Kupujete darčeky učiteľkám v prvý deň nástupu do škôlky?
Nie... to trojrocne dieta, ktore ides prvy krat hodit do cudzieho prostredia do ruk cudzich ludi spolu s xy inymi revucimi detmi... ma dost co robit same zo sebou... a nie to este davat cudzej osobe nejake darceky...
"darcek ci kvet" das na konci roka, ako podakovanie za dobru pracu a starostlivost o tvoje dieta. Ocenenie dobrej prace. Prvy den to nedava logiku.
@viestta neviem tak sa pýtam. Nejaký kvet alebo niečo.
Niekto kupuje, niekto nie. Môj syn nastupuje od septembra a nenosím, budem rada, ak rýchlo zdrhnem nech nepočujem plač 🙉 nie to ešte ho naháňať nech dá učiteľkám kvet.
Na konci roka podľa toho, ako budeme spokojní, kúpime. 😃
@anjelicek26 mne to logiku dáva keďže dcéra sa do škôlky teší 🤷 ale ďakujem za radu🙂
Bohuzial vela deti sa tesi a potom im dopne, co to vlastne znamena (musis sem chodit kazdy jeden den v tyzdni) pripadne pocuju revat xy dalsich deti a sa pridaju... proste prve dni su narocne, neni dovod to este prekombinovavat darcekmi...
Keď ti to dáva logiku tak to sprav ako cítiš(nie podľa vzorky na mk) , dieťa má aspoň o dôvod viac prísť k učiteľke podať jej ruku predstaviť sa, cíti sa dôležité, má úlohu niečo odovzdať..
Vďaka za odpovede🙂
ano, dcerka davala...tesila sa do skolky a aj tak som jej sprijemnila den, že odovzdala ucitelkam kyticku...aj tento rok prinesie
a nebojte sa, že ju to prejde moja bola pripravena, presne vedela co ju caka a cely rok rada chodila aj teraz sa tesi...žiaden plac nic...doležita je priprava aby presne vedela co bude a ako
Áno. Nosia. Polovica Áno polovica nie. Prinesiem kvietok a čokoládu a poprajem im úspešný školský rok, a veľa veľa trpezlivosti.
V konečnom dôsledku majú z toho najväčšiu radosť deti
@simona20201309 ďakujem za odpoveď😊 asi nejakú drobnosť kúpime aby aj dcéra bola rada že dala učiteľkam darček 🙂
Ano, doniesli sme dvom ucitelkam male kyticky, podla mna sa to hodi. Predstavit sa a dat p. ucitelke kvietok, tym nic nepokazis. 🙂
Ja som priniesla kvet a bolo vybavene
Ženy, ja už neviem, to za každú cenu treba učiteľom pchať darčeky? Na začiatku, na konci, či v strede roka? Nemajú výplatu? Chorá doba toto
do skolky nie, hlavne ked nastupuje...to bude vsade plac, budes rada ak odides v pokoji 🙂
Na komci som kupovala, ak mali dobre ucitelky.
nase ucitelky na zaciatku moc nechceli, na konci sme davali vsetkym
a prvy den pri najmensich na to ani nemaju moc cas, maju co robit utisovanim a casto musi rodic miesto darceka do ruk strcit dieta, aby neuslo 🙃
@huginko nebud trápna.... nikto ta o to neprosí a jeden kvet ucitkam ako zvýši plat? Alebo myslíš ze si ho na večeru ugriluju???
Vieš aká je situácia na západe? V triedach je po 30deti, pretože nemá kto učiť. Pre ten ich ,,SKVELY" PLAT.
Takže väčšina tých učiteliek si áno, zaslúži aj 3x za rok kvietok, ako znak úcty a vďaka za to, že to robí za 600e mesačne. Ten hluk, krik, okakane ocikane gate, pozvracane tričká, nosenie po rukách a fúkanie soplov... za to všetko, vieš?
Neviem koho iného by som si mala uctiť hoc len jedným kvietkom ak nie ženu, ktorá bude mojej dcére utierať slzy, keď ja s nou nebudem.
Neviem koho iného by som si mala viac vážiť, ak nie ženu, ktorá bude druhou matkou mojej dcére.
ja som dala kavu a caj, to sa im podla mna zide. ale dala som im to ja, nie syn. aj papiere na kreslenie som prihodila, tych je vzdy malo.
@simona20201309 mam svoj názor, zato som trápna? Trápna ste vy...
Som učiteľka v MŠ a je to cca 50/50 s tým kto dáva a kto nie. Sprav ako uznas za vhodné 🙂
@huginko dieťa tam pchaš každý deň, do škôlky, od rána do večera, to je v pohode, 5krát v týždni, ak porátam, tak viac je - za 3-4 roky života- s tým dieťaťom učiteľka, ako ty. Bavime sa hypoteticky, netušim, či máš dieťa malé. Učiteľke by som dala modré z neba, že preberá starostlivosť o dieťa , za jeho bezpečnosť, strasti, zdravie. Plat ma každý, ale upratovačka zodpovedá za metlu, kuchárka za hrniec, či obed, učiteľka za dieťa. Daj si to do pomeru a potom tu vyjadruj svoje názory.
@mooonika1975 ❤️
@mooonika1975 to, že sa ti nepáči môj názor, je tvoja vec. Mne sa nemusí páčiť ten tvoj... 😉
@simona20201309 Viac takychto rodicov, nie za kvety, kavu, cokoladu, ale za uznanie ucitelom 😊
@bebaa ❤
Moja ide prvý krát do škôlky a nejdem nič kupovať aj keď sú to moje známe/susedy. Neviem si predstaviť v tom chaose zapodievať sa darčekom. Ale na foto "prvý krát do škôlky" by sa nejaká kytička hodila 😂
Vobec netreba, staci pekne slova, ako dakujem za starostlivost, pevne nervy na zaciatku sk.roka...
To je niekedy viac, ako darceky 😉

Preco by sa mali kupovat?