Je normálne, že trojročné dieťa opakuje tie isté vety?
Ahojte! Je normalne, ze moj 3 rocny syn viackrat do dna opakuje tie iste vety? Velmi sa mu paci jazdit metrom, autobusom,elektrickou.pozna dokonca nazvy zastavok, to by bolo v pohode keby ich aj doma v kuse neopakoval. Doma zacne behat po byte a zacne vymenovavat zastavky v kuse do kola, rano vstane a uz pocujem vystupovaaat., hra sa s nejakou hrackou a medzitym si hovori tie zastavky. Vcera sme sa boli kupat a v bazene si zase opakoval zastavky.Ked vystupime z autobusu alebo z metra musime cakat, kym odide, inak je zle. Zacal hovorit o cosi neskor, no hovori dvomi jazykmi, mam pocit, ze s detmi sa vie hrat primerane svojmu veku. Zacinam si robit starosti, ci je to v poriadku....
no tu ti nik nepovie ci je v poriadku. ak na nom nevidis nic ine netypicke len opakovanie toho co mu bezi v hlave nechala by som ho nech dozreje. nauci sa hovorit si to v hlave nie nahlas. ak by sa ti nepozdavalo viac veci ako len hlasne "rozmýšľanie".pediater poradi, popr. cvi
@phia ved sa nornalne hra na autobus, ci? Podla mna normalne. Nas sa sustavne hral na metro a uz bol o dost vacsi a metrom nesiel dlho…
Neviem, podľa na to nie je nič zlé, ale odborník nie som.
Podľa mňa si len opakuje to, čo zažíva a hra sa na to.
My sme boli minule na plávaní a malý 2,5r bude mať, plával z jedného rohu bazéna na druhý so slovami - idem do kauflandu, kúpim vajcia a mlieko - pre plával do druhého rohu - už som v tescu, musím kúpiť múku - a takto sa hral asi aj 20 minút. Nemyslím, že je to niečo zlé, prosto si predstavuje tu činnosť. Ale opakujem, odborník nie som.
Ved sa normalne hra prepana... je uplne normalny. A ze musite cakat kym odide autobus ci metro, inak je zle. To je jednoducho preto lebo miluje tie dopravne prostriedky tak sa na nich chce pozerat ako odchadzaju. Sama pises, ze sa rad vozi, rad sa hra na autobus ci metro. Vela malych chlapcov bavia autobusy, vlaky, elektricky, metro. Nic ine za tym nie je. Asi sa moc nevies vcitit do jeho psychiky ked taketo prirodzene spravanie ti pride divne 🤷😕
Hrá sa a precvičuje pamäť, tiež to skús.
Ja na Tom nič zvláštne nevidím. Podľa mňa ho tie dopravné prostriedky fascinujú, zaujímajú, bavia....
@phia ahoj. V jeho veku je to ešte v poriadku. Spozornela by som az keby bol predškolák a toto by robil.

Nehrá sa na to, že je autobus ?