Je zlé, ak dieťa nastúpi do škôlky ako 4-ročné?
Teraz prebiehajú zápisy do škôlky.aj u nás.s manželom sme sa dohodli, že dcéru nezapíšeme.bude mať 3 v novembri.ale je ešte dosť na mňa naviazaná.zatiaľ nejaví záujem o deti.dohodli dme sa, že ešte ostane doma.no narážky ľudí, že sme čudní, my ju neviene tak doma rozvíjať ako v škôlke nebude mať kontakt s deťmi atď...je zlé ak nastúpi dp škôlky neskôr?ako skoro 4 ročná?fakt o veľa príde ako sme si vypočuli?
Ja osobne malého neplánujem dávať do škôlky 😊 budeme sa učiť a užívať si spoločne chvíle kým to bude možné 😊 nemyslím si, že by som ho o niečo ukrátila..a takéto reči si ani nejak neberiem k srdcu.. my sme tiež boli až do nástupu do školy doma a nechýbalo nám nič..výlety s mamou a všetky zážitky by mi škôlka určite nevynahradila 🥰 bola som v škôlke asi týždeň a pre mňa to bolo otrasné obdobie 🤣🤣🤣
@monicatko20 to čo bolo otrasne pre Vás nemusí byt otrasne pre neho…
@misana84 ani nebude..lebo som si robila dieťa preto, aby som s ním trávila všetok času ktorý môžem 🥰 takže mu detstvo chcem spraviť hlavne ja, a nie škôlka 😉 ale každá máme svoj názor, a teda mne je úplne jedno ako sa ktorá rozhodne..ja som si vybrala..a to otrasne som písala so smajlikmi, čiže toľko 😉
@monicatko20 aj vám bude patriť do konca života? Pamätajte, že deti si len požičané a majú mat aj svoj život.
@misana84 nemyslíte vážne toto?!ako píšeme o 3 - 4roč. deťoch prosím!! Komu ma patriť ak nie mne? 🤣🤣🤣 pobavila som sa teraz..
@misana84 a áno.. do konca života, minimálne môjho, bude môj syn stále mojim dieťaťom 😉 inú mamu asi mat nebude 🤣 tak jak ja v 33 som stále dcérou svojej mami 😇
@monicatko20 áno aj 3-4 ročne dieťa má svoje…ale to je zbytočne diskutovať
@misana84 minimálne somnou teda určite áno..😉 Moje dieťa si ma užije pokiaľ len bude potrebovať, keď už pôjde do predškolskej a školy páči sa 😁 má čas.. nič mu neujde
@monicatko20 len či ho pustite 🙈 učiteľky sa majú načo tešiť 😀😀😀
@misana84 no to majú určite 🤣🤣🤣 A keďže máme v susedstve priamo pani riaditeľku, tak vie načo sa môže tešiť 😉 pustím pustím.. zas aj mama potrebuje neskôr oddych 🤣
Vôbec o nič nepríde je to tvoja vec.3 r deti sa hrajú vedľa seba nevyhľadávajú ešte kamarátstva.A všetko by bolo oveľa jednoduchšie, keby išli deti až ako 4 r a viac.Ak by bola extrovertná vyhľadávala deti to by si na nej videla, že už deti a kolektív potrebuje, že chce chodiť k susedom atď...nedaj si nahovoriť, že si čudná.Toto všetko už mám za sebou aj, keď tam boli aj zdravotné veci, ale nikto sa jej nebude lepšie venovať ako ty.Chorobam sa, ale nevyhnete a plakať môže aj v 5 r
Nie, absolútne o nič nepríde. Podľa teba je normálne odkladať vlastné dieťa takmer na celý deň do nejakej inštitúcie? Veď počúvaj svoj zdravý rozum a nie to čo ti radí okolie.
Ideálny vek na škôlku je od 4 rokov. Do 3 rokov určite nie. Deti do 3 rokov majú byt pri mamke a ockovi a maximálne pri starych rodičoch, ktorých poznajú. Nič jej neujde. Dôležité je len aby do tej škôlky šla. Dva roky škôlky úplne stačia.

Ja a kamoska mame deti v rovnakom veku. Ona ho uz dala minuly rok v septembri do skolky, ja nie. Moja krajsie kresli, skor sa odplienkovala, krasne čisto rozprava, od roka sa naje sama. vie kopec anglickych slov, vie naratat do 20, po anglicky do 10. Pekne sa vie zahrat s detmi. Puzzle sklada pre 5 rocne deti. Ten chlapec kamoskin len zle robi, deti bije, ledva sa nedavno odplienkoval, nic mu nerozumiet. Najest sa sam nevie. Puzzle nezlozi sam. Takze je uplne jedno ci chodi do skolky. Ked je dieta, sikovne tak je sikovne aj bez skolky.