icon

Kedy môže dieťa nastúpiť do školy?

17. feb 2025

Dobrý deň dievčatá . Rada by som sa spýtala na Vaše skúsenosti . Je to len hudba budúcnosti pre mňa ešte , nakoľko ma teraz dcéra len dva roky .
Ale čisto hypoteticky prosím - je decembrová . Takže jej “zle vychádzajú roky”. Dnes som mala s mojou mamou debatu o škole a ona mi tvrdí , že ju nezoberú jednoducho do školy , keď v septembri bude mať presne 5 a trištvrte roka. Máte s tým prosím niekto skúsenosti ? Ja si neviem predstaviť , že by mala nastúpiť do školy ako takmer sedemročná . A to ten rok “navyše” by akože chodila do škôlky alebo ako sa to bude riešiť ? Samozrejme nepytam sa na situáciu , že nebude zrelá , to viem že je odklad , ja sa pýtam na takú že super situáciu že by na tu školu zrelá bola ( samozrejme to ja neviem dopredu ), len mi príde , že ak bude zrelá na školu , že byt ešte rok navyše v škôlke , a či sa to vôbec dá . No snad ste pochopili čo sa pýtam lebo píšem jak Tatár . Ďakujem a pekný zvyšok dňa

Strana
z3
nikaeli
17. feb 2025

@bubuzu áno, súhlasím 🙂

katka164
17. feb 2025

Ja mám decembrovú,zoberú ti ju po dovŕšení 6-tich rokov,september toho roku,keď jej bude ťahať na siedmy rok

deedol
17. feb 2025

necitam celu diskusiu, ale este by som dodala, ze mozno nebude chodit do skolky 4r, ale len klasicky 3r. neviem, odkial si, ale u nas sa 2,5-2 3/4r deti do skolky neberu, normalne su doma az do 3,5-3 3/4r a potom idu do skolky klasicky na 3r. nie je spravidla tolko miest, aby vzali aj 2r...

lilope
17. feb 2025

Neter nastúpila do školy 2.9. a 4.9. mala 7 rokov. Raz je stanovená hranica, také sú pravidlá.

katika1984
18. feb 2025

Môj starší je koncom novembra. Tento rok ide do školy a v novembri bude mať 7 rokov, vôbec to neriešila, ešte je hravý, v škôlke sa mu darí je šikovný ale do školy som ho predčasne nedávala, nič mu neutečie 🙂

katuska93
18. feb 2025

Tak do skoly by mali nastupit deti, co dovrsili 6 rokov. To znamena, ze deti od "prave mal 6" do "zachvilinku bude mat 7". Len si zvaz, ze pri dnesnej mode odkladov je polovica deti o rok starsich, cize ked svoju das v 5 a tristvrte, bude mat spoluziakov aj takmer 8 rocnych. A to je sakra poznat v tomto veku. Ja mam dieta v predskolskej triede, takmer polka spoluziakov su deti s odkladom, skolkarky riesia uz aj mejkapy, nosia do skolky fotaky, tablety, maju uz take "velkacskejsie" vystupovanie aj maniery 😀. Vela z tych deti kebyze stretnem na ulici, tak ich tipnem tak na druhu triedu. Tie mensie su tam ako mladsi surodenci. Takze z tohto pohladu decembrove do skoly urcite nie, aj keby bolo ako sikovne.

smilingwoman
18. feb 2025

Pri decembri by som vôbec neriešila. Možno pri septembrovom dieťati áno. Véd decembrova nebude v triede určite najstaršia 🙂

karolinkasky
19. feb 2025

Obe deti mám decembrove, u syna mi to vôbec nevadilo, že ide až skoro ako 7r ale dcérka mala teraz 4 v decembri a keďže navštevujeme aj cpp a tam jej teraz robili testy a vyšiel jej nadpriemerný intelekt, sami mi už teraz spomenuli predčasne zaškolenie. Popravde keďže už teraz zvláda to co predskolaci tak neviem co bude ešte 2,5 r robiť v mš ale viem, že po emocnej stránke je to ešte deculko tak sa nad tým nezamyslam. Aj tebe odporúčam počkať kým to bude aktuálne a potom sa rozhodneš co bude. Riešiť to 4r dopredu je zbytočné 😊

Strana
z3