Koľko platíte za štátnu škôlku mesačne?
Ďakujem za prehľad 😉
@evittam na Postovej specialka
@solinkarka Jááááj, tak....Lebo čo viem, tak v "normálnych" sa platí všade 17....
@evittam ale v predskolskej sa neplati skolne vsak?
@solinkarka To nie.
@evittam no aspon cosi
@solinkarka No tak ja v nejakých 17tich Eurách nevidím problém - nie je to až taká veľká suma. Čiže ak by som ju mala platiť aj v predškolskej dochádzke tak ju zaplatím. 😉
u naz zvolen mal skolka 20 euro skolne 25,4 strava + 56 euro som nechala na zrpz poniky mikulasa poistenie a doniest sme 100 ks servitky k obedu aby mali pri pribore mali 8 kotucov papiera 3 baliky po 10ks vreckoviek skolka si pere sama dava si sama pradlo na postel uteraky po d3 roky dietata bolo treba doniest nepremokavu plachtu nad tri roky ju potom vratili predtym sme este nosili savo domestost jar 2 kg prasok tekute 1 litrove mydlo ale ako sa zmenila riaditelka tak sa uz nenosi toto
Brstislava-nove mesto - 35eur skolne/mesacne, 27eur strava/mesacne, 100eur Zrps rocne, a za dieta musite priniest: servitky, balik vreckoviek, 2tekute mydla, 2osviezovace do wc, 8kotucov toalet.papiera, pastelky, voskovky, nepremokavu plachtu,paplon...
U nás 10 € mesačne rodičovský príspevok, 1,19 denne strava a 10€ ročne ZRPŠ. Nenosíme nič.
Vidim, ze viacere tu pisete, ze za predskolaka sa v skolke neplati. Nie je to tak uplne pravda, priatelka plati za predskolaka skolke 25 € mesacne ( chodi na pol dna, do 12tej) + 26 € mesacne strava + 17 eur ZRŠ na polrok. Mesacne ju skolka vychadza 51 € co je myslim dost na to, ze chlapec byva casto chory, casto chodia k lekarom, nie je cely mesiac v skolke
@korytnacka1 a ide buduci rok do skoly ? teda kolko ma rokov .. lebo moj chodil tiez minuly rokd o predskolskej, ale mal este len 5 , a platil, teraz ma 6 dovrsenych a z vyhlasky o MS ( neviem ju rpesne jast ) sa skolne v takom pripade nehradi, hradi ho stat za ziaka, a vzdelavanie je bezplatne
u nas - Senica - mesacne skolne 15€, strava 24,90€, rocne ZRPS 50€, poistenie tusim 2,50 alebo to bolo na pracovne zosity 🙂 uz neviem 🙂 tiez sme museli priniest - toaletak, pap.kapesniky, vlhcene obrusky, kuchynske rolky, tekute mydlo...
@korytnacka1
Zákon č. 245/2008 Z.Z. (školský zákon) § 28 ods.
......
a potom ej tam bod cislo (7) Príspevok v materskej škole sa neuhrádza za dieťa,
a) ktoré má jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky,
je to skopcene, citovane, takze zo zakona je dane, ze dieta ktore ide nasledujuci rok do skoly, nehradi tuto mesacnu platbu
a stravu ak je chore nepalti, ved ho zo stravy odhlasujete nie ? plati len tolko, kolko preje, a to by prejedlo aj doma, takze to tiez nemozes takto pocitat ...
@zafir01 teraz ma chlapec 5 a pol, zaciatkom decembra bude mat 6. Do 1.rocnika ZS pravdepodobne nenastupi (zo zdravotnych dovodov) viem, ze sa pokusali vybavit nejaky pripravny rocnik v specialnej skole no nemaju to este iste
@korytnacka1 tak to je potom pripad, ako moj syn minuly rok ... zle mu vychadzaju roky, a pojde do skoly az o rok, ako aj moj syn , tiez minuly rok bol v predskolskej a platil, ale buduci rok, urcite ani drobec tvojej priatelky platit nebude 🙂
tak drzim palce aby vybavili..
@korytnacka1 Podľa veku je predškolák a nemá platiť žiaden poplatok za školné. Treba si vyžiadať vysvetlenie, z akého dôvodu škôlka žiada poplatok a treba sa obrátiť na zriaďovateľa.
Zo stravy treba odhlasovať, ak je dieťa choré a v tom prípade sa je platba za nespotrebované stravné vráti.
@zafir01 co sa tyka stravy plati tych 26 € tak ci tak, v septembri chybal 2 tyzdne kvoli chorobe , strava bola riadne odhlasena no z nasledujuceho mesacia jej zo seku na stravu nic neodratali, opat musi platit plnu sumu. V oktobri to vyzera tak, ze tiez bude mat nejakych 10-14 dni odhlasenych kvoli vysetreniam. Proste plati plnu sumu ci tam dieta je alebo nie je. Co sa tyka nastupu do ZS chlapec ma specialne vychovno-vzdelavacie potreby, je zdrav.znevyhodneny. Ma mat asistenta, ktoreho ale nedostali a mal by navstevovat specialnu skolu. Teraz viem, ze je v predskolskej triede
Ako škôlky vyžívajú to ,,ZRPŠ" v tých sumách čo platíte, že 80 či 100 eur a podobne a k tomu ešte všetko nosíte? To čo pre pána kráľa robia s toľkými peniazmi? Zaujímate sa o to niekto?
@andreah25 dakujem za radu. Poviem priatelke nech sa na to spyta preco vlastne plati, mozno aj preto, ze nema tam toho asistenta. Stravu ona riadne odhlasuje vzdy no nespotrebovane stravne nevratili
@korytnacka1 a nevyuctuju na konci skolskeho roka? my sme tak mali - preplatok bol za cely rok. Tym, co nechodili do skolky cez prazdniny bol vyuctovany v juli a napr. moja chodila aj cele prazdniny, tak nam vyuctovali a vratili v septembri tohto roku.
@hanka_se tak to netusim. Skor si myslim, ze by sa malo odratat napr. ked je odhlasenych 10 dni stravy v mesaci september aby to odratali v mesiaci oktober zo stravy. Tento mesiac bude ona zaplatit stravu za oktober + november spolu cize 52 € len na stravu. V septembri sa platila strava cisto za september. Mrzi ma, ze ona tento mesiac vrazi do skolky 52 € strava + 25 € pobyt + 17 eur ZRS, spolu 94 € tento mesiac. To nie je normalne. Ma rodicak 213 eur, z pridavkom nejakycg 236 eur, zaplati skolke 94 € zostane jej 142 eur, este drobec potrebuje kupit topanky na zimu, to minimalne 30 eur, plus na lieky, poplati nutne vydavky a zas bude v minuse, ak jej ostane tak 20 eur na mesiac
@zafir01 5 rokov dovrsil v decembri 2016, cize minuly rok, spravne. Ozaj nemoze si priatelka poziadat o nejaky prispevok na skolku? Ved je nic neostava na zivobytie ked vsetko poplati
Existuje nejaky prispevok na skolku ked po zaplateni skolky a nutnych vydavkov nezostava ledva nic priatelke na zivobytie? Rodicak pobera ale poplati a nic jej nezostava, takto sa zit neda.
@korytnacka1 u nas ak je "socialne slabsia" tak maju obedy uplne za lacno... ale to neviem ako je, kde co treba vybavit. Nam proste vyuctuju vzdy raz za rok. To bude najlepsie, ked sa priamo popyta, pripadne na urade prace - socialny odbor zistit, ci nespada do inej kategorie - ci nema proste narok na nejake ulavy, prispevky a podobne
Co ja viem, tak stravne sa odratava az o 2 mesiace. Teda ak v septembri bol odhlaseny, tak v novembri. Ak v oktobri tak az v decembri atd. Zrps sa mi zda ze platia aj predskolaci akurat neplatia mesacny poplatok za skolku, ktory stanovuje zriadovateĺ.
Co sa tyka topanciek na zimu urcite by som popozerala sj bazar tu na MK. Niektore su vo velmi dobrom stave, nakolko solventnejsie mamicky niekedy kupia na zimu aj 2-3 pary a to sa naozaj nevynosi.
Spišská Nová Ves - dieťa do troch rokov mesacne plati 20E, od troch rokov 12E a predškolák neplatí nič iba Stravu

@solinkarka A kde? Ja som za syna platila už v 2012 17Eur.