icon

Má nárok mamička na materskej na škôlku pre staršie dieťa?

bleee
9. nov 2015

Presťahovali sme sa a po dvoch rokoch v súkromnej škôlke nastúpil syn do štátnej, ktorú máme najbližšie. Som ale prekvapená z prístupu učiteliek a riaditeľky, ktoré akonáhle sú nejaké prázdniny alebo majú nejaký iný program alebo sa niečo v škôlke deje, mi rovno prikazujú, nech syna do škôlky ani nenesiem. Nemá nárok na škôlku ani jeden prázdninový deň? Povedali mi, že cez prázdniny je škôlka len pre pracujúcich rodičov (mimochodom ja pracujem každý deň z domu ale to nikoho nezaujíma lebo som "doma"). Cez posledné prázdniny som syna do škôlky nedala lebo som nemohla. Známa tam má tiež dieťa, ona ho tam nahlásila ale jej povedali, že pre nízky záujem rodičov o škôlku je škôlka zatvorená. Tak mala dieťa doma aj ona aj ja. A učiteľky voľno. Ako je to teda? Mám sa ozývať a byť problematickou alebo si mám platiť na dni, keď moje dieťa nechcú v škôlke opatrovanie?

Strana
z2
montemotherone
6. okt 2019

@gabriela75 celé zle. Veď sama píšeš, že ti strčila do ruky rozhodnutie, na základe žiadosti o ktorej nevieš. To čo urobila je protizákonné. To tú žiadosť za teba podpísala?

gabriela75
7. okt 2019

@montemotherone chápem len to ako sa ku mne zachovali sa ma dosť dotklo...moje dieťa bolo obmedzené kôli bábätku sme nikam nechodili...bolo to ťažké...ani na výlet ani sa kúpať a vonku iba podvečer keď neboli horúčavy...takže mám to chápať tak že mám nárok na všetko ako ostatné deti ktorých rodičia sú zamestnaný? Ďakujem krásne za odpoveď...aby som sa vedela brániť...

luckamorka
7. okt 2019

@gabriela75 áno máš, škôlku do toho prd makový či som doma alebo pracujem, práva máš úplne rovnaké! A s tou žiadosťou by som sa jej normálne vyhrážala že nech ti ukáže ten papier čo si podpísala, v opačnom prípade nech ti dieťa vezme cez prázdniny lebo inak ideš za zriaďovateľom či 0 kde sa to dá sťažovať.. toto už je vrchol čo si niektoré škôlky dovoľujú

mikadooo
7. okt 2019

@bleee Veď im povedz že musíš robiť... Že si v robote, aj keď z domu. Podľa mňa o tom nevedia, stačí sa s nimi normálne porozprávať... Ale asi to ťažko budeš vysvetľovať ak si doma ešte s druhým dieťaťom. Lebo potom je to pochopiteľné, že keď sa dokážeš postarať o jedno, tak môžeš mať cez prázdniny doma aj to druhé, nie? U nás ide o princíp solidarity, cez prázdniny si jednak aj učiteľky chcú/potrebujú vziať dovolenky a druhak pri dlhších prazdninách sa spájajú dve škôlky do jednej, čiže nie je fyzicky možné aby do nej prišli všetky deti.

gabriela75
8. okt 2019

Ďakujem vám. Veľmi ste mi pomohli...teraz sa môžem brániť...

gabriela75
10. okt 2019

tak vo škôlke je vypísané že 30-31.10.su jesenné prázdniny tak treba zapísať deti ktoré prídu do škôlky ale moje dieťa má ostať doma lebo ja som na materskej...tak akože mam sa hádať akým právom?bojím sa ze potom si to odnesie moje dieťa keď sa ozvem...

Strana
z2