icon

Mám dať dieťa opäť do škôlky, keď je každú chvíľu choré?

sante81
29. nov 2012

chcela by som vás poprosit o názor, alebo ak ste mali niektorá podobnu skusenost, ako to riesit. syn nastupil v septembri do skôlky, do vtedy ako 3 ročny bol chory iba 2x a antibiotikám sme sa uspesne vyhybali. a tu nastava aj môj problém, zo septembra v skôlke 5 dni, potom sopel, následne kasel a skončilo to zápalom priedusiek a streptokokom. po 3 tyždnoch som ho zdravého dala do skôlky opat a vydrzal az 4 dni a ten isty priebeh. doma skoro mesiac. v novembri sa to celé zopakovalo znovu, + teploty, v poradí uz 4 anitibiotika za necelé 3 mes, a sme doma uz mesiac. doma mam ešte 5 mes dcérku ktoru nakazil uz 2x, ale u nej to nemalo az taky priebeh. a tu nastal aj môj problém, či dat dieta naspat do skôlky alebo nie. U nas to funguje tak, ze učitelka vezme bez problémov dieta ktoré kasle, ktoré je evidentne choré a mamička jej ešte podá anitibiotika, a ked sa jej opytam prečo to takto riesi - tak odpoved je ze ona chodí do práce a nemá kde nechat dieta. Doktorka mi dnes povedala, ze z obvodu kam patríme chodia deti choré s virusom a so streptokokmi do skôlky bezne, ze mamičky sa tym ešte v ambulancii aj chvália, tak kde je potom chyba? v učitelke? Mám sa stazovat? Mam ist za riaditelkou? Ako sa budu potom spravat k mojmu dietatu? Riesim dilemu či ho tam vôbec este dat, aspon aby vianoce neboli zase stravené v čakárni a hlavne na pohotovosti, alebo si pohovorit s učitelkou, mali ste niektorá podobny problém? mam chut ist do skôlky narobit prievan, lebo takto uz 3 mes sedím s 2 detmi zavretá doma. dakujem za vás názor alebo radu ak máte podobnu skusenost.

alena16
30. nov 2012

@simca06022011 Iba tak rychlo som mrkla na google a minimalne 3 sukromne tam mate 🙂

simca06022011
30. nov 2012

@alena16 2 sukromne + 1 statne... ja viem co tu okolo seba mam a malej som vybrala tie najlepsie.

mima595
30. nov 2012

@alena16 - prosim ta, kde som to napisala??

alena16
30. nov 2012

@mima595 Na predoslej strane. Ze som uprednostnila "pracovne ambicie", presne povedane.

mima595
30. nov 2012

@alena16 - tak si to na tej predoslej strane precitaj este raz..ja som tam nenapisala, že ty si uprednostnila pracovne ambicie...ja som napisala, že ine zeny uprednostnili zdravie dietata pred pracovnymi ambiciami....
preco si taka vztahovacna a vsetko, co sa tu napise, vztahujes iba na seba??
v SR zije vela ludi, nie vsetko sa toci okolo teba 😀 😀 ..aj ked je ti to asi luto

alena16
30. nov 2012

@mima595 Tak to som nepochopila. Ty ako podporujes zeny, co po skonceni rodicovskej dovolenky idu na podporu a zostavaju aj dalej doma s detmi?? Tym su akoze take uzasne, ze sa obetuju a nejdu pracovat? 😕

osemsmerovka
30. nov 2012

@alena16 chápať nemusíš,stačí,ked odpovieš..a ked nevieš odpovedať,tak mlč a neprekrúcaj tu dve na tri 😅

alena16
30. nov 2012

@osemsmerovka Na ktoru otazku mam odpovedat??

osemsmerovka
30. nov 2012

@alena16 máš ich tu nezodpovedaných dosť,vyber si ktorú chceš 😅

fidka79
Odpoveď bola odstránená
alena16
30. nov 2012

@osemsmerovka Ved daj nejaku konkretnu otazku, ja mam pocit ze som odpovedala kazdej, ktora nieco mala... Skor ja som nedostala odpoved na moju hlavnu otazku. Teda vlastne ano, dostala som radu, ze som si mala zarabat pecenim a sitim po nociach... ta odpoved ma fakt pobavila na dlhu dobu 😀

osemsmerovka
30. nov 2012

@fidka79 a prečo by si nemohla ta dotyčna šunky vaľať doma..čo vas to trápi 😠 😠 😠 ono sa tomu hovorí,žena v domácnosti 😅 sa každý zariadi ako uzná za vhodné..niekto je nenažraný a je nonstop v praci,deti su mu ukradnuté a niekto sa uskromní a sere na robotu,venuje sa detom na plno....deti vyrastú rýchlo,treba si ich užiť..čo ma človek z tej z prostej roboty? ho.no 😠

simca06022011
30. nov 2012

@fidka79 ach jajaj... no fakt... 🙂))

kpn
30. nov 2012

@sante81 moj drobcek bol od narodenia do 18 mes kazdy mesiac na Atb. Do jasli zacal chodit v 12.tich mesiacoch. A ked som presne zazila to co ty, ze mamky tam davali deti usoplene, s horuckou a teda aj nejakou chorobou po 5m som sa rozhodla dat ho do indych jasliciek. Sucasne s odchodom sme mu nasadili vyzivove doplnky. Neviem ci zmena prostredia alebo kombinacia oboch nam pomohla. Dnes sme skoro rok bez chorob a pre mna je to ako sen. Tu si musis zvazit sama ci si ochotja hladat skolku kde ti ho vezmu nakolko dnes je s miestami dost problem. Ale zvazila by som aj to ako sa tvoje dieta v skolke citi. Ma tam priatelov, vyt orila si k niekomu vztah alebo nie, chodi tam rada alebo sa tesi ked odtial odchadza. Kludne ak sa chces na cokolvek opytat tsk mi napis. Pekny vecer

mima595
30. nov 2012

@fidka79 - radim ženam, aby mali co najvyssiu matersku a aby po ukonceni rodicaku, ak im da ich zamestnavatel vypoved, mali narok nie na minimalnu podporu..to je rozdiel...
podpora podla platnych zakonov v SR sa vyplaca 6 mesiacov...a može sa aj kratsie..nie dlhsie...

ja sice sedim doma už 6 rok, ale kedze mam deti 3, tak by som mohla byt doma 9 rokov..ale nebudem...pretože som mala dvojicky, tak som si za jednu matersku a jeden rodicovsky prispevok, co je dokopy 3 roky, vychovala 2 deti..takže som bola ukratena o jeden 3- rocny cyklus....

kedže vy s alenou16 mate 2 deti, tiež budete doma 6 rokov..alebo pojdete do prace skor..
ale ak budete mat deti 3, tak mate narok dokopy na 9 rokv bezpracneho valania sa suniek....mate vyhodu 3 rokov oproti mne....

takže rozmyslaj, co pises, lebo ja som si pred tymito 6 rokmi odpracovala skoro 7 rokov a dalsich minimalne 25 rokov si este odpracujem.....
a momentalne som doma bez hocijakeho prispevku....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mima595
30. nov 2012

a este ku komentarom pani aleny16 "Teda vlastne ano, dostala som radu, ze som si mala zarabat pecenim a sitim po nociach... ta odpoved ma fakt pobavila na dlhu dobu "

dajte si do vyhladavaca na MK alena16 a prvy odkaz, ktory vam hodi je tento:
alena16. Registrovala sa 23. júna 2009 na modrykonik.sk. Pridala 760 ... alena16 @hopkovka Mozes po nociach namiesto spania piect torty, sit, hackovat.
https://www.modrykonik.sk/forum/.../poradte-pra...

takže aj ty si dala radu, z ktorej sa tu teraz vysmievas

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
alena16
30. nov 2012

@osemsmerovka Aj tvoj muz je doma a uziva si deti? Alebo on je o tu radost ukrateny, uzivas si ich iba ty a on chodi do roboty? Naco sakra? Co ma z toho?????????

osemsmerovka
30. nov 2012

@fidka79 mno,mňa zas netrápi čo si myslíš ty 😝 ja za to nemôžem,že si odišla od 5mesačneho bábätka....ja by som neodišla,aj keby čo bolo 😒 a ekonomika?..tú možem dlabať v dnešnej dobe 🙄

mima595
30. nov 2012

@fidka79 - ale kde som napisala, že by som chcela prispevok?? 😕 😕
ja som pisala, že ziaden prispevok neberiem..necitaj, co tam napisane nie je...

ja si normalne hladam pracu, lebo ja toižto pracovat chcem....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
osemsmerovka
30. nov 2012

@alena16 hehe by si rada vedela,čo?....by si zavidela,keby som Ti napísala 😎 😎

alena16
30. nov 2012

@mima595 Ty mas na mysli moju odpoved v teme o Hladani prace na doma? Dnes co som odpovedala?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
alena16
30. nov 2012

@osemsmerovka Ja tu dnes ani nestacim blednut zavistou, ake ste uzasne 😀 Fakt by som to rada vedela 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
alena16
30. nov 2012

@mima595 Nemienim byt 6 rokov doma, pri prvom som bola 2 a pri druhom budem stale ciastocne pracovat aj pocas materskej a po roku naplno.