icon

Kde kupujete škôlkarom tenisky s klasickými šnúrkami?

annm81
23. nov 2022

Ahojte, kde kupujete škôlkarom tenisky s klasickými šnúrkami? Učia sa dnes deti v slovenských škôlkach viazať šnúrky? Keďže sme to nášho predškoláka naučili, s veľkou slávou sme mu za odmenu sľúbili nové tenisky, šli do obchodu a nič. A výnimkou dvoch či troch párov, ktoré nesedeli, bolo všetko na suchý zips alebo elastické šnúrky s jednoduchým dotiahnutím. Mne sa ale marí, že za mojich čias sme v 4.-6. rokoch už bežne viazali šnúrky, či ma klame pamäť?

Strana
z2
jerrz
23. nov 2022

@annm81 Uzol hej ale maslu načo? Moj muž doteraz nevie maslu viazat ani mu to netreba.

jerrz
23. nov 2022

@gabika128 uzol ano ale maslu pre chlapa nie je potrebna zručnosť. Uzol podľa mňa vie veľa detí.

annm81
autor
23. nov 2022

@jerrz Máš pravdu, že to nemusí byť nevyhnutne mašlička, i keď aj tá má svoje využitie - topánky, tepláky, darčeky.... Vedieť zaviazať aspoň nejaké uzly je podľa mňa dôležitá vlastnosť a neviem si celkom predstaviť veľa jednoduchších uzlov ako práve mašličku - ani z pohľadu viazania a už vôbec nie rozväzovania.

gabika128
23. nov 2022

@jerrz "mašlička" je pre mňa druh uzla ktorý sa dá jednoducho rozviazat. 🤷‍♀️ prečo by to chlapec / chlap nemal vedieť.

babulkomale
23. nov 2022

@annm81 my sme vedome nekupovali snurkove, pretoze sme chceli setrit pracu a nervy pani ucitelkam v skolke. Casom kupime a naucime.

annm81
autor
23. nov 2022

@babulkomale No my sme najprv učili viazať a keď sa to naučil, chceli sme kúpiť tenisky, aby sa v škôlke a inde mohol cítiť ako veľký chlapec, čo má šnúrky a vie si ich viazať. Ale zas viem, že viaceré deti v škôlke majú už zimné topánky a tým viažu šnúrky učitelia plus sqmozrejme pomáhajú s obliekaním tým najmenším 2,5 - 3-ročným.

Strana
z2