Kto už odrátava dni do návratu do škôlky?
Kto už odratava dní do konca týchto nekonečných prázdnin? Priznávam sa, uz nech je štvrtok, nech sa mi obnovia nervy a fyzické sily 🤣🤣 syn bol 24/7 doma každucky den, babky sú ďaleko + neochotne, ostatná rodina sa tvári ze sa ich synovec netýka a citujem "este sa necítime byt sním same par hodín" (ma 4r..).... Láska ku synovi a vianoce okej krása ale to každodenné varenie lebo treba 5x dodňa papat, vymýšľanie aktivít a upratovanie to už nieje krása. Snáď niesom sama tu..... 😂😭
Viete, aj ja mam rada vianoce, to čaro a kúzlo, tie vianočné pesničky ktoré sa mi nikdy neobohraju, chodíme aj do kostola, za rodinou už pomenej lebo vsetci su daleko (Co mi aj chyba Lebo v detstve som mala rada keď sa na vianoce zišla veľka rodina), mam rada keď byt vyzdobim ozdobami a (vyhováram sa ze kvôli dieťaťu robím atmosféru), tiež aj takými milými az gycovymi srandami 😁 ale musím povedať, ze odkedy som matka, strašne rýchlo mi to ubieha práve preto, lebo ja som ta ktorá chystá jedlo, veci,upratuje, rieši nákupy, pecie kolace.. Netuším ako rýchlo prešli tieto Vianoce pretože furt som niečo chystala alebo pracovala. Jasne ze mam muža, ktorý robí čo treba a zapája sa do vsetkeho, ale veľmi dobre viete, ze my matky chceme mať všetko nachystané tip top, nič nesmie chýbať, chcem aby to aj nejak vyzeralo celé... Plus ak máte aj vy generačnu traumu vstepenu Od našich matiek z generácie X- perfekcionizmus... A potom príde chvíľa kedy si chcem nachvilu sadnúť, ale dieťa to vníma inak a musím sa sním ísť hrať atd atd.. Ano som tu pre neho, a celý čas Sa mu venujem, ale toho času na skutočné vypnutie mam len v noci keď všetko spi 😂😭
@anonym_autor vsak aj ja som trebars pred vianocami raz naspala max 2 hodiny, piekla som 3 noci, len pre deti.
Nez som sa rozhodla mat dieta, tak som pocitala s tym, ze obetujem vsetko pre neho. A nikdy som nelutovala a to je najstarsiemu 12. A to aj robim 12tky nocne. A co? Teraz sa svet shruti? Ty mas jedno a aj tak sa stazujes. Ja mam viac ako 2, 3 a aj keby 10 je to moje rozhodnutie a nie, moja rodina neni povinna sa o moje deti starat, nikde ich nenechavam a nikto mi nepomaha. Ked chcu, sami pridu a sami sa dohodnu s nastarsim dietatom, male vobec nechcem aby niekto iny opatroval.
@anonym_autor vsak aj ja som trebars pred vianocami raz naspala max 2 hodiny, piekla som 3 noci, len pre deti.
Nez som sa rozhodla mat dieta, tak som pocitala s tym, ze obetujem vsetko pre neho. A nikdy som nelutovala a to je najstarsiemu 12. A to aj robim 12tky nocne. A co? Teraz sa svet shruti? Ty mas jedno a aj tak sa stazujes. Ja mam viac ako 2, 3 a aj keby 10 je to moje rozhodnutie a nie, moja rodina neni povinna sa o moje deti starat, nikde ich nenechavam a nikto mi nepomaha. Ked chcu, sami pridu a sami sa dohodnu s nastarsim dietatom, male vobec nechcem aby niekto iny opatroval.
@zara3 ano mam pravo sa sťažovať hoc mam len jedno dieťa. A viem prečo pri nom ostávam. Ty máš 3, cize si už pri druhom vedela co to obnasa, a dobrovolne si šla dokonca do tretieho, ktoré ti nespadlo do rúk len tak neba. Každý sa môže sťažovať, nikoho problem by sa nemal bagatelizovat ci porovnávať s horšími situáciami, lebo to potom si rovno povedzme ze ach, mam zlomenú nohu a boli to, ale nemôžem ani ceknúť, lebo co ti chudáci ktorí majú nohu odrezanu? Alebo sa narodili bez nohy? Môj problém je nic..
Nemám sa komu stazovat, tak som vypustila páru tu. A čo, na toto to tu je predsa. A keď sú ostatné super x početné matky pohoršene, to nieje môj problém. Ja to vidím tak, oni to vidia inak. Nie každý si materstvo užíva plnými dúškami na obláčiku, nie každý má support starých rodičov, nie každý má super samostatné dieťa ktoré nevyrusuje á 2 minuty....
@zara3 ano mam pravo sa sťažovať hoc mam len jedno dieťa. A viem prečo pri nom ostávam. Ty máš 3, cize si už pri druhom vedela co to obnasa, a dobrovolne si šla dokonca do tretieho, ktoré ti nespadlo do rúk len tak neba. Každý sa môže sťažovať, nikoho problem by sa nemal bagatelizovat ci porovnávať s horšími situáciami, lebo to potom si rovno povedzme ze ach, mam zlomenú nohu a boli to, ale nemôžem ani ceknúť, lebo co ti chudáci ktorí majú nohu odrezanu? Alebo sa narodili bez nohy? Môj problém je nic..
Nemám sa komu stazovat, tak som vypustila páru tu. A čo, na toto to tu je predsa. A keď sú ostatné super x početné matky pohoršene, to nieje môj problém. Ja to vidím tak, oni to vidia inak. Nie každý si materstvo užíva plnými dúškami na obláčiku, nie každý má support starých rodičov, nie každý má super samostatné dieťa ktoré nevyrusuje á 2 minuty....
@anonym_autor nemusis mat pomoc od starych rodicov. Moje nastarsie sa vedelo hrat aj same, stacilo, ze sedelo pri mne. Ked som sa stala matkou, nikdy som nepocitala s nikym, len so sebou samou.

@anonym_autor ja mám práveže úplnú hrôzu zo štvrtka. Zas ťahať deti každé ráno z postele, vymýšľať tri desiaty každý deň, úlohy, krúžky, preplnené cesty... Ale tak ja mám už väčšie deti a starí rodičia tiež pomohli cez prázdniny.