Je normálne robiť zoznam hračiek?

cecil36
11. máj 2014

Baby zaujíma ma váš názor. Je normálne, aby otec kontrolooval 2,5 rocnemu synovi hracky a lego mal dokonca skatalogizované v počítači? Keď prišiel z kúpeľov, kontroloval koľko kusov lega chyba. Zobral krabicu a kus po kuse kontroloval so svojim zoznamom....Ďakujem za nazory.

indiga123
11. máj 2014

Nie je.

bambala
11. máj 2014

asi sa mu nechce spievat pesnicku : " potlač synu lébó chcem naspäť to légó, potlač synu poriadne, nech to z teba vypadne" 😀 😀 😀 😎

veroni6
11. máj 2014

nie

simca06022011
11. máj 2014

Nie🙂 to je riadna psychiatria teda... Preco to robi?

katkabac
11. máj 2014

to je divne a sa cudujem ze sa mu to chce kontrolovat

25daniela
11. máj 2014

No, normalne to urcite nieje, chudak dieta 😀 😀 😀 moj muz je setrny, ale v dobrom slova zmysle,
nezadrbava mu z toho, az tak keby mu zalezalo na hrackach alebo na niecom inom, asi by uz moj muz nebol 😀 😀 😀

siskatan
11. máj 2014

ach... to je zlé... a keď niečo chýba, čo potom?
ide len o LEGO, alebo o všetky hračky? v poriadku to ale nie je podľa mňa 😒

miku1
11. máj 2014

Keby to bolo normálne asi by si túto otázku nepoložila 🙂 Môj názor je, že normálne to asi nie je, ale čo už .....Navrhujem, pri kúpe nových hračiek, a hlavne lega kupovať veci dvojmo - jedno lego pre dieťa a druhé pre otca. A navzájom si potom do hračiek neliezť 🙂

horana
11. máj 2014

Pan otec bol v tych kupeloch s akou diagnozou? 😀

adri266
11. máj 2014

A plati to aj na ine hracky ako na lego?
ok, normalne to nie je. ALE moj manzel sice nema lego skatalogizovane, ale tiez trva na to, aby sa nestratila ni jedna kocka. On totiz dcerke dal aj svoje lego s detstva, ked ho booe veeeeeeeeeeelmi tazke zohnat. TAkze podla mna to bude suvisiet s tym, ze to poklada za zberatelsku hracku. Inak, 2,5 rocne dieta, to sa hra dufam len s Duplom. Normalne lego by som takemu dietatu este nedala, aby ho nezhltol.

oslo1
11. máj 2014

Nabuduce mu do toho lega pridaj ryzu a sosovicu. Ked nejake kusy lega budu chybat, tak to bude dorovnane tou ryzou a pocet bude sediet.
a k otazke, nie nie je to normalne. Otec ma bud velmi vela casu alebo OCD. V prvom pripade treba pridat povinnosti v domacnosti, v druhom kontaktovat psychiatra.

matsab
11. máj 2014

podla mna to je hlupe a asi nema co robit....no ja keby mam na taketo hluposti cas, bola by som stastna, len priklad- moj muz ani poriadne nevie ake vseliake hracky mame a aj ja niekedy kukam, ze toto mas odkial? takze neviem ci mate malo hraciek, alebo tatina co sa nudi a zalezi mu na hrackach asi prehnano. na jednej strane vsetko stoji peniaze a asi je prilis pedant a nechce aby sa to postracalo, ale na druhej strane odpoved na tvoju otazku- normalne to jednoznacne nieje...ale kazdy sme nejaky- mozno je super v inych veciach, skus sa o tom s nim porozpravat, ze ci v tom trosku nepolavi atd. tak krasnu nelelu vam prajem 🙂

maryennn1
11. máj 2014

och márišku to čo je? ja by som sa ho bála 😅 myslím toho otca 😉

nasta197
11. máj 2014

pre pána a to preco robí? ja by mu ho daala nech si ho da do vitrinky a nie detom ak na nom lipne.... hroza....

elka123
11. máj 2014

Ahoj.Tiez si myslim,ze to nie je normalne kontrolovat hracky kus po kuse.A to ze ich ma skatalogizovane je uz podla mna chore... Asi ma vela volneho a zbytocneho casu... Ja viem,ze lega do seba pasuju a ak nieco strati,neda sa to celkom poskladat(my mame postavicky a rybky lego presne na diely),ale na druhej strane mal by si uvedomit,ze dieta je male a jemu je jedno,kde to hodi.Ak sa mu to nepaci,nech to zbali a vrati synovi,ked bude starsi :( No moj nazor-hracky su na to,aby sa dieta hralo,aj ked ich sem tam rozbije 🙂

m_ij_ka
11. máj 2014

nie ...... ja sa čudujem že ho to baví kontrolovať

cukrenka76
11. máj 2014

vôbec to nie je normálne a hračky sú majetkom dieťaťa a nie otca. hračky sa strácajú bežne a s tým sa musí rátať. ja by som skôr položila otázku akou diagnózou otec trpí a či sa na to aj u psychiatra lieči.

jana_eyre
11. máj 2014

fiha, no podla mna nie.. robi v sklade? zeby choroba z povolania?

tomiholjubavi
11. máj 2014

moj muž je schopny nechat kluce v zapalovani a ist nakupovat 😀 vzdy sa rozculujem na jeho roztrzitost, ale toto je teda druhy extrem ...a podla mna uz hranici s nejakou diagnozou... 😖 ked je takyto na obycajne lego, nechcem si ani predstavit prakticky zivot s nim 😕

nanulik
11. máj 2014

😀 no takýto otec by mal u nás riadne psycho 😀 malému lacná hračka vydrží pol hodiny, kvalitná tri dni 😀

bosoriak
11. máj 2014

Ono je to vtipne, do momentu, kym clovek nieco nevie o diagnoze s nazvom Obsesivno-kompulzivna porucha osobnosti. Vtedy to zacne byt skor desive, ak clovek nevyhlada odbornu pomoc. Dufam, ze je to len nejaka uchylka alebo prehnana pedantnost a nie tato diagnoza.

kaktusik007
11. máj 2014

@cukrenka76 by si sa divila, hracky nie su majetkom dietata, ale patria rodicom - viem to, pretoze hodnotu hraciek mam zahrnutu vo vyporiadani BSM - ano, citas dobre.. mojmu exmanzelovi som vyplacala polovicu hodnoty hraciek!!!! (ta druha polovica bola moja).

a suhlas s @bosoriak a @oslo1 - ako ak ide iba o lego - mozno ma uchylku na nom, mozno to povazuje za strasne drahu hracku a preto to kontroluje --- ako sa priznam, ze aj ja som kontrolovala lego (pocet kociek - resp.ci su vsetky postavicky z dupla) ked sa vratili od svokry - ale teda skatalogizovane som ich mala akurat tak v mojej hlave.

ak vsak riesi viacere veci takto -- ach jaj.... :(

barbora59
11. máj 2014

Ja som na nervy ked sa stratia puzzle🙂

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mm2008
11. máj 2014

Otecko - asperger? autista? tí musia mať všetko na poriadku, presne nalinkované, spočítané, zrátane... tak neviem neviem. neni to v poriadku. Otec by sa mal nad sebou zamyslieť.

nice202
11. máj 2014

mna skor zaujima, co bude, ak sa dieliky alebo hracky stratia? Strieska dieta? Alebo mu da nahradit stratene veci? Nie, nie je to normalne 🙂 ja ani neviem, co kde mame....

bambibam
11. máj 2014

No ja to vsetko zratane nemam -ale mam napisane čísla kt. Lego už nekupovať, lebo niektoré sme zistili ,že mame aj 2-3 x. Ale niektore ks viem s pamati ked chcem napr. zložiť kolajnice , postaviť dom , ale ak by sa nudil mohol by nam to skontrolovať 🙂, kupujeme,zbierame,kupujeme a stale čosi kdesi chýba, a potom keď sa hráme zas chýba inde a to čo sme hladali sa objaví. Ale po pravde raz som to už po 3 rokoch skontrolovala ,v každom čosi chýbalo . Takže platí -lego do jednej krabice, autíčka do druhej, bábiky do tretej ...a je upratané ,zrátané. Neviem si predstaviť písať zoznam ...hlavne ked deti ničia,strácajú, niektoré sú už od výroby na 20 minút zábavy ...,a moje najstaršie v 10 rokoch si aj vymenilo hračky so spolužiačkou. Myslím si ,že tvoj muž to má ako zálubu -zberatelský ciel a vtedy sa ľudia chovajú tak ako tvoj muž - možno v dectve nemal možnosť robiť si zbierky ,tak si to vynahrádza teraz. Je to divné ,ale sú taký a ja osobne poznám človeka ktorý ma doma zošit a tabuľku na takéto somariny ako su hracky,drogeria ,....proste piše si ekonomický denník. Je mi to tiež divné ,ale už ho voláme štatista 🙂

cerez
11. máj 2014

Nie je to normálne. Som za poriadok, ale toto sa vymyká normálu. U nás by sa určite zbláznil, lebo pomaly v každej hračke nám chýbajú časti.

lila69
11. máj 2014

Tatinko ma asi naozaj prilis vela volneho casu ked mu na taketo ..... zostava cas.

valy
11. máj 2014

no kontrolovat to podla pocitaca, to je uz celkom dost 🙂 ale zas ked mu to vyhovuje. otazka je, co robi, ked zisti, ze nieco chyba. ja som si volakedy pocitala lego kusy podla zoznamu na krabici, aby som vedela, ci este hladat niekde za skrinami a pod.