Komunikácia s rodičmi v škôlke - osobné kontaktné údaje
Ahojte maminy. Chcem sa vas spytat na vaše skúsenosti.Ako vám pani učiteľky v škôlke dávajú info v prípade napr. brigád, rôznych akcií a podujatí, ak majú deti voľačo priniesť do škôlky, ak sú deti dlhodobejšie choré a vy netušíte, čo sa v škôlke deje a pod. Píšu vám oznamy na dvere, posielajú sms, mail, oznamy do skriniek? Zaujíma ma v podstate celkovo názor na to, ako vy vnímate informovanost rodičov v škôlkach (alebo aj v škole). Pýtam sa preto, lebo ako vždy na začiatku roka zase vypisujeme papiere s osobnými údajmi a našimi tel. čislami a mailovými adresami a mám pocit, že nie sú využívané tak, ako by mohli byť. Rozmýšľam, že to vôbec ani nenapíšem. Načo? Veď ani raz som napr. nedostala ako rodič mail a v pár prípadoch by to bolo bývalo celkom fajn a ušetrili by sme si pár komplikácií. Stále o to v škôlke žiadam, ale nič sa nedeje. Tak ma zaujíma, ako je to inde. Či som iba ja taká "náročná".
@6mia6 nastastie u nas maju deti v triede na vyber co tiez nie je kto vie co pretoze aj ked dcera je na cistu vodu zvyknuta predsa len je to dieta a sladkou chutou sa necha zlakat. Myslim ze v tomto by na vyber nemali mat. U nas je povinnou vybavou skolkara flasa sirupu 😀 ja som nedala a viem ze to urobilo viac rodicov takze citim zmenu k lepsiemu 🙂
U nas kilo cukru
@6mia6 a to naco?
@marcelatje do cajika :'(
@6mia6 akoze porazilo by ma keby mi malemu davali sirupovu vodu v skolke....to co je za blbost....
U syna v skolke si deti same beru pit, nalievaju si z dzbanu. Bud si daji vodu alebo caj (nesladeny). Pri ranajkah maju v dzbaniku aj mlieko, ale to je len k musli ked si chcu dat..celkovo ranajkuju formou bufetoveho vyberu a zvysne jedlo je rovnake...ale pit si pocas dna nalievaju same....
Myslim ze keby mali u nas v skolke sladku vodu tak 95% rodicov by dieta hned odhlasili...asi iny kraj,iny mrav..
@marcelatje zijeme v DE. A teda chodil tu do jasli aj do skolky a vsade sa podava cista voda...
@marcelatje ukoncila by som to asi tak, ako tu odznelo viackrat a aj vy sama ste to tusim tak zhodnotila.... co je pre jedneho blbost, pre ineho je to dolezite. Napr. u nas sa sirupova voda este neriesila 😀 , ale jeden kamarat riesi vzdy jedalny listok a stale sa ma pyta, ci ja som s nim spokojna a ja s jedalnym listkom spokojna napríklad som. A nenadavam mu preto za to, lebo mozno ma aj pravdu. ... niekomu vyhovuju nastenky, niekomu novsie technologie ... kazda skolka je ina, velky rozdiel je napr. medzi mestskymi skolkami a dedinskymi, vsade je iny system prace ...mohli by sme donekonecna debatovat a aj tak by sme nedospeli k jednotnemu nazoru ... nevidim vsak nic zle na tom, ze som chcela vediet, ako to funguje inde.
A nie, urcite neboli vsetky moje napady genialne, ani sa nestaviam do pozicie martira, urcite som nechcela, aby to tak vyznelo. Ale na druhej strane ak sa niekto opyta, co som ja osobne urobila okrem "kecania", chvalabohu mozem mu so vztycenou hlavou ukazat urcite veci. A ano, je pravda, ze "byt aktivny" nie je to iste, ako "byt aktivny". A to je tiez vec pohladu. Niekto u toho isteho cloveka vnima jeho aktivitu ako nieco pozitivne a iny presne to iste zhodnoti ako premudrelost, akcnost, rypania a pod.
A este co sa toho rodicka tyka aj @sardinka336 sa to pytala... neviem, ako to funguje inde, ale my mame na zaciatku roka rodicko aj 2 hodiny (niekedy pri rozprudenej debate aj dlhsie). No nekonecno. Cita sa skolsky poriadok, ktory zaroven p. ucitelky vysvetluju. Vsak OK, beriem, su tam aj nove maminky, je to pre ne potrebne. Samozrejme zabrdne sa pritom do X-veci. Pritom tam je este veduca z jedalne, ta si zoberie slovo, nasledne este predseda rodicovskeho zdruzenia. Skratka tak, ako tu v tejto nasej diskusii, aj na rodicku sa rozprudi debata. Ale aj to je OK, tak by mali rodicka vyzerat. Len nerozumiem, preco by sme na tomto jednom rodicku mali riesit aj veci, ktore budu o pol roka, ci na konci roka. U nas to tak je. Ja by som osobne uvitala este aspon jedno rodicko, napr. po polroku, kde by sa zhodnotilo to, co prebehlo alebo sa udialo a prebralo sa to, co nas caka. Alebo aj to je blbost? 😒 Potom sa riesia veci na chodbach, rodicia sa vypytuju, pani ucitelky su nervozne, lebo ich zdrzujeme pri dverach a nemozu sa venovat detom (niektorym rodicom totiz vadi aj to, preco sa ucitelky pri dverach vykecavaju a nie su pri detoch). Ja pisem, ako je to u nas. Nezovseobecnujem!!!!!!
Ani som tu NIKDE nenapisala, ze ucitelky vsetko robia zle, to by som si nikdy nedovolila. Inak by som im predsa nezverila svoje deti. Naopak, ich pracu si vazim o to viac, lebo z osobnej skusenosti viem, co obnasa. Ale tak, ako pani ucitelky su citlive, tak su citlivi aj rodicia. Zial (alebo chvalabohu) je to tak.
zopakujem, ze toto nie je iba o mne, myslim, ze je to
@lubiduch tak to mnohe vysvetluje 😀
@6mia6 presne, aj u malej tak bolo v skolke, ze kilo cukru. a teraz si vezmi, ze v triede ja neviem, 20 deti. 20 kilo cukru...
@marcelatje v druzine teraz pytaju sirup, ale nechavaju na rodicoch, ci donesu sirup, caj alebo nieco ine. mne decka piju cistu vodu najradsej, tak som pekne vcera malej vysbetlila, ze ziadny sirup, maximalne ovocny caj nesladeny. sak by sa s tym nadajali neskutocne. pripadne nejaku ovocnu stavu, ale to predpokladam, ze by jej tam vychlemcal niekto. takze voda alebo caj.
Aj vam z tejto konverzacie zmizli prispevky?? 😕 😕 😕 😕
@marcelatje ale ja som nic nemazala Ani neviem, kde sa to da 😕 😕 😕 ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@vreckova nemyslela som na teba...... len teraz neviem či v tom nemám chaos ja 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 píšem do dvoch podobných tém a už sa mi to asi pletie 😀 😀 😀
@marcelatje 😀

@marcelatje no a kto to vymysla to netusim. Ono sa hovori, ze papier znesie