icon

Je normálne, že 3.5-ročné dieťa nič nebaví?

9. júl 2025

Nájde sa ešte jedno také ktoré že absolútne nič nebaví žiadne aktivity žiadna činnosť dlhšie než 2minuty?

deti95060810
9. júl 2025

daj do mš tam sa skôr prebaví...

amonet
9. júl 2025

ake aktivity mu ponukas? vyuzivate aj otvorenu hru?

denkabemommy
9. júl 2025

@anonym_autor je to normálne, ak ma príliš veľa podnetov. Ak mu dáš do izby 2-3 hračky, 1-2 knihy a nič viac (na viditeľne miesto), tak sa zahrá 🙂 .. ak žije ale vo farebnej džungli, tak je prestimulované už pri príchode do izby. Súčasne chlapci potrebujú viac pohybové aktivity, takže al chceš aby sa dieťa hralo, najskôr ho “vybehaj” von

barka1
9. júl 2025

@anonym_autor treba ho nechat, nech sa nudí. Nepodlahnut, vydržat.
Ono si už nejaku zábavu najde.

autor
9. júl 2025

Ona sa vyhrajte iba von blato,voda , doma mame možno zo5 hračiek , pár kníh , staršia.bola úplný opak

denkabemommy
9. júl 2025
@anonym_autor

Ona sa vyhrajte iba von blato,voda , doma mame možno zo5 hračiek , pár kníh , staršia.bola úplný opak

@anonym_autor ahaaa, tak keď potrebuješ také dieťa zabaviť doma 1. Kinetický piesok, 2. Ryža na plech a nejaké 2 nádobky 3. Ľavór s vodou… pozri rôzne montessori materiály, tam nájdeš to, čo zabaví toto tvoje dieťa 🙂

autor
9. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor ahaaa, tak keď potrebuješ také dieťa zabaviť doma 1. Kinetický piesok, 2. Ryža na plech a nejaké 2 nádobky 3. Ľavór s vodou… pozri rôzne montessori materiály, tam nájdeš to, čo zabaví toto tvoje dieťa 🙂

@denkabemommy ďakujem za inšpiráciu ❤️❤️

denkabemommy
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mala som také jedno doma 😅 už má 7 a vyžaduje pokoj oddomňa, keď sa hrá (takže neboj vyrastie z toho) ale na veľa aj doma vyrobených “hračkách” sme fičali, práve to ma zachraňovalo v dňoch, kedy som potrebovala čas na niečo iné. Teraz v peknom počasí zas s mladším robíme von ježka z kvetov - máme na kartóne nakresleného ježka a dierky (tam kde sú pichliače) a do dierok zbiera von kvety 😅. Je to super na jemnú motoriku, trpezlivosť a občas nemusím ani asistovať.

amonet
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mrkni aj senzory play, na instagrame je vela uctov na inspiraciu smejoland.online, rajpredeti, hravedeticky

jazula
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Moja 4r je najšťastnejšia, keď ju nechám samú v kúpeľni a dovolím jej hrať sa s vodou 😁. Minule som jej dala špinavú podmisku spod kvetináča, špongiu a na umývadle mala mydlo….hodinu jej nebolo 😅. Máme ale pravidlá, nemôže stále púšťať vodu, len si napustiť umývadlo a voda má ostať v umývadle, keď veľmi načľapká, hra končí.
Alebo jej položím kvety na zem na balkón a postrekuje ich vodou 🙂. Kinetický piesok tiež miluje, ale ten má len u starkých. Alebo na stôl daj gumenú podložku, skicár, otvor prstové farby a zatvor oči 🙈.

slovakboy
15. júl 2025

@anonym_autor píšeš že máte len 5 hračiek doma. Nie je to málo? Nenudia ho už?