ako prinutit 5 mesacnu znamost k sobasu..... Toto su temy pre tunajsie osadenstvo. A treba to zaklincovat co najstupidnejsou otazkou.
Mne to pride, tak ako tebe smutne. Pohansky karneval vadi, ale to, ze vacsina katolibanskych sviatkov cirkev nasilim vnutila na datumy pohanskych zvykov mu uz bevadi. Aj vianoce, aj velku noc....x dalsich. To je zas jeden tzv "krestan".
@elizabet173 tak sa potom nečudujme, že deti sa nevedie veľakrát v živote vyrovnať s rôznymi situáciami a veľa z nich sa nevie prispôsobiť a ani prehrávať - napr. pri hre. U nás bolo bežné že sa vyhlasuje súťaž o najkrajšiu masku. Minule aj kamarátkina dcéra sa zúčastnila. Nemala z toho žiadnu traumu že nevyhrala. ďalšia zase chlapca nechávala napr. stále vyhrávať pri hrách, lebo inak chytal nervy, všetko sas mu prispôsobilo a teraz sa čuduje že nemá kamarátov, pretože by všetko len riadil a keď nie je podľa neho, tak sa oduje. Jasné, že ostatní sa naňho vykašlú. On zostáva sám. A nedokáže pochopiť, prečo by sa mal prispôsobiť
autorka - nikdy nevieš aké problémy sú v rodine. Nie každý rieši iba škôlku a akcie v škôlke. Sú ľudia ktorí majú finančné zdravotné rodinné problémy. Možno zabudol, možno nestihol. A takto to dopadlo.
@elizabet173 s tým súhlasím, maska za 200 eur len tak kúpená alebo pozicana sa ocení ale maska co urobíš doma vlastnoručne a nie tuknes na internete alebo v obchode sa málokedy ocení,,, naši sútaže nemávali v škôlke
autorka- jáj zabudla som, že tu je mnoho žien dokonalých. Nevieš aký život má ten človek, tak nesúď. PRetože nikomu sa nikdy nestalo, že by odvrkol, bol nervozny, kričal na dieťa že? Samá dokonalosť
@janetinka27 presne tak.
Veď by to tu nežilo keby nebolo takých ľudí. AJ na jednej strane aj na druhej
Karnevaly su tu odjakziva deti sa bezne aj na besiedkach prezliekaju za zvieratka.ocko si to asi pomylil s haloweenom kazdopadne chuda dieta..urcite ma pani ucitelka aspon nejake macacie alebo mysacie uska v triede a farby na tvar...
Chudinka malá. Verím,že nabudúci rok bude pani učiteľka nachystana a oblečie dievčatko do niečoho.
viete z toho otecka isiel uplne taky dojem ze: ja mam nejake presvedcenie, chcem aby to kazdy respektoval a decko nech sa s tym vyrovna ako chce..a nic ma nezaujima dovi dopo..ja chapem ze niekto neuznava takito sviatok alebo prezliekanie sa do masiek ale tak preco to chuda dieta privedie aby sa pozeralo ako a ostatne deti zabavaju v maskach a ono tam musi byt bez..ešte dobre ze aj tie deticky boli take ze jej nieco pozicaju..ze sa neposmievali..
Je to obyčajný pako!
Aký názor? Prosím Vás.
Keď už veľmi chcel mal ho povedať slušne, resp.nedat dieťa do škôlky a nie tak že dcéru traumatizuje. Áno traumatizuje.
Mnohé si to absolútne neviete predstaviť? Vzit sa do kože dieťaťa?
Ešte keby ten otec držal ústa a povedal je mi to ľúto ,zabudol som,nemám čas nemôžete mi pomôcť? A nie splieta somariny...
Tie ktoré tu tvrdíte že je to o ničom karneval verte že rozhodnúť vaše deti slobodne tak ho mať chcú. To na 💯 per.
Ale evidentne sa vám to boja povedať alebo ste ich už tak zmagorili svojim postojom a negaciou že je to somarina že radšej vám budú pritakavat aby viac nepocuvat vaše žvasty.
autorka - išiel z neho dojem - takže tvoja dedukcia a nič viac. možno niekto iný by ten dojem nemal
@kvetinka75 ano az na zarazenu ucitelku ktora sa najskor nezmohla na slovo a dve mamicky ktore tam tiez stali pozerali prekvapene a ta jedna sa ma opytala ze ci chapem lebo ona ma dost..
@kvetinka75 takze len moj dojem to bol ocividne
@kvetinka75 si sa v ňom uvidela ?
@apolka77 amen!
a ja som mala tiez velke problemy ale viem reagovat slusne..viete co mali sme toho vela nedalo sa , fakt teraz bolo toho na nas moc, ale nie tak vybehnut ako on..fakt chuda dieta
Ináč dakedy takéto hlúposti neboli, že zháňanie kostýmov.Ako deti sme si masky a skrabosky a kadečo vyrábali v škôlke a potom v škole.
@apolka77 😂. Predstav si, že ani moja dcéra nechcela mať karneval. Už škôlke jej to prišlo také, že prečo sa má prezliekať za niekoho iného. Ale nemala kde byť, tak išla. Vždy som jej dala aspoň nejaké šaty ale nakoniec si ich aj tak neobliekla. Takže tak a nie že všetky deti po ňom túžia. Ja som mala karnevaly rada, moja dcéra nie. A nič si z toho nerobila, keď som sa jej pýtala, či sa jej páčilo, povedala, že veď ako zvyčajne, len mali iný program.
@kvietocek87 ano aj my sme to tak mali..ja som starsiemu synovi minuly rok vyrabala..
@apolka77 jáj, zase jedna čo zhodnotila
@kvetinka75 to je druha vec ked to dieta nechce..ale na tom dievcatku bolo vidno ze je z toho smutna a ze ma slzy v ociach..
@kvetinka75 nerozumieš že to dievčatko plakalo lebo kostým nemalo? Lebo sa na neho vlastný rodičia vybodli? Nemiešaj tu hrušky s jablkami.
Preto sa to dakedy vyrabalo v škôlke alebo v skole.Pamatam ako som si na hodine vystrihovalo korunku a malovala žltými vodovymi farbami.Rodicia ani nemali starosti a mali sme všetci niečo pripravené.Ked aj len skrabosku na oči si niekto dal.Teraz sa z toho robí taká kovbojka.Ale veľa detí co som si všimla, keď chodili deti do školy alebo škôlky tak sa rodičia predbiehali.Ako úplne sa z toho vytratilo to čaro a mnoho detí už sa toho nechce zúčastňovať.
@apolka77 prečo by sa vybodli.Mozno nemali nato čas, majú iné starosti.Ale na druhej strane,ono aj deti sa musia učiť, že nebudú mať v živote všetko.
ja robim vzdy tak ze im kupim nejake veci a ostatne dorobime spolocne..takze moje deti z toho maju radost..su sucastou aj vyroby aj samotnej prezentacie ked to tak napisem..neviem si fakt predstavit ze ich v den karnevali poslem do skoly bez masky ze vsak co...neberie mi to rozum..no ale asi som ja divna matka
@kvietocek87 ale takymto sposobom???
toto nemalo s vierou vobec nic spolocne, aj na katolickych skolach maju karneval, toto nie je Halloween

@elizabet173 vždy sa vyberali najkrašie masky. A všetci sme to brali v pohode. Nikto smutný nebol. To len teraz neviem prečo všetci hneď - podľa čoho.... Deti budú smutné diskriminované, nesťastné, zanechá to na nich stopy a pod. Nikto nikdy nemal pocit že keď nevyhral, zrúti sa svet. Život išiel ďalej a o rok ďalší karneval. Kto chcel vyhrať, dal si záležať.