icon

Incident v škôlke

25. jan 2023

ahojte, co som dnes zazila v skolke tak mám dost..dnes je u nas v skolke karneval, vsetky detičky natešené my sme chystali masku uz asi mesiac kedze moja slecna musi byt ta najkrajsia princenzna, v satni sme sa prezliekali rano a prisiel tam otecko s dievcatkom ktore nastupilo tento rok..bez masky..pyta sa ucitelka ze ci ju nejde obliect o masky lebo uz sa zacina karneval a vtriede su uz vsetky deticky v maskách.otec odvrkol ucitelke ze nie ze on tieto pohanske somariny nebude podporovat že jeho dcera sa nebude prezliekat za nic..dievcakto samozrejme smutne uplakane ked videlo ako su deticky pekne poobliekane, (princecne, víly, spidermani a podobne)..ucitelka ostala zarazena aj my ostatni rodicia ktorí sme obliekali detom v satni masky prose nechapem toto..dievcatko slo do triedy uplne so slzami v ociach ale evidentne sa tak balo otca ze sa ani neodvazilo plakat tak ucitelka ktora bola tiez v soku ale nic nepovedala jej posepkala ze ona bude teda rozhodkyna a vyberie najkrajsiu masku..no strasne mi bolo luto toho dietata..otec total kreten..akoze ja respektujem kazdeho vieru a presvedcenie ale nepride vam toto moc?

Strana
z6
kamatopo
26. jan 2023

@annm81 napísala si to veľmi výstižne. Každý rodič by si mal uvedomiť ,že dieťa je dieťaťom iba raz . Urobiť mu tento čas výnimočný. Nepresadzovat svoje názory či presvedčenia. A neoháňat sa tým aké to mal on v detstve. Doba sa mení. To že sme si my vyrábali masky neznamená,že teraz nedoprajem môjmu dieťaťu kúpenú masku ,alebo mu maškarný úplne zatrhnem. To že to niečo stojí nie je prekážkou. Vždy sa dá požičať od kolegyne, kamarátky. Aj ja to tak robím. A keď je dieťa po chorobe a príde do škôlky vždy sa to dá ospravedlniť a dieťaťu vysvetliť. Môj syn tak prišiel po kiahnach ,ktoré dostal o do mňa tak naozaj nebol čas ani sila niečo zháňať. Ale jemu išli o vyblaznenie a šou.

zuzana76
26. jan 2023

@tiezjedna zbytočná diskusia, dieťaťu to aj tak nepomôže. Otecko určite nebol katolik a veriaci, pretože karneval byva aj na katolíckych školách, ďalšia diskusia typu, prilejem olej do ohňa. Títo ľudia, čo majú tieto problémy, by sa mohli radšej venovať nejakej charite .

tiezjedna
26. jan 2023

@zuzana76 tak diskusie sa primárne nezakladajú kvôli pomoci, ale kvôli názorom na nejakú udalosť, situáciu, postoj... To si myslím, že je v poriadku. A či je alebo nie je katolík, toť otázka. Že na katolíckych školách bývajú tiež karnevaly neznamená, že to nejaký ortodoxne zmýšľajúci prívrženec môže považovať za "pohanské". Náboženstvo dokáže s ľuďmi divy... Za mňa sa zachoval ako idiot hlavne k svojmu dieťaťu. K tomu proste niet viac čo povedať, pretože aj takáto situácia je riešiteľná, o karnevale určite vedel.

gertrudaosem
26. jan 2023

Nie nepríde mi to moc. A ďalej čo budeme robiť?

gabrielamodrykonik
29. jan 2023

@janetinka27 a hanlivo sa vyjadruje o skupinach ludi, teda myslis nejakych katolibancoch, ktorych spominas😂😂😂? Definuj mi, kto to je katolibanec, pretoze na to, aby sa niekto o niekom mohol hanlivo vyjadrovat, najskor musi existovat 😂. A neupieraj ludom ich nazor, udavaci patria do minuleho storocia a nie je to nic, na co by si mala byt pysna.

zorana999
29. jan 2023

Autorka áno, si empaticka, aj mňa by ten pohľad na to dievčatko zabolel. Som už daaaaaaaaavno dospelá, ale spomienku,ako som prišla ráno do škôlky a všetky deti mali kostými len ja nie - si pamätám doteraz 🙂 mama proste zabudla resp si myslela, že v škôlke nám niečo dajú. Deti mali dokonale kostými len ja som bola indián rozumej ucitelka mi dala také skarede pončo a čelenku 😄
Takze áno, decko to prežije ako tu mnohe super matky píšu, ale veľa veľa malých krívd a bôľov ostane v dieťati navždy...

janetinka27
29. jan 2023

@gabrielamodrykonik no len sa vytesuj, mne je to tak jedno

Strana
z6