icon

Kedy informovať škôlku o nenastúpení dieťaťa?

mary174
8. júl 2025

Ahojte maminy, rada by som sa s Vami poradila lebo nik z okolia nevie.
Mam dve deti 3r a pol roka. 3 rocnemu sme podali ziadost do skolky pd septembra, do jednej skolky nam dieta vzali. Ale eozmyslame ze asi si ho necham doma a pojde o rok ako 4 rocny do skolky.
Ak ste boli v rovnakej situacii dokedy treba dat v skolke vediet ze dieta nenastupi ? Na ich stranke som nic nenasla, pojdem tam osobne ked deti vyzdraveju ale celkom ma to zaujima.

Strana
z2
katkadud
9. júl 2025
@jamidea

@mary174
Moj mobil si robi co chce a zmazal mi celu odpoved.
Nemam chut to pisat opat, takze len kratko.
Narodenie dietata nie je zmena, kvoli ktorej sa prijate dieta nedava do ms. A ak ano, hlasi sa to hned, nie v septembri.
Preto je sr v takej ...., lebo si kazdy mysli, ze svet sa toci len okolk neho, ze kazdy vsetko moze ale povinnosti ziadne.

@jamidea dieta moze nedat do skolky z hocijakeho dôvodu, nie je povinné aby dieta do skolky chodilo.
Práve ze deti je malo, v dnešnej dobe uz vo väčšine škôlok nečaká x deti ci ich príjmu.
U nas to miesto, ktoré sme my uvoľnili ostalo volne, teoreticky patrilo stale môjmu dieťaťu a nikoho iného na jeho miesto nezobrali, myslím ze boli len radi ze maju menej deti, keďže tie počty co su teraz v triedach su úplný nonsens podľa mňa a preto to v tých štátnych škôlkach vyzerá tak biedne 🤷‍♀️
Takze to naozaj nie je take urgentne aby to bolo treba riesit hneď v daný den. Ak napíše o tyzden, svet sa nezruti.

mary174
autor
9. júl 2025
@jamidea

@mary174 citala som diskusiu, v ktorej padli vyjadrenie, ze sa tu damy tvaria, akoby horelo. Od zaciatku reagujem na celkovy vyvin diskusie tuna, nie iba na cisto tvoju otazku.
A na druhej strane, tvoj postoj nevyzera, ze by si to sla rovno dnes riesit.
Objektivny realny nazor z praxe moze byt neprijemny, je vsak podlozeny.

@jamidea myslim ze mam pravo sa rozhodnut a dat si na to cas, nemyslim si ze je nutne to riesit hned, este viem len dva dni ze mi dieta vzali, dost to prehanas. Ide o skolku nikomu nejde o zivot.
A ked chces nieco pisat ostatnym neoznacuj mna, lebo to potom adresujes mne logicky.

tatianamaria
9. júl 2025

Určite čím skôr daj vedieť . Som učiteľka v MŠ a idem opäť na materskú. Najmenšieho 3 ročného som mala rok so sebou v triede a teraz si ho nechávam doma. Nebude chodiť do škôlky. Pre mňa to boli najkrajšie roky na materskej, keď sme boli všetci spolu. Robili sme si program podľa seba. Dcérka nechodila do škôlky vôbec a ostatné deti len na 4 hodiny, a to, keď boli predškoláci.

mariska1989
9. júl 2025

Prečo si myslíš že nikto normalny nedá dieťa do škôlky keď ma novorodenca . Ja som si normálne dala 3 a pol ročnú do škôlku a doma som mala pol ročnú. Myslela som prvom rade na mladšiu az je s rovesníkmi, v kolektíve proste. A stredna šla do školky keď mala 2 a pol a tak isto aj najmladšia neľutujem žiadne z rozhodnutí lebo boli vo svojom svete . Samozrejme tvoje rozhodnutie že si sa rozhodla nedať no ver že 3 a pol ročny bude chcieť pozornosť a ty sa budeš musieť venovať aj miminku . Ak si na 100% rozhodnutá tak treba fakt zavolať opýtať sa ako ďalej postupovať ak chceš žiadosť zrušiť a teda dieťa do škôlky nedať

elanor
9. júl 2025
@mariska1989

Prečo si myslíš že nikto normalny nedá dieťa do škôlky keď ma novorodenca . Ja som si normálne dala 3 a pol ročnú do škôlku a doma som mala pol ročnú. Myslela som prvom rade na mladšiu az je s rovesníkmi, v kolektíve proste. A stredna šla do školky keď mala 2 a pol a tak isto aj najmladšia neľutujem žiadne z rozhodnutí lebo boli vo svojom svete . Samozrejme tvoje rozhodnutie že si sa rozhodla nedať no ver že 3 a pol ročny bude chcieť pozornosť a ty sa budeš musieť venovať aj miminku . Ak si na 100% rozhodnutá tak treba fakt zavolať opýtať sa ako ďalej postupovať ak chceš žiadosť zrušiť a teda dieťa do škôlky nedať

@mariska1989 potom co som tu pred par rokmi citala pribeh jednej maminky, ako jej par tyzdove babatko zomrelo potom, co sa nakazilo beznou chorobou od starsieho surodenca zo skolky, by som nikdy nedala pri babatku starsie so skolky, ani za milion.

mary174
autor
10. júl 2025
@elanor

@mariska1989 potom co som tu pred par rokmi citala pribeh jednej maminky, ako jej par tyzdove babatko zomrelo potom, co sa nakazilo beznou chorobou od starsieho surodenca zo skolky, by som nikdy nedala pri babatku starsie so skolky, ani za milion.

@elanor presne tak, teraz sa vselico siri , to co sa uz davno nesirilo. Pre babatka velmi nebezpecne.

mary174
autor
10. júl 2025
@mariska1989

@mariska1989 uz teraz som s nimi sama doma a nevyzera ze starsi by trpel nedostatkom pozornosti, chodime normalne von medzi deti aj cize neni odtrhnuty

mariska1989
10. júl 2025
@mary174

@mariska1989 uz teraz som s nimi sama doma a nevyzera ze starsi by trpel nedostatkom pozornosti, chodime normalne von medzi deti aj cize neni odtrhnuty

@mary174 bacha na to je rozdiel dedina a mesto kde sú ihriská preplnené. U nas v okruhu pol kilometra není žiadne malé dieťa vo veku 5/6 rokov rovesnik pre moju dcéru .
Ďalšia vec o chorobách atď a báť sa o život dieťaťa tak to potom môžeme sedieť na zadku a to tiez není 100% čo ak buchne plin , nabúral by kamión do domu a za stenou sedi niekto , oheň, únik plinu , nehovorím o tom že nemôžeme ist na ihriská, prechádzky autom, autobusom na bicykli, vlakom lietadlom kúpať sa na verejne kupaliska a ani do obchodu . Vyhovárať sa na článok pred par rokmi alebo diskusiu kde matke zomrelo batoľa lebo jej staršie dieťa chodilo do škôlky troška mimo lebo už len to že rodičia chodia do prace hoc čo môže človek doniesť domov . A to nie len z prace ale aj z obchodu . To máš ako toho nebohého 12 ročného chlapca teraz nikto nepôjde na kupaliska ? Pozri sa koľko je preplnených kupalisk a ľudia sa ešte bez problémov hrnú . Pozri tvoje rozhodnutie že nedávaš , každý sme zodpovedný za svoje deti a ako trávia den a kde. Dokonca či človek chce či nie ale povinnosť je predškolské obdobie takže tak či onak to dieta do škôlky pojde a dokonca potom do školy takže stále bude v kolektíve

mary174
autor
10. júl 2025
@mariska1989

@mary174 bacha na to je rozdiel dedina a mesto kde sú ihriská preplnené. U nas v okruhu pol kilometra není žiadne malé dieťa vo veku 5/6 rokov rovesnik pre moju dcéru .
Ďalšia vec o chorobách atď a báť sa o život dieťaťa tak to potom môžeme sedieť na zadku a to tiez není 100% čo ak buchne plin , nabúral by kamión do domu a za stenou sedi niekto , oheň, únik plinu , nehovorím o tom že nemôžeme ist na ihriská, prechádzky autom, autobusom na bicykli, vlakom lietadlom kúpať sa na verejne kupaliska a ani do obchodu . Vyhovárať sa na článok pred par rokmi alebo diskusiu kde matke zomrelo batoľa lebo jej staršie dieťa chodilo do škôlky troška mimo lebo už len to že rodičia chodia do prace hoc čo môže človek doniesť domov . A to nie len z prace ale aj z obchodu . To máš ako toho nebohého 12 ročného chlapca teraz nikto nepôjde na kupaliska ? Pozri sa koľko je preplnených kupalisk a ľudia sa ešte bez problémov hrnú . Pozri tvoje rozhodnutie že nedávaš , každý sme zodpovedný za svoje deti a ako trávia den a kde. Dokonca či človek chce či nie ale povinnosť je predškolské obdobie takže tak či onak to dieta do škôlky pojde a dokonca potom do školy takže stále bude v kolektíve

@mariska1989 davat dieta 3 rocne neni povinnost, a to dieta tam aj tak vacsinu casu nie je. Vsetky deti co mam v okoli prvy rok v skolke boli vkuse chore doma. Je ina doba babky este robia a matky tym padom este chore deti davaju do skolky. Kamosky vacsina olutovali ze si dali starsie dieta do skolky. My sme chceli dat lebo starsi nespolupracoval moc a babatko mi spalo malo,ale uz to starsi celkom chape preto zacinam o tej skolke pochybovat.

mary174
autor
10. júl 2025
@mariska1989

@mariska1989 a tiez som nikde nepisala ze deti do skolky nepojdu takze citaj s porozumenim

mariska1989
Autor odpoveď zmazal
mariska1989
10. júl 2025
@mary174

@mariska1989 a tiez som nikde nepisala ze deti do skolky nepojdu takze citaj s porozumenim

@mary174 ja tiez nepíšem že 3 ročne máju už povinnú dochadzku . Ďalšia vec nikde tiež nepíšem že som čítala že nedáš deti do škôlky.
Proste keď si sa rozhodla že nejdete dávať treba dať vedieť čím skor

mary174
autor
11. júl 2025

Jasne, ja som tuto diskusiu zalozila lebo som ocakavala ze je nejaky termin dokedy sa treba zavazne rozhodnut a na stranke skolky ani v rozhodnuti som nic nenasla. Skusenost okolie nema preto som pisala na konika, viac hlav viac rozumu. Samozrejme ze nebudem vycakavat do zaciatku roka, len kym sa rozhodneme. Uz som to poriesila.
Damy co majupotrebu riesit preco nedavam dieta 3 rocne do skolky rafsej nekomentujem. Ja sama som do skolky isla ako 5 rocna a na skole som patrila k najmudrejsim.

Strana
z2