Integrácia v škôlke
Dobry vecer mam autistickeho4 rocneho chlapca,nemame este diagnozu,chcela by som vediet co by znamenalo keby bol integrovany?
Aha a chodil do skolky na cely den?
@andylap ano chodil na cely den bola to klasicka statna skolka na dedine vynikajuca a pani riaditelka bola specialna pedagogicka
@andylap ale teda ja som v tom case robila z domu a bol dost aj doma .. ale on mal aj poruchu imunity a bral imunomodulanty nepretrzite...
No lebo stale to nechapem mi sme mali asistentku na pol roka ,potom skolka poziadala ministerstvo a odpoved bola zamietnuta.A teraz nam nikto nic nepovedal,tak sme sa informovali u psychologicky a ta mi tvrdila ze by chodil na 4 hod. a ze by bolo lepsie ist na rodicovsku
@andylap no tak to je iny asistent co ste mali to je asistent ucitela toho je velmi tazke dostat my sme ho tiez ziadali aj sme mali x papierov, suhlasnych stanovisk a neschvalili mu to na ministerstve tak mu ho platime samy uz na ZS.
Ale skolka moze poziadat o asistenta cez UP aj takeho na absolventsku prax... ked je dieta integrovane tak maju predsa vacsi normativ .. treba ziadat aj zriadovatela
Preto sa pytam lebo musime vybavit dg na integraciu a co to bude obnasat,rozmyslam aj nad rodicovskou,ale ked sa pytam ucitelky tak ona tvrdi ze by potrebovali asistentku,ale riaditelka nepovie nic.Tak cakam co zasa budde.
Lebo mam pocit ze ona sama nevie co ma robit a ja neviem ake maju moznosti
@andylap da sa to riesit cez absolventsku prax alebo dobrovolnicku cinnost, vtedy to skolku nestoji nic, no takyto asistenti su povacsinou len na 4 hodiny, lebo tomu zodpoveda aj financne ohodnotenie a je to len na polroka, cize ak bude jeho pobyt v skolke pretrvavat budu sa asistenti menit, plus treba na to aj vzdelanie a schvalovanie z up je nehorazne, no najprv bude musit mat ako pises diagnozu atd... drzim palce, lebo skor niekoho zaplatis zo svojho ako ti urad pomoze...
My sme mali asistenta ucitela cez miestny urad.Vsetko si pani riaditelka vybavovala sama a asistent bol na 2 roky.

Ja som mala syna integrovaneho uz v materskej skole. Vybavuje sa to cez CPPP kam patrite .. dokladali sme spravu od pedopsychiatra a neurologa. Dohodli sme si termin na vysetrenie v CPPP vysetrila ho psychologicka a specialna pedagogicka napisali spravy a dali odporucanie aj na kompenzaciu v MS.
V praxi to potom znamenalo ze za mojho syna dostala skolka 2,5 normativu ako na ine dieta, zabezpecili mu asistentku z UPVSAR -- so vzdelanim a vypracovali mu jeho IVP a specialne zosity mal a tak ...