icon

Je rozdelenie kamarátov v škôlke dobrým riešením?

3. máj 2024

Ahojte mamičky, prosím o Váš názor. Syn má v škôlke najlepšieho kamaráta, od prvej chvíle si sadli, aj keď sa predtým nepoznali. Prvý rok nebol problém, tento rok sa učiteľky stále sťažujú, že vyrušujú, chichocú sa, rozprávajú sa a nepočúvajú na upozornenie. Nerobia zle druhým (narozdiel od niektorých iných detí v triede, s ktorými sa to nijak extra nerieši, okrem dohovoru rodičom, aj keď sa viacero rodičov zhodlo na tom, že by bol dobrý aj psychológ v dvoch prípadoch - škrtenie, sácanie, škrabanie, pľutie do tváre a pod.). Začali to riešiť tak, že ich rozdeľujú pri stole v jedálni, nedržia sa za ruky na vychádzkach, neležia pri sebe cez obedný spánok a nesedia pri sebe pri grafomotorických aktivitách. To mi doteraz nejak extra nevadilo, aj keď mi to za chlapcov bolo ľúto. Ale vraveli sme im, že si za to môžu sami. Navyše sme oboch chlapcov doma viackrát upozorňovali, aby už nevyrušovali a keď sme sa posledné razy pýtali, učiteľky vraveli, že už je to lepšie, že sa skľudnili, že to mali vtedy také obdobie. Dnes (pričom syn je už skoro 2 týždne doma chorý) však učiteľky povedali, že budúci rok ich chcú rozdeliť do iných tried, vraj pre ich dobro. Prosím hlavne pani učiteľky v MŠ o vyjadrenie, či je toto dôvod na také rozdelenie, či sa to bežne robí a či to nie je len pohodlnosť dvoch mladučkých učiteliek, ktoré si nevedia spraviť v triede poriadok, nemajú rešpekt. Minulý rok mali staršiu prísnu učiteľku a sťažnosť nebola ani jedna. Aj keď chápem, že to boli len prváci a boli ešte menej oťukaní. Ďakujem za vaše názory.

Strana
z2
princezna_bosorka
3. máj 2024

@prasiatko30 toto je system, ktory sa mi paci

prasiatko30
3. máj 2024

@princezna_bosorka hadaj kto to prezival najhorsie😂😂😂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2