icon

Je váha 15 kg 5 ročného dievčatka v norme?

nelustek
18. okt 2012

Ahojte viem že je to individuálne, ale aj tak ma to trápi. Moja dcérka bude mať v januári 5 rokov a má váhu cca 15 kg + - nejaké drobné. Moc nechce doma jedávať , ale v škôlke že zje všetko bez problémov. Musím byť pri nej aby sa najedla... Mám hrôzu ked pôjdeme k dr na 5 ročnú prehliadku čo povie... Tak je to moc málo , alebo este v norme? Ďakujem.

Strana
z2
ivanaa80
18. okt 2012

moja neterka mala v júni 5 rokov a má ledva 16 kg, je taká štíhla, ale trošku vyššia ako ostatné deti. papá všetko, ale pomenej, len sladkostí by chcela na kvantá. boli na päťročnej prehliadke a dr. povedala, že je všetko o.k., je zdravá, nebýva chorá, má reflexy, pozná aj niektoré písmenká, takže sa netreba znepokojovať kvôli váhe. každé dieťaťko je iné, netráp sa tým, že nemá "tabuľkovú" váhu. :O)

nanip
18. okt 2012

Moja ma 6 rokov aj 2 mesiace a vazi 17 kg. V 5 rokoch mala rovnych 15 kg. Je pravda, ze nemoze nic mliecne lebo ma alergicke reakce, ale krvne testy jej napriek tomu nic neukazuju. Tak hladame dalej. Moja je inak aj nizucka. Ma teraz 111 cm. Aku vysku ma tvoja k tej vahe 15 kg? Dolezity je pomer vyska - vaha. Tak nam to aspon povedali na gastre aj alergologii.

danielitka26
18. okt 2012

u nas na dedine zije jedna rodina ktora ma 13r syna ktory maa 19kg jedlo ma vsetko ma zdravy je takze nedrz sa tabuliek

jaja28
18. okt 2012

moja ma 5 rokov a 17 kg, nieje dobry jedak, ale ked jej nieco chuti tak sa napapa a zas naopak, ked nechce nikto ju nenuti, varim to co ma rada a v skolke ked chce spapa ked nechce nenutia ju, nezalezi na tom hlavne, ze je zdrava a prosperuje no nie a to som zabudla napisat, ze ma 115 cm co nieje malo, takze je uplne chudunka, vobec to neriesime, hlavne nech je zdrava, tiez nedavam sirup, sladke caje a tak, len vodicku a radsej nieco zdrave ako sladkosti, samozrejme, ze sem tam aj sladkost moze byt, ved ona to raz dva spali pritom pohybe co ma 😉 ale neprepchava sa sladkostami, no ma spoluziacky, ktore maju 5 rokov a 25 kg a 35 cislo nohy (su to dvojicky) a ver chudatka su naozaj okruhle, co si myslim, ze je horsie ako chude dieta 😒

ivuska666
18. okt 2012

moj syn ma 10 rokov a važi 50 kg a meria 140 cm no a čo mam robiť chuti mu bola som snim aj na krv či nema cholesterol a ma všetko v poriatku každe to dieťa je ine je to aj dedičnosť preto si nad tym nejak nelamte hlavu hlavne je zdravie to si myslim ja 🙂

libka1
18. okt 2012

uplne normalna vaha, moja dcerka ma tiez podobne a to jej obcas dam aj brumika aj jupika.. 🙂 doktorka ti nepovie vobec nic, nechapem z coho mas hrozu 😕

ruzickaruzova
18. okt 2012

myslím že každé dieťa je individuálne. niektoré chce papať, niektoré nie, niektoré inak spaluje... na druhej strane je trúfalé hovoriť ako @skolara že ked je dieťa väčšie tak je už prejedené blbosťami 😉 moja malá mala na dva roky 14kg. z čoho priberá, netušíme, asi z lásky,tej má habadej 😀 jedáva velmi máličko a ked spoločne ranajkujeme,obedujeme tak si za ciel dávame aspon 3lyžičky. a môžeš si byť istá že brumíka jedla možno raz aj to len koštla a vyplula a jupíka nemala nikdy v živote v puse lebo pije len čistú vodu 😉 naopak si sama trhala v záhrade rajčinky,papriku a uharky a doteraz ešte chodí na maliny a pohybu má až až 😉 až teraz začala konečne jedávať trošilinku normálnejšie.... takže výsledok-ak dávaš dieťatu zdravé veci,má dostatok všetkých živín a má pestru stravu tak váha nič neznamená. tak ako ja nevravím na chudučke detičky že "nedostávaju doma jesť" tak tak nemožno hovoriť na tie väčšie (moja ale nie je baculka, je akurát, aby sme sa chápali) že su napchávané blbosťami 😉

huncut
18. okt 2012

ahojky, tak u každého dieťaťa je to iné, moja dcérka má 4 roky a váži 20 kg ale pri výške 110 cm a to vyzerá úplne normálne 🙂 ako zdravé dieťa 🙂

meloa
18. okt 2012

ahoj, je to v pohode, moja malá ma 5 rokov ( v apríli bude mať 6) a momentálne má 19 kg a 120 výšku, takže sme dlhý a chudý 😀 😀 jediný problém - zohnať rifle alebo tepláky, aby nám to nepadalo 😀
pokiaľ je malá v pohode, je veselá, spokojná, nič ju nebolí - tak nerieš, a taktiež rolu hrá aj genetika 😉

lubina
18. okt 2012

Nepozeraj na normu, hlavne ci je dieta v poriadku, zdrave. Nasa dcera ma 7 rokov, vysku 123 cm a 20 kg. Je to taky chuducky rezancek, ako pise meloa, jediny problem je zohnat oblenecnie, teda nohavice, aby nepadali 🙂

airvaveska
19. okt 2012

Určite je v poriadku, vôbec sa neboj. Moja dcérka má 5rokov a váži ledva 17kg. Všetci jej rovesníci vážia oveľa viac aj do 28kg a tiež som sa bála, až mi lekárka povedala, že je v poriadku. Skôr by som sa bála o tie "pribratejšie" deti, riešiť už v malom veku nejakú diétu by sa Ti nepáčilo. Prajem Vám aby ste boli vždy zdravučké, usmievavé a plné energie. 🙂 😉

bibi23
19. okt 2012

čo je lepšie? chudšie či tučnejšie? každé dieta je iné. syn stále v pohybe 4roky má 112cm a 24kg a neter 3roky má 99cm a 22kg. ja mám problém zapnút synovi nohavice, bo všetko priúzke, ale ona je priam gulička. takže je to nielen o váhe, ale treba posudzovat dieta v globále.

denisa1907
19. okt 2012

moj maly ma pomaly 15kg a to ma 2 roky

mircalla
19. okt 2012

No moja sestra mala v 5 rokoch skoro 50 kil......brutalna nadvaha. Teraz ma 32 rokov a nosi c. 36.....Takze vobec by som to nejako neriesila. Moj syn neni tiez nejaky jedak, ma 13 kil a 27 mesiacov.

evabb35
19. okt 2012

To je ešte v poriadku. V tomto veku mnohé deti horšie jedávajú. To prejde. Dôležité je v tomto období nepoľaviť v zdravom stravovaní a nezačať dokrmovať cukrovinkami, chipsami a podobným nezdravými jedlami.

bambibam
19. okt 2012

no ja mám 2ročnú má 10kg koľko bude mať v piatich netuším,ale boli sme u doktora (hrýzlo by ma svedomie,keby som si to neskontrolovala),všetko krv,moč ,sono na gastre bolo v poriadku ,doky nám dala výživu - dávam jej ju do mliečnych polievok a sirup na podporu chuti,no ale mám pocit ,že je ešte divejšia ,behá ako s nasolenou riťou ,skáče proste živel.Dostali sme za úlohu skúsiť pribrať aspoň 2 kg dokonca roka.ale či sa to podarí ,to je ešte vo hviezdach. S mužom sme sa zhodli ,že pokiaľ má všetko v poriadku ,nebudeme sa tým trápiť . pravde podobne je jej organizmus inak nadstavený ako je priemer.

saxalendra
19. okt 2012

myslim, ze sa nemusis o dcerenku bat. ja sama som mala v druhom rocniku na zs len 19 kil a to som jedla vsetko (okrem spenatu, segedinu, pluc na smotane, klobas, spekacok a salam). skolska taska mi padala z pliec, bola som ako pavuk, ale zato energie som mala dost. tety, ked si ma bravali na prazdniny, vzdy hovorili, ze je lahsie ma osatit ak nasytit :D. este aj na gympli ma prezyvali "sucha", hoci som mala uz 58 kg, bola som tenka, samy sval, ziadne zenske proporcie. po 5 detoch som vsak nakoniec dospela aj k nim 🙂, pricom vazim 66 kg. nase deti boli tiez len take rezanceky - v 5 rokoch mali okolo 18 kg, co uz je viac ako som mala asi ja v ich veku, ale tiez im nic nechybalo. akurat s jedlom vymyslaju ovela viac.

monika15
19. okt 2012

hmmm a co hovori pediater?
moj ma 101 cm a 17 kg a ma 2 roky a 2 mesiace.

mamamajka
19. okt 2012

Ked som nastupovala na základnú školu - s ročným odkladom - mala som 7 rokov a 17 kg. Moja dcérka má 3 roky a 17 kg už teraz. a to nechápem kde ich vzala, lebo "guľatá" nie je, a papá naozaj dosť málo, takže hovoríme že má ťažké kosti, lebo inak je zdravá ako buk.

bluff
19. okt 2012

Moja dcerka mala na 5 rocnej prehliadke 17kg. Je stale v norme, presnejsie je podla tabuliek v 25 precentile v ramci priemernej vahy deti v jej veku. A tvoja dcerka tu moju este do januara predbehne.

mirkave
19. okt 2012

Moja dcera bola a stale je na spodnej hranici vahy. 6rocna vazi 17nieco kg.pokial je hrava,ziva,bavi ju "svet" ,tak by to malo byt ok.pri jej jedeni si pripadam ako nejaky dozorca ☹ simi jedz,simi jedz,simi jedz.no co ti budem hovorit.ju anilen nenapadne vypytat si jest.a ani pit.ona nema cas na jedlo a pitie.nervujeme sa s tym od malinka...

ingrid16
5. nov 2012

moj syn ma o mesiac 5 rokov a vazi 15-16 kg. takze by som to neriesila.

lencici
5. nov 2012

moja Tamka mala v júli 5 rokov a má 14,6kg 🙂 takže pohodička...

nika82
5. nov 2012

sestrine deti merane vazene pred mesiacom ....Maroš ma 2r a 10m a ma 106 cm a 18,8 kg .... Zorka ma 4r a 2m a ma 110 cm a 18,6 kg

mamkaanka
7. nov 2012

Môj malý mal v auguste 5 rokov a má váhu 16 kg a výšku 102 cm. Na prehliadke nám lekárka povedala, že výška váha rok pozadu, ale hlava ( myslela vedomosti a uvažovanie) rok dopredu. A vraj je to 100 krát lepšie ako keď je to naopak. Takisto neriešim váhu. Je to individuálne. A už sme aj našli taký ľahký školský batoh s motívom Cars 2 do školy, aby ho nezavalil 🙂

lailaveve
2. jan 2016

moj syn bude mat koncom januara 7rokov..vazi 24kg a meria 140cm....ked sa vyzlecie tak vyzera fakt ako z koncentracneho tabora a teda on dokaze pojest tolko ze by sa ani dodpely nemusel hanbit..ked ho vidim az ma desi ako vyzera;-/...ludia si mozu mysliet ze ho tyrame hladom....prostredny syn je tak akurat no a najstarsi...ten by mohol zasa nejake to kilo prihodit najmladsiemu lebo je ho dost🙂....a to sa stravujeme vsetci v 1 jednej domavnosti....co kus,to iny rozmer;')

Strana
z2