icon

Incident v škôlke

25. jan 2023

ahojte, co som dnes zazila v skolke tak mám dost..dnes je u nas v skolke karneval, vsetky detičky natešené my sme chystali masku uz asi mesiac kedze moja slecna musi byt ta najkrajsia princenzna, v satni sme sa prezliekali rano a prisiel tam otecko s dievcatkom ktore nastupilo tento rok..bez masky..pyta sa ucitelka ze ci ju nejde obliect o masky lebo uz sa zacina karneval a vtriede su uz vsetky deticky v maskách.otec odvrkol ucitelke ze nie ze on tieto pohanske somariny nebude podporovat že jeho dcera sa nebude prezliekat za nic..dievcakto samozrejme smutne uplakane ked videlo ako su deticky pekne poobliekane, (princecne, víly, spidermani a podobne)..ucitelka ostala zarazena aj my ostatni rodicia ktorí sme obliekali detom v satni masky prose nechapem toto..dievcatko slo do triedy uplne so slzami v ociach ale evidentne sa tak balo otca ze sa ani neodvazilo plakat tak ucitelka ktora bola tiez v soku ale nic nepovedala jej posepkala ze ona bude teda rozhodkyna a vyberie najkrajsiu masku..no strasne mi bolo luto toho dietata..otec total kreten..akoze ja respektujem kazdeho vieru a presvedcenie ale nepride vam toto moc?

lucia147852
25. jan 2023

@scorpionflower1 ty si láskavo uvedom ako sa vyjadrujes, katolíci nemajú s karnevalom najmenší problém. Predstav si, že cez víkend máme normálny farský karneval. To že dotyčný otecko mal taký názor, resp skôr b9l lenivý alebo lakomy zabezpečiť kostým nemá s vierou nič spoločné. Keď už nechcel aby dieťa na karneval išlo, mal ho v ten deň odhlásiť zo škôlky. Druhá vec je, že tiež neuznávam vyhlasovanie najkrajšej princeznej, pretože to zbytocne ubližuje niektorým dievčatám a už v malom veku im ukazuje, že nie je pre iných dosť dobrá. Karneval má byť o zábave a každé dieťa má dostať nejakú drobnosť.

scorpionflower1
25. jan 2023

@lucia147852 klud, ja som napisala katoliban - to su pre mna katolicki fanatici, ak si katolíčka, ktorá nevnucuje svoju vieru a spôsob života ostatným a zije s respektom k druhym nazorom, ja nemam proti tebe nic. O vyhlasovaní najkrajšiej princeznej nikde nepíšem, neviem, prečo to adresuješ mne, ja s tým tiež nesúhlasím, moja dcéra bola na karnevale krokodíl a princezné neznáša :D a u nás v škôlke ani nevyhlasovali najkrašiu masku. Mne nemusis hovorit ako ma vyzerat karneval, ja mam o tom vytvoreny svoj obraz. Nerozčuluj sa, vo vela veciach sa zhodneme, a to ani niei som veriaca 🙂

lianka123
25. jan 2023

@victory7897 prosim ta, nalej si vecer vino a skus sa porozpravat doma s manzelom, pravdepodobne ta nikto nepocuva a vysledkom su tvoje jedovate komentare

scorpionflower1
25. jan 2023

@lianka123 vsak ty vobec nechapes podstatu problemu, moja dcera tiez nenavidi princezne, bola na karnevale krokodil a nabuduce chce byt Venom. Uplne z celeho problemu vypustas ten detsky pohlad, tu vôbec nejde o to, ze tebe sa nechce zohanat kostym, ide o to, ci tvoje decko povazuje ten karneval za dôlezity. Pytas sa ty nieco vlastne svojich deti? Alebo si len ides vo svojom zivotnom tempe s dvoma dovolenkami za mesiac a tisic aktivitami a nazormi ako sa nebudes zaoberat blbym karnevalom a "nebudes fukat zlaty prasok okolo riti" svojim detom. Ak su stastne a spokojne s tym, ze ani oni nebudu riesit sprosty karneval, tak prosim, budte stastni, ale to decko v tej satni bolo proste nestastne zo svojho podareneho tatka. Inak vôbec neviem, preco to mas take zaskatulkovane v hlave, ze dievcata musia byt len princezne ako elza a pod. moja dcera nikdy elzu neriesila. Sa mi zda, ze mas v hlave take skatulky, do ktorych ked sa niekto alebo nieco dostane, tak uz je tam naveky.
Dieta je tvor, ktory prirodzene nechce vycnievat z davu, nepresvedcis ma, ze ked rodic presvedceny, ze karneval je sprostost donesie decko do skolky a je tam jedine bez masky, tak je s tym stotoznene a stastne. To je prosto kravina.

victory7897
25. jan 2023

@lianka123 víno u Teba očividne rieši všetko...je to vidieť.. daj presnosť radšej deťom

mamulik10
25. jan 2023

@zuzinka888 lenze logicky su deti k tomu vedené ale dieťa ktoré pride do škôlky a s placom ide do triedy asi k tomu moc vedené nebolo? Ci? A jasne ze by som mu povedala ze je debil! Tak ako aj tebe ze si riadne mimo ked mas potrebu mi pisat takéto slohy. Prosim ta nechaj si svoj názor o Vianociach pre seba. Je to mimo temu. Vyjadri sa autorke alebo oteckovi ktorý sa zachoval ako najvacsi "debil" a kradne malemu dieťaťu detstvo.

mamulik10
25. jan 2023

@taminka1986 nemali by sme nadávať tomuto otcovi roka ze je debil lebo @zuzinka888 to trosku zle znasa 🤧🤦🏻‍♀️

kvietocek87
25. jan 2023

@scorpionflower1 a čo vy ste tam bola a počula, akým tónom alebo ako to vlastne rodič povedal.Zas ďalšia, čo len súdi situáciu z druhej ruky.

rusalinka
25. jan 2023

.... a už tu máme osobné útoky... to je také koníkovské. Ale nezabudnime dodať, ako strašne rešpektujeme iný názor 🙄

janetinka27
25. jan 2023

@jana_eyre_2 napriklad pises, ze otec nahucal na ucitelku... ale autorka nepise, ze na nu nahucal, ale odvrkol, ze ide o somarinu.... a to nie je hucanie. aj vyssie na predoslych stranach je nejaka reakcia, kde sa pise, ze na nu hulakal.
takze ano, ked sa tu pise o vypocutom rozhovore, ze odvrkol a potom dalsie zeny zacnete pisat, ze nahucal, hulakal.... tak to potom uplne inak vyznieva, lebo je to uz nafuknute.

lianka123
25. jan 2023

@scorpionflower1 ooou toto znie ako zavist 😉

scorpionflower1
25. jan 2023

@kvietocek87 Prosím vás, to nevidel asi niekto v tejto diskusii a je tu niekolko desiatok reakcii, ja vam mozem polozit tu istu otazku...na co sem prispievate, ked nechcete riesit to, co autorka napisala, ako to bolo v reale sa nedozvieme.

lianka123
25. jan 2023

@victory7897 daj tip ako ty davas presnost svojim detom

scorpionflower1
25. jan 2023

@lianka123 tak tato uvaha len dokazuje, ze mas EQ ako hojdaci kôň :D

jana_eyre_2
25. jan 2023

@janetinka27 áno, dala som sa ovplyvniť diskusiou..

taminka1986
25. jan 2023

@mamulik10 Uz som ticho🙊🤭😂😂

lianka123
25. jan 2023

@scorpionflower1 najtrapnejsie vtipy su take na ktorych sa smejes len ty

teleskop
25. jan 2023

hm a ked si neda dieta ockovat niekto povinnou vakcinou ktora je odskusana 40 rokov, lebo je to jeho presvedcenie ako rodica, ostatni to kvituju, toto ta prekvapi?

tiezjedna
25. jan 2023

@kvietocek87 kedy si v diskusii zažila situáciu z oboch strán?? To by ma fakt zaujímalo...🙄😎 A keď neviem kontrolovať čo vypustím z huby, tak ju radšej držím.

victory7897
25. jan 2023

@lianka123 v tvojom konkrétnom prípade aj presnosť aj prednosť 😂

mogaa
25. jan 2023

skôr predpokladám že to bolo o financiách.....nikoho nesúdim, lebo človek sa môže dostať do hoc-akej situácie, možno bol v tom období sám s dieťaťom a takéto pre neho nepodstatné veci neriešil....

karmen118
25. jan 2023

Možno na tú masku nemali peniaze, a nie každý má čas aby niečo vyrobil alebo bol na to dosť zručný, možno majú veľa starostí a zabudli na to, že je v ten deň karneval, a možno to dievčatko vymýšľalo v obchode, lebo nemali masku akú chcela ona, alebo nemali jej veľkosť - tak nekúpili nič. Možných dôvodov je veľa + otec bol nervný lebo mu plakala celý čas, tak vybuchol s prvým čo mu prišlo na jazyk a možno je to len debil a proste jeho presvedčenie mu je prednejšie ako vlastné dieťa, dôvod sa nedozvieme...ja byť učiteľkou tak po odchode rodiča, by som dievčatku vyrobila masku, napr. sukničku z krepového papiera, vystrihla z tvrdého papiera/kartónu krídla a pripevnila špagátik, ktoré by si sama mohla vyfarbiť, škrabošku na tvár, a bola by víla al. podobný nejaký rýchly kostým z toho čo majú dostupné v škôlke, aby sa potešilo aspoň trochu.

nekonecna_katastrofa
25. jan 2023

A ty autorka vieš čo je za tým? Čo keď otec tieto veci neuznáva (mimochodom môj muž nie je žiadny "katolibanec", je ateista a neznáša tieto maškarády), no napriek ho mama s dcérou presvedčia, že áno. Dohodnú sa, že dcére kúpia masku. Dcéra najprv v obchode vymýšľa, toto chce, hento chce, potom si vymyslí, že chce byť Skye z Labkovej patroly. Mama hľadá po bazároch správnu veľkosť, kúpi. Zrazu malá príde s tým, že musí byť najkrajšia princezná so širokou sukňou a zlatou korunkou ako spolužiačka Sofinka a reve a reve, lebo ona chce byť princezná, aj keď predtým drankala inú masku. Mamka vysvetľuje, že predsa si priala najskôr inú masku, ustupovať nechce, lebo dieťa tiež potrebuje hranice, do toho príde otec, ktorý neznáša tieto karnevaly a zavelí, že nebude teda žiadna maska, aby dieťa pocítilo následky, že keď sa na niečom dohodnú, tak sa jej nebude skákať podľa nálady. A potom sa udeje situácia v škôlke. Samozrejme odvrkovať učiteľke nemal.
Alebo je xy ďalších dôvodov.
Alebo je to naozaj len necitlivý zlý rodič.
Každopádne nechápem načo sa to tu rozoberá, keď ti bolo dievčatka tak ľúto, mohla si mu niečo povedať tam, keď dieťa s učiteľkou odišlo. Ale za klávesnicou je každý hrdina.

gabrielamodrykonik
26. jan 2023

@janetinka27 co ty si za udavacku pane boze 🤦‍♀️🤮.

janetinka27
26. jan 2023

@gabrielamodrykonik na zaklade coho ma takto nazyvas?

ak je to preto, ze som autorke napisala, ze nahlasujem jej prispevok za "sibnuteho katolibanca", tak ano, nahlasila som. konik ma nejake pravidla a tie treba dodrziavat a autorka pravidla porusuje, pretoze sa hanlivo vyjadruje o skupinach ludi.

teleskop
26. jan 2023

@gabrielamodrykonik 😂 definicia slova ktorym sa ohanas "udavač kto niekoho udáva, obyč. so zištným zámerom"

kamatopo
26. jan 2023

@janetinka27 ale autorka nič také nenapísala. Sledujem diskusiu a nepostrehla som niečo také v jej komentoch.

diaszoky
26. jan 2023

Odkedy je karneval pohansky sviatok?? Debil

janetinka27
26. jan 2023

@kamatopo ano mas pravdu, ospravedlnujem sa autorke, autorka prepac.
nahlasila som prispevok inej uzivatelky, nenapisala to autorka

annm81
26. jan 2023

Myslím, že posledné roky, keď sa stalo pomerne populárne "nebyť ovca", ukázali, že je veľa rodičov, ktorých ego je väčšie ako drobné aj veľké radosti ich detí. Zažila som rodiča, ktorý sa na recepcii rozkrikoval, že jeho dieťa nepotrebuje žiadne očkovanie proti osýpkam a k uslzenému dieťaťu pred davom ľudí vyhlásil, že teda do žiadneho stupídneho tábora nejde. Zažila som jedného ocka, ktorý plačúce trojročné dieťa ťahal od zmrzlinového stánku, zatiaľ čo za predavačkou kričal, že "nebude podporovať žiadnych fašistov, ktorý mu chcú nanútiť na hubu špinavú handru". Podobné scény som zažila aj so zvrateným americkým Halloweenom. Najhoršie je, že takýto rodičia majú potrebu riešiť to verejne a teatrálne, lebo ich ego potrebuje všetkým oznámiť, že práve oni sú výnimoční. Samozrejme ti je takého dieťaťa ľúto, ale nespravíš nič. Učiteľka vo vašej škôlke je super, že ju napadlo to s porotkyňou a určite neskôr prišla aj na ďalší spôsob, ako z toho spraviť pre dievčatko výnimočnú prednosť. Pre nás, čo sme svedkami podobných scén, nech je to impulz, aby sme sa zamysleli, kedy sa naše predstavy stávajú pre dieťa zbytočným bremenom.