icon

Kupujete darčeky učiteľkám v prvý deň nástupu do škôlky?

14. aug 2023
Strana
z2
viestta
14. aug 2023

Preco by sa mali kupovat?

anjelicek26
14. aug 2023

Nie... to trojrocne dieta, ktore ides prvy krat hodit do cudzieho prostredia do ruk cudzich ludi spolu s xy inymi revucimi detmi... ma dost co robit same zo sebou... a nie to este davat cudzej osobe nejake darceky...

"darcek ci kvet" das na konci roka, ako podakovanie za dobru pracu a starostlivost o tvoje dieta. Ocenenie dobrej prace. Prvy den to nedava logiku.

autor
14. aug 2023

@viestta neviem tak sa pýtam. Nejaký kvet alebo niečo.

tosomja
14. aug 2023

Niekto kupuje, niekto nie. Môj syn nastupuje od septembra a nenosím, budem rada, ak rýchlo zdrhnem nech nepočujem plač 🙉 nie to ešte ho naháňať nech dá učiteľkám kvet.
Na konci roka podľa toho, ako budeme spokojní, kúpime. 😃

autor
14. aug 2023

@anjelicek26 mne to logiku dáva keďže dcéra sa do škôlky teší 🤷 ale ďakujem za radu🙂

anjelicek26
14. aug 2023

Bohuzial vela deti sa tesi a potom im dopne, co to vlastne znamena (musis sem chodit kazdy jeden den v tyzdni) pripadne pocuju revat xy dalsich deti a sa pridaju... proste prve dni su narocne, neni dovod to este prekombinovavat darcekmi...

poopsie
14. aug 2023

Keď ti to dáva logiku tak to sprav ako cítiš(nie podľa vzorky na mk) , dieťa má aspoň o dôvod viac prísť k učiteľke podať jej ruku predstaviť sa, cíti sa dôležité, má úlohu niečo odovzdať..

autor
14. aug 2023

Vďaka za odpovede🙂

misana84
14. aug 2023

ano, dcerka davala...tesila sa do skolky a aj tak som jej sprijemnila den, že odovzdala ucitelkam kyticku...aj tento rok prinesie
a nebojte sa, že ju to prejde moja bola pripravena, presne vedela co ju caka a cely rok rada chodila aj teraz sa tesi...žiaden plac nic...doležita je priprava aby presne vedela co bude a ako

simona20201309
14. aug 2023

Áno. Nosia. Polovica Áno polovica nie. Prinesiem kvietok a čokoládu a poprajem im úspešný školský rok, a veľa veľa trpezlivosti.
V konečnom dôsledku majú z toho najväčšiu radosť deti

autor
14. aug 2023

@simona20201309 ďakujem za odpoveď😊 asi nejakú drobnosť kúpime aby aj dcéra bola rada že dala učiteľkam darček 🙂

hariet
14. aug 2023

Ano, doniesli sme dvom ucitelkam male kyticky, podla mna sa to hodi. Predstavit sa a dat p. ucitelke kvietok, tym nic nepokazis. 🙂

kvetinka75
14. aug 2023

Ja som priniesla kvet a bolo vybavene

marianini17
Odpoveď bola odstránená
euka210
Autor odpoveď zmazal
huginko
14. aug 2023

Ženy, ja už neviem, to za každú cenu treba učiteľom pchať darčeky? Na začiatku, na konci, či v strede roka? Nemajú výplatu? Chorá doba toto

euka210
14. aug 2023

do skolky nie, hlavne ked nastupuje...to bude vsade plac, budes rada ak odides v pokoji 🙂
Na komci som kupovala, ak mali dobre ucitelky.

dzejsik
14. aug 2023

nase ucitelky na zaciatku moc nechceli, na konci sme davali vsetkym

a prvy den pri najmensich na to ani nemaju moc cas, maju co robit utisovanim a casto musi rodic miesto darceka do ruk strcit dieta, aby neuslo 🙃

simona20201309
14. aug 2023

@huginko nebud trápna.... nikto ta o to neprosí a jeden kvet ucitkam ako zvýši plat? Alebo myslíš ze si ho na večeru ugriluju???
Vieš aká je situácia na západe? V triedach je po 30deti, pretože nemá kto učiť. Pre ten ich ,,SKVELY" PLAT.
Takže väčšina tých učiteliek si áno, zaslúži aj 3x za rok kvietok, ako znak úcty a vďaka za to, že to robí za 600e mesačne. Ten hluk, krik, okakane ocikane gate, pozvracane tričká, nosenie po rukách a fúkanie soplov... za to všetko, vieš?
Neviem koho iného by som si mala uctiť hoc len jedným kvietkom ak nie ženu, ktorá bude mojej dcére utierať slzy, keď ja s nou nebudem.
Neviem koho iného by som si mala viac vážiť, ak nie ženu, ktorá bude druhou matkou mojej dcére.

deedol
14. aug 2023

ja som dala kavu a caj, to sa im podla mna zide. ale dala som im to ja, nie syn. aj papiere na kreslenie som prihodila, tych je vzdy malo.

huginko
14. aug 2023

@simona20201309 mam svoj názor, zato som trápna? Trápna ste vy...

klip0
14. aug 2023

Som učiteľka v MŠ a je to cca 50/50 s tým kto dáva a kto nie. Sprav ako uznas za vhodné 🙂

mooonika1975
14. aug 2023

@huginko dieťa tam pchaš každý deň, do škôlky, od rána do večera, to je v pohode, 5krát v týždni, ak porátam, tak viac je - za 3-4 roky života- s tým dieťaťom učiteľka, ako ty. Bavime sa hypoteticky, netušim, či máš dieťa malé. Učiteľke by som dala modré z neba, že preberá starostlivosť o dieťa , za jeho bezpečnosť, strasti, zdravie. Plat ma každý, ale upratovačka zodpovedá za metlu, kuchárka za hrniec, či obed, učiteľka za dieťa. Daj si to do pomeru a potom tu vyjadruj svoje názory.

bebaa
14. aug 2023

@huginko Mame vyplatu, pipa mi to kazdy mesiac a dokonca aj ked su prazdniny 🤦‍♀️ Fakt chora doba 😂

bebaa
14. aug 2023

@mooonika1975 ❤️

huginko
14. aug 2023

@mooonika1975 to, že sa ti nepáči môj názor, je tvoja vec. Mne sa nemusí páčiť ten tvoj... 😉

bebaa
14. aug 2023

@simona20201309 Viac takychto rodicov, nie za kvety, kavu, cokoladu, ale za uznanie ucitelom 😊

simona20201309
14. aug 2023

@bebaa

dominikamacakova
14. aug 2023

Moja ide prvý krát do škôlky a nejdem nič kupovať aj keď sú to moje známe/susedy. Neviem si predstaviť v tom chaose zapodievať sa darčekom. Ale na foto "prvý krát do škôlky" by sa nejaká kytička hodila 😂

bebaa
14. aug 2023

Vobec netreba, staci pekne slova, ako dakujem za starostlivost, pevne nervy na zaciatku sk.roka...
To je niekedy viac, ako darceky 😉

Strana
z2