Mám nechať dieťa po páde doma?
Dobry vecer, dcera rozbehnuta s babikou v ruke zakopla a spadla na babiku, bruchom na nohy babiky. Hrozny plac, cervene brucho, po case pretala plakat, brucho uz cervene nema, poskriabane ano. (Predskolacka)
Mam ju nechat zajtra doma a sledovat ci ju neboli brucho, alebo nieco alebo ju dat do skolky?
Normálne daj do škôlky, učiteľke povedz, aby zavolala, keby sa malá na niečo sťažovala.
Predškoláčka už vie povedať, ak ju niečo bolí, učiteľka tiež zbadá, keby nebola v poriadku
Normálne daj do škôlky, učiteľke povedz, aby zavolala, keby sa malá na niečo sťažovala.
Predškoláčka už vie povedať, ak ju niečo bolí, učiteľka tiež zbadá, keby nebola v poriadku
@anonym_d776c0 nie som si uplne ista, ze by povedala ucitelke. Preto uvazujem ci ju necham doma alebo ci som paranoidna.
@anonym_d776c0 nie som si uplne ista, ze by povedala ucitelke. Preto uvazujem ci ju necham doma alebo ci som paranoidna.
@anonym_autor si paranoidná
@anonym_autor si paranoidna a to ti nepisem v zlom, ale ozaj zbytocne prehanas. Spadla na babiku, zajtra uz ani nebude vediet, normalne do skolky ...
Este ze sa jej to nestalo v skolke, to by si uz urcite isla ukamenovat tu ucitelku 😅
@anonym_autor si paranoidna a to ti nepisem v zlom, ale ozaj zbytocne prehanas. Spadla na babiku, zajtra uz ani nebude vediet, normalne do skolky ...
@lindusss2016 aj si uvedomujem ze som, teraz mam strach, lebo sa zdrzuzgala ked bezala na brucho.
Este ze sa jej to nestalo v skolke, to by si uz urcite isla ukamenovat tu ucitelku 😅
@anonym_b90d5e to zas nie. Paranoidna som, a som v style byt pripravena na to najhorsie, teraz to riesim lebo brucho mi pride ako citlive miesto.
Ona vyzeral byt v pohode do pol hodiny, uz potom zas nadskakovala, nebyt paranoidna nemam problem najskor.
Do skolky
coho presne sa bojis? ze si tvrdou plastovou babikou poranila nejaky vnutorny organ? ma ta babika nejake ostre casti? keby si nieco urobila, bolelo by ju to, nepreslo by to len tak. ja by som ju dala do skolky (max by som sa este rano spytala, ci ju nieco neboli - nepovedala by som, ze brucho, ze ci to sama nespomenie)
coho presne sa bojis? ze si tvrdou plastovou babikou poranila nejaky vnutorny organ? ma ta babika nejake ostre casti? keby si nieco urobila, bolelo by ju to, nepreslo by to len tak. ja by som ju dala do skolky (max by som sa este rano spytala, ci ju nieco neboli - nepovedala by som, ze brucho, ze ci to sama nespomenie)
@deedol ano niecoho podobneho sa bojim, ci nema vnutorne zranenie. Babika nema ostre hrany, ale vyzeral hrozne ten pad, aspon pre mna.
@deedol ano niecoho podobneho sa bojim, ci nema vnutorne zranenie. Babika nema ostre hrany, ale vyzeral hrozne ten pad, aspon pre mna.
@anonym_autor neboj nic, brusnu dutinu chrania svaly v troch vrstvach, spadnut na babiku jej neublizi urcite, to by musel byt pad z vysky. Takychto este zazijete vela, su to len povechove zrannenia
@anonym_autor si paranoidná
@anonym_d776c0 preco by bola paranoidna?ja som mala 4 ked som spadla síce nie na panenku ale na legove auto a cuduj sa svete skončilo to nemocnicou ...
Ak ti bude lepšie psychicky, tak ju doma nechaj, hoci už je 8 tak si sa už musela rozhodnúť.. ak povieš učiteľkám tak tiež ju budú sledovať a keby čokoľvek tak zbehnete k doktorovi..
ale s najväčšou pravdepodobnosťou jej nič nebude, brucho je síce citlivejsie miesto, príroda však nás dostatočne obdarila ochranou aby nebolo také jednoduché zraniť si vnútorné orgány pri páde.. je dosť vrstiev čo orgány chránia.. okrem toho ak by mala nejaké vnútorné zranenie, bolo by to jasné do pár hodín po páde (zvracanie, opuch, celkové správanie)
@anonym_d776c0 preco by bola paranoidna?ja som mala 4 ked som spadla síce nie na panenku ale na legove auto a cuduj sa svete skončilo to nemocnicou ...
@anonym_faaf38 a co ti bolo?
@anonym_autor niektoré mamičky, keby videli pády mojich detí na tréningoch alebo pumptracku, tak by asi omdleli alebo neviem ... Prosto deti padajú. Pád na bábiku a následne červené brucho, a z toho robiť paniku, mám dosť ... A nie, nezlahcujem pády. Len používam rozum ...
@anonym_faaf38 áno, sú aj výnimky, ale väčšinou sú obyčajne pády naozaj len obyčajne pády
@anonym_faaf38 áno, sú aj výnimky, ale väčšinou sú obyčajne pády naozaj len obyčajne pády
@jesenzima samozrejme ale pre tie výnimky si nezaslúži napísať matke ktorá sa len boji ze je paranoidna ozaj sa tu rozmohlo veľa urážok od kedy je možné pridať anonymné príspevky
@jesenzima samozrejme ale pre tie výnimky si nezaslúži napísať matke ktorá sa len boji ze je paranoidna ozaj sa tu rozmohlo veľa urážok od kedy je možné pridať anonymné príspevky
@anonym_faaf38 žiadna urážka matky, ona sama sa spýtala, či je paranoidná. Normálne sme jej odpovedali, že je.
@anonym_faaf38 žiadna urážka matky, ona sama sa spýtala, či je paranoidná. Normálne sme jej odpovedali, že je.
@anonym_d776c0 označila by som ju slovom obozretná 🙂
obe moznosti by mali byt v poriadku, v skolke povedz, ze ma poskriabane brucho z padu, nech ju nenechaju nieco prilis extremne robit. Alebo jeden den doma mozno tiez nezaskodi.
@anonym_21316b "nech ju nenechajú robiť nič extrémne"... asi si ešte nemala na starosti 24 predškolákov však? 😏 Dieťa v škôlke musí byť v takej kondícii, aby zvládalo BEŽNÉ denné aktivity. A tie sú teda riadna záťaž. Deti cvičia, behajú, vstávajú, sadajú na koberec, idú na prechádzku, na dvore behajú, preliezajú...

obe moznosti by mali byt v poriadku, v skolke povedz, ze ma poskriabane brucho z padu, nech ju nenechaju nieco prilis extremne robit. Alebo jeden den doma mozno tiez nezaskodi.