Kedy podať žiadosť o zápis do škôlky?
Ahojte , prosím nemám nikoho koho by som sa mala opýtať tieto veci , je to moje prvé dievčatko a ja netuším ako to funguje , dcérka mala 19teho apríla 2roky
Odplienkovaná neni , no jedna baba mi hovorila že žiadosť do školy mám podávať teraz v máji 🙈 ako to teda je lebo ja som mimo s toho.
Mám podať žiadosť do škôlky teraz ?
Ak chceš, aby nastúpila od septembra, tak teraz v máji.
Ja som bola teraz s malym na zapise a v septembri bude mat 2 roky a 8 mesiacov a povedali, ze mam dat do poznamky od januara,( v januari bude mat az 3roky).Mne pani riaditelka u nas vysvetlila takto, tie deti ktore su narodene do augusta a maju 3 roky mozu zobrat do skolky od septembra, tietodeti maju prednost, tie co sa narodili po auguste ( a este nemaju 3)mozu zobrat ak bude miesto. Tie co su uz narodene v januari bud zoberu, alebo nie, inak idu uz na dalsi skolsky rok. Vela deti a malo miesta v skolkach.vsade to moze byt inak
Čiže v septembri bude mať 2,5 roka. Keď chces,aby šla teraz od septembra do škôlky,tak áno,teraz treba podať.
Ci ju však vezmú,je už druhá vec,lebo niekde berú aj deti,ktoré ešte nemajú tri roky ku septembru,ale závisí to od toho,ako majú naplnenu kapacitu. A zároveň má byť odplienkovana,to je ďalšia podmienka prijatia.
Takže je to ja tebe,môžeš skúsiť podať a uvidíš, ako bude,čo ju vezmú a či ju odplienkujes dovtedy.
@jaskolka lebo akurát som si písala s kamarátkou a nechápem ju písala mi že musím podať žiadosť teraz v máji a vraj nemusím ju hneď od septembra dávať do škôlky že ju zoberú potom budúci rok ale že miesto budem mať iste a toto nechápem teda
Tak dá sa aj tak,len sa treba dohodnúť v škôlke s vedením. Ale žiadosť treba naozaj dať už teraz. No ak píšem, veľa závisí na tom, koľko detí a v akom veku sa bude hlásiť.
Teraz sa podávajú prihlášky na školský rok 2025/2026. Ak v tomto období chceš aby nastúpila (to je jedno aký mesiac) áno musíš podať prihlášku. Aj kebyže pôjde do škôlky ďalší máj.
Teraz sa podávajú prihlášky na školský rok 2025/2026. Ak v tomto období chceš aby nastúpila (to je jedno aký mesiac) áno musíš podať prihlášku. Aj kebyže pôjde do škôlky ďalší máj.
@autumm takže si dátum nastúpi viem do prihlášky napísať ja ?
Syna dávam do škôlky podľa všetkého od januára budúceho roku (je februárový), a prihlášku som bola dnes zaniesť. Čiže sa poponáhľaj.
Áno. Asi ju budeš dávať ďalší apríl do škôlky nie? Zapis termín nástupu apríl 2026
Ak ju chceš dať nasledujúci školský rok tak áno. Nie všade však prijímajú 2 ročné a dupľom cez rok.
Ďakujem , tak to teda idem aj ja riešiť 😊 ja som toto vôbec nikdy neriešila tak hrozne som vám vďačná 💗
Hlavne to rieš už. Niektoré škôlky mali zápisy už koncom apríla, iné začiatkom mája. My sme dávali do viacerých (v septembri bude mať 2r8m) a len jedna škôlka má termín koncom mája.
Niekde nám povedali, že nie je problém, aj keď nebude mať ešte 3, inde že je malá šanca, keďže budú prijímať podľa veku, teda napr najprv tie 3.5, tak 3 a potom mladšie. Ale kapacita nepustí.
Ked chces v septembri tak teraz
Treba sa opýtať v škôlke, či je možný nástup v apríli. V mnohých prijímajú len s nástupom v septembri prípadne ešte v januári. Škôlky nechcú každý mesiac nové dieťa, ktoré tam bude možno ďalší mesiac plakať a nebudú vedieť plnohodnotne sa venovať ostatným deťom, ktoré sa už adaptovali. A ďalší dôvod je ten, že štát posiela peniaze MŠ iba na dieťa, ktoré nastúpi do 15.septembra v danom školskom roku, za deti, ktoré nastúpia po tomto dátume škola nedostane ani cent.
To, že teraz sa podá prihláška, aby malo dieťa miesto až o rok v septembri je blud, takto to nefunguje, deti sa prijímajú podľa veku nie podľa toho, kedy sa podala prihláška. Budúci rok by ste museli prihlášku podať znova.

Čiže v septembri bude mať 2,5 roka. Keď chces,aby šla teraz od septembra do škôlky,tak áno,teraz treba podať.
Ci ju však vezmú,je už druhá vec,lebo niekde berú aj deti,ktoré ešte nemajú tri roky ku septembru,ale závisí to od toho,ako majú naplnenu kapacitu. A zároveň má byť odplienkovana,to je ďalšia podmienka prijatia.
Takže je to ja tebe,môžeš skúsiť podať a uvidíš, ako bude,čo ju vezmú a či ju odplienkujes dovtedy.