icon

Kedy ste dali do škôlky staršie dieťatko, keď ste mali bábätko?

12. sep 2023
Strana
z2
deti95060810
12. sep 2023

3,5 roka

mamusa123456789
12. sep 2023

V máji mal 3 a teraz nastúpil do škôlky, chcel síce ešte minulý školský rok, ale nemali miesto, tak sme museli pockat

amelia89
12. sep 2023

ked malo babatko 4 mesiace

luliu
12. sep 2023

O rok neskôr ako by šla normálne, teda v 4

luliu
12. sep 2023

@amelia89 ona sa pýta na vek staršieho 😉

zuzubb007
12. sep 2023

Normalne dcera mala 3 tyzdne, ked syn nastupil do skolky od septembra mal tesne pred tretim rokom

mogaa
12. sep 2023

bezpredmetná otázka....iná situácia je ak má dieťa 3roky a narodí sa mu súrodenec a iná ak je predškolák....zápis býva v máji, nástup do škôlky v septembri, takže sa rozhodni podľa seba.....ak dieťa nezapíšeš nevezmú ho do škôlky, ak ho zapíšeš a nebude chodiť, tak ti ho vyradia pokiaľ to bude dlhšie obdobie....

kate_cs
12. sep 2023

Až ako 4 ročného. A aj to len preto, že chcel. Keby nie, nedala by som ho, socializácia v tomto veku nie je tak dôležitá. Viac mi išlo o jeho a našu pohodu.

ikonica
12. sep 2023

Starsia mala 2r a 10mes led nastupila do slolky a mladsia mala v tom case 5 mesiacov.

nevenka
12. sep 2023

3 roky a 9 mesiacov pri prvej varke 🤭🤣 (uz su skolaci, vekovy rozdiel 21 mesiacov) a pri druhej varke (vekovy rozdiel 2 roky cca), dam tiez tak, bude mat 3 roky a 8 mesiacov, teraz ho mam doma este.

simona20201309
12. sep 2023

@kate_cs ❤👌👌👌

mimi3008
12. sep 2023

Rozdiel medzi detmi 2 roky, starsi ma teraz cerstvo 4 roky, zacal do skolky, ale zatial to nema uspech...nezvlada to

peter0123
12. sep 2023

Koncom augusta mala 3,išla v septembri

lauriik
12. sep 2023

Nasa chodila este pred narodenim babatka. Rozdiel 3 roky medzi detmi.

jessica6
12. sep 2023

Dcera mala necelych 2,5r. ked sla do skolky, v tom case som uz bola tehotna so synom; syn mal 2,5r. ked siel a bola som zas tehotna s 3.babom..teraz mame 4.babo a mladsi syn chodi 2.rok do skolky..nikdy som nechcela byt s 2 detmi doma (aj ked velakrat to tak bolo, kedze choroby atd.)..ale ak je moznost dat do skolky, nevidim dovod preco nie..

dankabetka
12. sep 2023

Ahoj, marcovy syn siel v sept. Mal teda 3,5 roka... skor nebolo miesto a babatko malo 4 mesiace... mali sme milion schodov po ceste, jedno poschodie v skolke, takze babo bolo v manduce... pripravovala som ho na manducu cely august... chcel nechcel zvyskol si, ina moznost nebola.

tosomja
12. sep 2023

Povinná je predškolská, čiže je úplne jedno, kto koľko mal rokov. Keď cítiš, že dieťa sa do škôlky "hodí" daj ho, či má 2,5r, či 4r. Keď chces si nechať doma a myslíš, že mu nahradiš kolektív rovesníkov, atď, tak si ho nechaj doma.
Ja mám 2,5rocnu a 3,5r išiel do škôlky. Mladšia je doma, lebo nie je odplienkovaná, ináč by som skúsila dať tiež.

ivangeline
12. sep 2023

Nedala. :D 4 deti doma.

petko81
12. sep 2023

Naša bude mať na budúci rok marci 2 a v sektembri už pôjde.teras sa nám narodí koncom októbra bábo.

mamamasama
12. sep 2023

Nedalaaaa. Je nám doma veselo 🙂

kris_tin257
12. sep 2023

Syn chodil normálne ďalej do škôlky keď sa mi narodila dcéra, mal 3,5 roka keď sa narodila.

tramtada31
12. sep 2023

@kate_cs podla mna socializácia je v tomto veku už dosť potrebna. Dcéra bola veľmi mlkva a hanbila sa, v škôlke sa zmenila výrazne k lepsiemu a taký maly extrovert sa z nej stal.
Dali sme hneď ako ju vzali tzn 3,5 roka

lili1313
12. sep 2023

3 roky a 10 mesiacov. Vyše rok a pol sme boli spolu a bolo to občas náročné ale aj super a vesele. Deti sú si blízke a myslim ze to k tomu prispelo.

timea301196
12. sep 2023

Po roku od narodenia malej.

simona20201309
12. sep 2023

@tramtada31 to s tou socializaciou máš pravdu, ale dieťa sa socializuje aj na ihrisku, na návšteve, v centre, . . . Škôlka nie je jediná inštitúcia ktorá slúži na socializaciu deti.
O potrebe socializacie sa dá baviť o deťoch ktoré žijú v lese ďaleko od civilizácie.

simona20201309
12. sep 2023

Preto by som rada podporila všetky úžasné mamičky, ktoré to zvládajú aj s 2 deťmi doma (
@ivangeline so 4.... klobúk dole!!!)
Nič lepšie a uzasnejsie pre svoje deti ani nemôžte urobiť. Nič nienje pre nich viac ako byť doma s mamou.

tramtada31
12. sep 2023

@simona20201309 ale tak vravime o tom, keď druhé dieťa je male a musí sa s ním chodit kocikovat, to si to staršie moc neužije ihriska, centra a pod

simona20201309
12. sep 2023

@tramtada31 všetko sa dá. Ale ja to neodsudzujem, niektoré deti sa samé pýtajú do škôlky. Mne je len nesmierne ľúto deti ktoré v škôlke plaču od rána do večera a mamky sú doma s mladším. A ver ze je takých deti neúrekom. Práveže práve takéto deti plaču najviac, lebo vedia, že je mama doma s mladším.

tramtada31
13. sep 2023

@simona20201309 no pre mna bolo ich lahsie mat doma a nemusieť skoro vstavat kvôli vodeniu do skolky a budit mladsie z poobedneho spanku, aby sme sli pre ňu 🙂 aj dcéra plakavala, ale ona je taká herecka. Naša skolka, aj keď je štátna, je uzasna. Majú z projektu logopedicku, ktorá s nou každý tyzden cvici 20 minut (k normálnej sa neviem dostat 7 mesiacov, čo sme v poradovniku), majú tam keramické dielne, lebo je skolka spojená so ZŠ (majú vlastnú pec), každý deň cvicenie, sociálny kruh (kde sa rozpravaju o pocitoch, určujú ako sa rano cítia a prečo) a aj platene kruzky ako inline/ľadové korčuľovanie, anglictinu, každý tyzden divadielko. Pani učiteľky ich majú ako vlastne. V synovej triede ucitelka kazdemu dietatku k narodeninam zase upecie tortu 🙂 dostavaju kľudne jedlo na prídavok, keď sú hladne, cely deň prístup k ovociu. Majú rôzne programy zamerané na zdravu stravu, kde pečú kolace, z ciceru a kakaa vyrabali nutelu, potom rôzne natierky a dcéra sa naucila jest zeleninu, ktorú jedavat nechcela, aj cibuľový caj vypije vdaka tomu.
Dcerky mi strašne byvalo luto, musieť ju vyháňať do druhej izby, keď som stále uspavala, milionkrat syna aj tak zobudila, nemala som toľko casu sa jej venovat. V tej škôlke dostala naozaj maximum a ako ruzicka rozkvitla 🙂 a aj ju potiahli iné deti vo veľa veciach, takze ja som zástanca skolky, aj keď je matka doma, lebo mu nedá doma, to, čo jej dali v škôlke.

simona20201309
13. sep 2023

@tramtada31 skvelá škôlka. Aj keď to co opisujes sa robí takmer v každej lepšej škôlke v meste. Rozumiem tomu. Základ je aby bolo dieťa na tu škôlku zrelé a pripravene. Sú deti, ktoré aj keby v škôlke padali lizatka z neba a aj keby tam mali ružové nosorozce co by ich niesli na chrbtoch tak aj tak by si radšej zvolili byť doma s mamou. Moja dcéra je taka.

Strana
z2