Je normálne, že 3.5-ročné dieťa nič nebaví?
Nájde sa ešte jedno také ktoré že absolútne nič nebaví žiadne aktivity žiadna činnosť dlhšie než 2minuty?
ake aktivity mu ponukas? vyuzivate aj otvorenu hru?
@anonym_autor je to normálne, ak ma príliš veľa podnetov. Ak mu dáš do izby 2-3 hračky, 1-2 knihy a nič viac (na viditeľne miesto), tak sa zahrá 🙂 .. ak žije ale vo farebnej džungli, tak je prestimulované už pri príchode do izby. Súčasne chlapci potrebujú viac pohybové aktivity, takže al chceš aby sa dieťa hralo, najskôr ho “vybehaj” von
@anonym_autor treba ho nechat, nech sa nudí. Nepodlahnut, vydržat.
Ono si už nejaku zábavu najde.
Ona sa vyhrajte iba von blato,voda , doma mame možno zo5 hračiek , pár kníh , staršia.bola úplný opak
Ona sa vyhrajte iba von blato,voda , doma mame možno zo5 hračiek , pár kníh , staršia.bola úplný opak
@anonym_autor ahaaa, tak keď potrebuješ také dieťa zabaviť doma 1. Kinetický piesok, 2. Ryža na plech a nejaké 2 nádobky 3. Ľavór s vodou… pozri rôzne montessori materiály, tam nájdeš to, čo zabaví toto tvoje dieťa 🙂
@anonym_autor ahaaa, tak keď potrebuješ také dieťa zabaviť doma 1. Kinetický piesok, 2. Ryža na plech a nejaké 2 nádobky 3. Ľavór s vodou… pozri rôzne montessori materiály, tam nájdeš to, čo zabaví toto tvoje dieťa 🙂
@denkabemommy ďakujem za inšpiráciu ❤️❤️
@anonym_autor mala som také jedno doma 😅 už má 7 a vyžaduje pokoj oddomňa, keď sa hrá (takže neboj vyrastie z toho) ale na veľa aj doma vyrobených “hračkách” sme fičali, práve to ma zachraňovalo v dňoch, kedy som potrebovala čas na niečo iné. Teraz v peknom počasí zas s mladším robíme von ježka z kvetov - máme na kartóne nakresleného ježka a dierky (tam kde sú pichliače) a do dierok zbiera von kvety 😅. Je to super na jemnú motoriku, trpezlivosť a občas nemusím ani asistovať.
@anonym_autor mrkni aj senzory play, na instagrame je vela uctov na inspiraciu smejoland.online, rajpredeti, hravedeticky
@anonym_autor Moja 4r je najšťastnejšia, keď ju nechám samú v kúpeľni a dovolím jej hrať sa s vodou 😁. Minule som jej dala špinavú podmisku spod kvetináča, špongiu a na umývadle mala mydlo….hodinu jej nebolo 😅. Máme ale pravidlá, nemôže stále púšťať vodu, len si napustiť umývadlo a voda má ostať v umývadle, keď veľmi načľapká, hra končí.
Alebo jej položím kvety na zem na balkón a postrekuje ich vodou 🙂. Kinetický piesok tiež miluje, ale ten má len u starkých. Alebo na stôl daj gumenú podložku, skicár, otvor prstové farby a zatvor oči 🙈.
@anonym_autor píšeš že máte len 5 hračiek doma. Nie je to málo? Nenudia ho už?

daj do mš tam sa skôr prebaví...