Je lepšia adaptácia v škôlke pre 2,5-ročné alebo 4-ročné dieťa?
Ahojte, ako zvladne dieta adaptaciu v skolke a vsetko okolo toho dieta ak ma 2,5 roka a ak ma 4 roky? vdaka
zavisi od povahy dietata, ale z mojej skusenosti: nastup v 2r9m na pol dna (dieta sa ide pohrat do skolky, ucit sa zakladne samoobsluzne cinnosti a byt v kolektive), do 4r nechcel odstavat na spanok, potom sa to preplo...2,5rocne a 4rocne dieta maju uplne inu perspektivu vyznamu fungovania v skolke...4rocne dieta uz ma nejake navyky ziskane a nastup urobit az v tomto veku moze priniest tazkosti...cize ja by som dala skor, ale na pol dna ako kompromis overeny s pozitivnym vysledkom
Nas prvorodeny siel ako takmer 4 rocny. Bez placu, ani raz neplakal, nepoznala som ranne cirkusy, uplne super. Druhe dieta slo v 3 rokoch a to bol des. Tretie dieta 3,5 rocne cca, vresky boli, alebo este aj teraz protestuje, ked je dlhsie chory a je doma, tak sa mu nechce. Ale da sa povedat, ze dobre si zvykol, nieco medzi...A nezavisi to len od veku, ale aj od povahy atd...
Prva dcera v 2.5r uplne bez problemov,druha pred 2 narodeninami ako 21 mesacna do jasli,a uplne bez problemov
Synovec, 3 r. s plačom chodil do škôlky. Časom vymenili učiteľku a on s úsmevom rád chodil. Záleží aj od učiteľky, aký má prístup k deťom. Ako ich motivuje.
Dve deti, vo veku 4 a 2,5 a ani jedno nemalo problém. Azda len tá mladšia, keď videla ráno všetkých plakať, tak to skúsila raz aj ona.
Moje dievky išli až ako 5.5ročné a od 5.narodenín sa vyslovene do škôlky samy od seba pýtali. Myslím si, že čím vyssi vek, tým zrelšie sú, chápu súvislosti a menej visia na mame v zmysle že vyhľadávajú aj iné deti a podnety
Zanas všetci spolužiaci chlapcov ktorí sa akože veeelmi tešili do škôlky prvý deň nerevali ale potom revali aj do decembra keď zistili že to nieje len na jeden deň. Moji nastúpili ako 2 A10 mes . Tri dni revali ako paviany ale potom prestali a škôlku milujú . Revali keď nás poslali domov že je karantena a nemôžu ísť do škôlky.
Moj 4-rocny plakal ze ist musi. A moja 2-rocna tiez ze ist nemoze 😂
Nielen vek je rozhodujuci na tu pripravenost. Ale samostatne dieta.
@maryetta a aky ste videli rozdiel medzi detmi? cim sa prejavovalo ze syn nebude pripraveny?
4,5 rocny cca 3 mesiace adaptacia, 3 rocna - dost zle, dlho si zvykala a celu skolku, aj prvy stupen bol problem, v skole uz len po dlhsej dobe nepritomnosti v nej. Korona tomu veru nepridala...
@maryetta Nebude to tym, ze je druhorodeny? U nas druhorodena taky mamin cecek... keby isla pred rokom do skolky ako 4.5rocna, to by boli hrozne revy. No a tretorodeny - papa mama... a ide prec s hocikym. Ale ano, aj povaha proste
@maryetta U nas zas opacne. Dcerka druhorodena sa nechce moc socializovat. Prvorodena aj hej. Ale je pravda, ze aj ten chlapcek je uplne najradsej so mnou. No proste mozem kadeco pozorovat, ked su uz styria 😀
@basska_b prveho si neviem predstavit ze by isiel skor. To ako 4-rocny bolo tak akurat.
Tak isla dcera. Ona uz od 2-rokov plakala ze chce ist 😂
A teraz treti chodi. V okrobri mal 4 a teda chodi od septembra a este je to boj.

tak jasné že to môže byť individuálne, ale moja kámoška je riad. mš.
My povedala že najideálnejší vek sú 4 r.