icon

Je šanca, že škôlka vezme 28-mesačné dieťa?

jane1987
7. sep 2022

Ahojte, poprosim, ak by sa mi vyjadrili so skusenostou maminky, ktore to realne absolvovali 🙂
Syn je majovy a buduci rok v maji dovrsi 2 roky a dostala som infosku, ze vtedy mozem podat ziadost do skolky a od septembra by ho mali zobrat, samozrejme odplienkovaneho atd. V tom septembri bude mat 2r a 4 mesiace, je to naozaj realne, ze ho ta skolka vezme? A ako je to s adaptacnym procesom? Zacina sa nim skor ako v tom septembri? A este ako to je teda s rodicakom? Budem ho nadalej poberat do dovrsenia 3 rokov? Ospravedlnujem sa za mozno primitivne otazky, ale toto je pre mna fakticky spanielska dedina 😑

Strana
z3
slavomira236
8. sep 2022

@jane1987 moja išla 2,5 ročná bez plienky vedela sa sama obliecť obut najesť mala aj staršieho súrodenca v škôlke tie deti mali prednosť a do 3 rokov sme platili vyššie skolne..

blanche32
8. sep 2022

@jane1987 Môj syn je aprílový a zobrali ho od septembra do škôlky. Mal 2 roky a 5 mesiacov. Vôbec neľutujem, že som ho dala takto skôr. A jemu to prospelo tiež.

viacmiesta
8. sep 2022

@jane1987 všetko záleží od škôlky a pani učiteliek ako sú nastavené a ci majú dostatok miesta. Podľa zákona ak v danom školskom roku dieťa dovŕši 3 roky, môže nastúpiť do škôlky, ak ho prijmu. A áno rodičak môžete ďalej poberať aj keby ste pracovali a dieťa bolo v škôlke do 3 rokov. Mne napr. Zobrali dieťa do škôlky keď mala dcéra 1,6 bez adaptácie, s plienkami s cumlikom, (ale my mame skvele ucitelky) lebo učiteľka bola názoru, že adaptácia je hlúposť lebo dieťa si zvykne, že ide skôr ako ostatné, že tam nespi... a potom keď ho necháte tam dlhšie tak výstrahja lebo je zvyknuté na iný režim. A trápi sa aj dieťa dlhšie aj vy aj učiteľka. Tak si zvykne skor a robí to co ostatné deti..

zuzla14
8. sep 2022

Pokial ma skolka volne kapacity tak vezmu aj 2r deti. Adaptacia zavisi od dietata individualne. Vacsinou odporucaju prve dni vydrzat aspon do obeda a potom postupne predlzovat interval.
"Pohras sa, napapas a pridem"...par dni takto aby dieta ziskalo istotu,ze naozaj prides a potom pridas "..pospinkas si a pridem".

patys123
8. sep 2022

Môj syn mal 30.septembra 2 roky a presne od 1.oktobra nastúpil. Bol už odplienkovany, šikovný vedel sa napapať atď. Tiez som si myslela že ho nevezmu ale riaditeľka povedala že ak budu mať kapacitu a spĺňa podmienky tak to možné je.
Len na margo poviem, že toto rozhodnutie by som už nikdy neurobila, ale bohužiaľ situácia ma dotlačila. To že je dieťa fyzicky schopné tam byť neznamená že aj emočne.

moravcikovalucia
8. sep 2022

@jane1987 mne moju dcéru tiež narodeniu v máji, zobrali v pohode do Škôlky od septembra, bola bez plienok.. A druha dcéra mala 2 a pol roka keď šla do škôlky, a tiež bez problémov. Škôlka na dedine.

ambamamba
8. sep 2022

@jane1987 ak byvate niekde kde je miesto sanca je. Rodicak bez ohladu na to plynie az do dovrsenia 3. roka. Osobne by som ho dala, moja este pred 2 rokmi chodila do sukromnej kde bolo sice menej deti, ale tesila sa tam. Bola rada s inymi detmi. V statnej skolke sa zacina az v septembri a adaptacia vyzera vacsinou tak, ze zo zaciatku sa dva tyzdne vyberaju deticky hned po obede alebo obednom spanku. Drzim palce aby ho vzali. 🙂

aaao
8. sep 2022

@jane1987 u nas v skolke maju normalne jednu triedu kde su 2 rocne deti 🙂

nikha2809
8. sep 2022

U nás do ms berú deti od dvoch rokov.Kedze v meste nemáme jasle, tí najmenší dokonca môžu mať plienku aj dudel, ale berú len 10 deti.Dcera mi išla keď mala 2r5m a teraz mi do tej triedy chodí syn, aj keď on už v novembri bude mať tri.Asi traja sú tam vrátane neho odplienkovany, oddudlovany.

wudz
8. sep 2022

Môjho vzali, keď mal 2r6m. Kým nemal 3r, musela som platiť raz takú sumu, lebo vtedy nemali dotácie od štátu či čo. Potom to už bolo ok. Ale málokedy berú tak malé deti, je to o veľkom šťastí.

tonka28
8. sep 2022

@jane1987 záleží od škôlky 🙂 u nás ak majú miesto vezmú aj pred dovŕšením 3r dieťaťa... Naj je ísť do konkrétnej škôlky sa spýtať popr.. Podajte prihlášku a uvidíte ci vám ho vezmú
Rodičovský budete poberať do 3r dieťaťa

terus00
9. sep 2022

@jane1987 ak ti to vraveli priamo učiteľky, tak určite šanca je. Sestre by tento rok vzali malú, tiež májová, nema ešte 3r. ale nakoniec si to rozmyslela. Je to ale škôlka v dedine pri PP a aj u nás v PP mali voľné kapacity, tak by vzali aj take malé deti. Všetko záleží od lokality

mamusa123456789
11. sep 2022

@jane1987 do škôlky kde chodila moja dcéra zobrali aj dievčatko ktoré malo 2r a 4 mesiace alebo 2r a 6 mesiacov, takže pokiaľ budú mať miesto aj pre menšie dieťa,bude odplienkovane a aspoň čiastočne samostatné, tak ti ho zoberú, ale to skôr po tých dedinských škôlkach kde majú jedno triedy... A rodičak budeš dostávať kým nebude mať 3 roky... Alebo ak nejdeš do prace tak skus od pol roka... Takýchto prípadov bolo u nás v škôlke kooopec aj 2 dcerkine školuziacky zo školy išli do škôlky 2r a 7 mesiacov, sused mal 2 r 8mesiacov...za vyskusanie nič nedáš, pri najhoršom tvoju žiadosť len zamietnu

riyadh
12. sep 2022

@jane1987 dcerka mala v juli 2r a September nastupila do skolky absolutne bez problemov.l🙂

slovakboy
12. sep 2022

@jane1987 dvojročného nedávaj ešte do skolky ak nemusíš. Až medzi 3-5 rokom škôlka.

jane1987
autor
12. sep 2022

@slovakboy prepac, ale toto som sa nepytala.

nykkushka
12. sep 2022

@jane1987 náš tak tiež išiel, je marcový, teraz bude mať 2,5r a v pohode ho vzali, tuším majú v triede aj mladšie detičky. Len podmienka je bez plienok a ako tak samostatne musí byť. A rodičák môžeš poberať kým nedovŕši 3r aj keď bude v škôlke a ty popri tom zamestnaná 🙂

nykkushka
12. sep 2022

@slovakboy
prepáč ale to nie je tvoja vec 🙂 aj keby dala 1,5r dieťa do jaslí, tvoje odporučenie je bezpredmetné 🙂
My sme dali nášho preto do škôlky, lebo kolektív, vyžaduje si deti a spoločnosť iných a to mu ja doma zabezpečiť neviem, aj keby sa neviem ako snažím 🙂 a videla som, že doma sa už nudí, vymýšľa aj keď ho neviem ako zabavíme 🙂
Ale celkom ma zaujíma prečo až 3-5ročne deti 🙂

slovakboy
12. sep 2022

@nykkushka pozri si tento rozhovor skúseného detského psychologa

https://www.youtube.com/watch?v=9PkEB4m3Pv0

Je tam aj pasáž k školkam

blanche32
13. sep 2022

@nykkushka Tiež som to videla na mojom, že potrebuje byť už v kolektíve, medzi inými deťmi. Nemá súrodenca, nudil sa a vymýšľal. Nastúpil do škôlky, keď mal 2 roky a 5 mesiacov.

Strana
z3