icon

Je šanca, že škôlka vezme 28-mesačné dieťa?

jane1987
7. sep 2022

Ahojte, poprosim, ak by sa mi vyjadrili so skusenostou maminky, ktore to realne absolvovali 🙂
Syn je majovy a buduci rok v maji dovrsi 2 roky a dostala som infosku, ze vtedy mozem podat ziadost do skolky a od septembra by ho mali zobrat, samozrejme odplienkovaneho atd. V tom septembri bude mat 2r a 4 mesiace, je to naozaj realne, ze ho ta skolka vezme? A ako je to s adaptacnym procesom? Zacina sa nim skor ako v tom septembri? A este ako to je teda s rodicakom? Budem ho nadalej poberat do dovrsenia 3 rokov? Ospravedlnujem sa za mozno primitivne otazky, ale toto je pre mna fakticky spanielska dedina 😑

simca06022011
8. sep 2022

Prihlasku si podaj a uvidis. Mozu ti ho niekde zobrať aj pocas roka, ak by v septemrbi nie. Ono aj individualne podla šikovnosti sa mozu rozhodnut, nie len podla dátumov, tie 2 mesiace su min. Rozdiel, niektore deti nezvkadnu skolku a samostatné fungovanie ani o mnoho neskôr
Nas jaslickami na rok si neuvažovala, to by vyslo a v dalsi sept do skolky 3,5r

vyhuelka
8. sep 2022

Syn má 2,5 nevzali ho, je marcovy

jenn89
8. sep 2022

@jane1987 záleží iba od škôlky, či majú takú možnosť a môžu brať deti od 2 rokov. U nás, ako jedinej škôlky v okolí, sú dokonca 2 triedy deticiek 2-3 ročných. Majú napísané, čo by malo dieťatko zvládať, ale to tiež treba brať s rezervou. Učiteľky sú väčšinou veľmi ústretové, milé a nebudú drobcov zbytočne stresovať. Určite vyskúšajte 😊

deniseee
8. sep 2022

Vsetko zalezi od konkretnej skolky a jej zaplnenosti. V roznych castiach SR je to rozne. Najlepsie ti bude vediet dat odpoved konkretna skolka. U nas bolo tak, ze miesta bolo malo, skolky presne urcili, ze prijmu len deti z konkretnej mestskej casti, prednost mali deti, ktore uz v tej skolke mali starsieho surodenca a taktiez deti predskolskeho veku a pod., avsak najviac sa pozeralo na celkovu kapacitu. Ked skolka prijala v jeden rok vsetkych predskolakov, tak mala z nich 2 triedy a neostalo miesto ani pre otvorenie triedy trojrocnych a odmietli aj mnohych 4 rocnych, pretoze nemali miesto. Dalsi rok bol opat problem, pretoze z tych dvoch tried malo odklad skolskej dochadzky prilis vela deti, dokopy ich len 8 odislo do skoly a ten pocet sa nedoplnal o male deti, ale opat o tie vacsie. Kamaratka, ktora byva v malej dedine hovorila, ze u nich vzali kazde dieta, ktoreho rodicia prihlasili, aj tie co 3 roky este nemali. Oni kapacity mali. Je preto zbytocne, co si myslime my, pretoze kazda skolka je na tom s kapacitami inak. Ak si napriklad z Bratislavy, tak tam by som s volnymi miestami pre dvojrocne dieta v statnej skolke nepocitala.

11mirka22
8. sep 2022

@jane1987 záleží od škôlky, fakt je to úplne individuálne. U nás bez problémov berú momentálne.

modra_kolobezka
8. sep 2022

Syn isiel 21 mesacny do sukromnej, adaptacia do tyzdna. Dcera isla 24 mesacna a adpatacia okamzite vyborna. Tiez so sukromnej

patycka
8. sep 2022

Skus podat prihlasku u nas v skolke a to sme na dedine beru aj vynimocne od 2rokov. Teraz moj maly nastupil do skolky ako 3rocny a v triede ma aj 2,5rocne dievcatko.

domisha02
8. sep 2022

@jane1987 ja som dávala ako 2.5 ročného a nezobrali ho .. nikto nevie zaručiť že ho zoberú mne ho nezobrali teraz ani ako 3 ročného ..bohužiaľ není miesto

jane1987
autor
8. sep 2022

Baby dakujem za odpovede a konecne slusnu diskusiu ♥️👌

lentilka46
8. sep 2022

Starsi syn je narodeny koncom juna, do skolky nastupoval v septembri -2r,2m..mladsia dcera je koniec septembra, do skolky nastupovala v decembri-2r,2m...obaja rozpravali, boli odplienkovani, sami sa najedli, prezliekli, isli na wc

keitlinka
8. sep 2022

@jane1987 V našej škôlke (NZ) máme aj triedu zvlášť pre deti od 2,5roka, takže tam sa berú aj takéto maličké. Adaptácia je individuálna podľa dieťaťa, ak je v pohode, tak je kľudne na celý deň už od začiatku. Takže toto asi záleží od konkr. škôlky. 🙂

kaktusik007
8. sep 2022

@jane1987 ano, rodicak do 3 rokov a moj syn siel do skolky a mal 2 roky a 4 mesiace / je polka aprila/. Hned som ho dala na 8 hodin, u nas su /boli/ ucitelky normalne a nesibalo im s adaptacnym procesom ze hodina/dve denne.

audrye
Autor odpoveď zmazal
zuzanaete
8. sep 2022

@kaktusik007 Preco by malo ucitelkam sibat, ak je adaptacny proces? Ja som s takym pristupom max spokojna.

mirkaz156
8. sep 2022

@jane1987 Zisti si aké sú kapacity škôlok u vás v meste. Mamičky z okolia budú určite vedieť viac. Situácia a realita je všade iná.
U nás sú kapacity na to môj teraz nastúpil do štátnej škôlky ako čerstvý dvojročný je najmladší v triede v júny mal dva roky.
Škôlka má výjde 50e mesačne - školné plus strava a rodičák poberám ďalej.
Po adaptácii dieťaťa do škôlky sa chystám nastúpiť do práce

mahulienao
8. sep 2022

@jane1987 ide predovsetkym o kapcitu. Ja som dala malu ked mala 2 r 4 mesiace ale do sukromnej, u nas v statnej bez sance

mimka86
8. sep 2022

@jane1987 ahoj, neviem ako je to v mestach, ale skor menej miest v skolkach. mojho zobrali do skolky ako 26mesacneho, super skolka na dedide, vozila som ho kazdy den 15km tam a 15 poobede neplakal vobec a spinkal hned v prvy den, cize bol od 7,30 do 16,00. Nelutujem, pretoze po roku tejto skolky na dedine sa uvolnilo miesto v meste kde sme byvali. Nuz bola som sklamana, pristup iny, maly nerad chodieval do tejto skolky. Tak som ho znovu vozila na dedinu, kde kazdy den ucit.posiela do skupiny co deticky robia, a lepsiu a krajsiu skolku nepoznam.

martul
8. sep 2022

@jane1987 ja by som žiadosť dala, zato nič nedáš. Je to dosť dlho na to aby sa mohlo veľa vecí zmeniť, pôjdeš do roboty hocičo. Keď nepôjde oznamis to potom. Takto si aspoň pripravená, kdyby neco.
A záleží kde žijete, u nás na dedine juh Slovenska by ho zobrali.

ruza123
8. sep 2022

Mne vzali aprilovu dceru..ziaden adaptacny proces nebol, uplne v pohode to dala..syna marcoveho najskor nevzali, ale neskor sa uvolnilo miesto, takze zacal normalne od septembra v tom roku ako 2,5 rocny..ja si to pochvalujem, ze isli skor, ale mam naozaj velmi extrovertne a spolocenske deti..so mnou sa uz doma nudili, pre mna bolo nepredstavitelne byt s nimi este dalsi rok doma..

elze8
8. sep 2022

Záleží kde bývaš. U nas v Martine su 3 materske skoly sukromne ale plne akreditované a teda aj ta cena za MŠ je uplne v pohode. Cca do 100eur aj so stravou a keď deti dovrsia 3 roky kúsok sa platba znizuje. Rodicak poberas normálne.

dididudu
8. sep 2022

Moj syn je júlový a tiez nastupoval ako 2r 2m dcérka je tak isto julova a verim tomu ze na rok ju vezmu

erifl
8. sep 2022

Záleží od škôlky u nás už bežne berú aj dvojročné deti, majú na to triedu, ale pokiaľ bude odplienkovany, relatívne samostatny tak v tom nevidím problém...ale to by mala byť otázka skôr na vašu škôlky, každá to
má inak.....a rodicaku vám patrí do troch rokov dieťaťa bez ohľadu či pracujete alebo nie...do troch rokov ho poberate....

acsa
8. sep 2022

@jane1987 všetko závisí od skolky . U nas by ho skor nezobrali. Suseda ma synceka a nezobrali ho lebo 3 roky dovŕši až 16. septembra. U nas bola vyhláška, ze sa uprednostnia deti ktore dovrsili 3 roky k 31. augustu.
Adaptacny v nasej skolke nie je. Ak chceme tak mozeme ist pre dieta na obed.

rebeka7501
8. sep 2022

@jane1987 moja dcéra išla do škôlky 2 mesiace pred dovŕšením 2 rokov. Išla z jaslí, ráno trochu plakala. Hneď na celý deň. V pohode.

evkamotka
8. sep 2022

Zavisi odkiaľ si. Toto je silno regionalna zalezitost. U nas na tento sk rok vzali vylucne predškolákov, mladsi si nepiskli. Takze tolko ku kapacite. Kamoske nevzali v ba 4.5 ročného. Keď mas vysoku hustotu obyvatelstva, je na skolky proste pretlak. Napadaju mi regiony, kde skolky pozostavali, aj ked sa ludia odstahovali za pracou uz davno inde a stari male deti nemaju 🙂

Rodicak dostanes do 3r tak ci onak.

Adaptacny - to sa neriad čo tu povedia. U nas nie je žiadny. Inde mozno robia. Zavisi od skolky.
Ja som v takom veku dala syna do súkromnej a bolo to strasne napriek adaptacii. Odhlasili sme ho. Jednoducho nebol zrely.

jaja865
8. sep 2022

Záleží od škôlky. Syn šiel presne v 2r4m odplienkovaný, ale ešte sa mu prihodilo, obliecť sa sám komplet nevedel, len niečo, no rozprával už všetko zrozumiteľne. Ale boli tam všelijaké detičky šikovnejšie, aj menej. U nás v meste sú len dve škôlky štátne čo zoberú aj takéto menšie deti, ostatné len od troch rokov, čo viem. Takže kapacita škôlky a ochota učiteliek je rozhodujúca.

gabika128
8. sep 2022

@lienka175 u nás v Žiline Zavodí brali aj augustové 🤷‍♀️ a viem že inde brali aj zimné deti, ktoré ešte nemali 3 roky.

dominikaorth
8. sep 2022

Moj maly mal 2,5 roka ked ho prijali. Ale rok na to nebrali uz ani trojrocne deti lebo uz nebola kapacita. Vsetko zavisi od poctu deti, ktory mpzu prijat.

bejka90
8. sep 2022

@jane1987 ja som ucitelka v ms no momentalnr na materskej, ale vsetko zavisi od kapacit skolky a od riaditelky alebo zriadovatela... mysme kapacity nemali lepsie ppvedane vzdy su tam deti nad ramec ale kedze si oani starostka chce drzqt priazen volicov tak samozrjeme poberie kazdeho kto sa ozve hoc kedy pocas roka... takzezavisi to hlavne od tychto 2 podmienok. Ale najmladsie dieta sme tusim mali marcove cize o 2 mesiace starsie ako vase. Ale bol uolne samostatny vo vsetkom.s obliekanima jedenim obedov sa tym najmensim sanozrejme pomahalo vzdy

iveska
8. sep 2022

@jane1987 malý ma teraz 2,5r a je v škôlke. Otvorili len 1 triedu pre 2,5-3r. Neverila som ze ho zoberú. Ale sú tam 3 deti ktorému 2,5 roka. To sú len tie co poznám. Šanca je .