icon

Mám si vziať dieťa do škôlky, kde pracujem?

9. sep 2024

Aké máte s tým skúsenosti? Bol by vedľa v triede. Prvý rok chodil do inej MŠ, no moc si tam nezvykol. Teraz mam možnosť si ho zobrať k nám do MŠ kde pracujem. Ale kolegyne ma odhovaraju, že bude za mnou plakať keď bude vedieť, že som vedľa...

patka06
9. sep 2024

Nedávala by som o tej istej MŠ, súhlasím s kolegyňami a navyše to zle pôsobí aj na ostatné deti. Tvoj by tam mal mamu a iné deti nie - vlastná skúsenosť

luccija
9. sep 2024

Áno

vanilkovazmrzka
9. sep 2024

Podla mna jednym zo zakladnych ucelov skolky je, aby sa dieta naucilo existovat medzi cudzimi ludmi, aby sa naucilo, ze rodicia s nim nebudu 24/7. A ak mu tuto sancu sa “osamostatnit” vezmes, bude to skor na skodu ako na uzitok. Ale je to samozrejme na tvojom rozhodnuti, ak to takto chces a mas moznost, sprav ako to citis ty sama.

lienka.7
9. sep 2024

@autorka určite nie. Kolegyne majú uplnu pravdu.

luccija
9. sep 2024

@vanilkovazmrzka ja si myslím opak, že to, že bude vedieť, že ide do škôlky s mamou a je vedľa tak bude pokojný.Ked si už na prvu škôlku nezvykol, tak dobré riešenie.Ale za predpokladu, že nebude utekať z triedy za ňou atď .Mať ho v triede nie, ale vedľa v pohode.Autorka aspoň vyskúšaj vždy ho môžeš prehlasit.Kolko má rokov 4?

koniarova
9. sep 2024

@luccija súhlasím s tebou. Tiež by som si ho zobrala.

pleja
9. sep 2024

Moja mama aj svokra pracovali s v škôlke (úplne v iných mestách). Obaja sme boli v škôlkach kde pracovali naše mamy. Nebol žiadny problém. Kľudne si ho vezmi, ešte to budeš mať aj praktickejšie.

klip0
9. sep 2024

Nedávala by som dieťa do inej škôlky ako tej v ktorej učím z logistických dôvodov. Nemal by ho kto vyberať.
Ale neviem nakoľko by si bola dieťaťu na očiach

drianaa
9. sep 2024

Ja si tiež myslím, že keď bude v inej triede, nebude to taká katastrofa ako spomínajú vyššie. Minimálne môžete mať spoločnú cestu z a do škôlky, ušetrí to aj čas. Ja by som to vyskúšala

lenka2232
9. sep 2024

Ja som mala syna prvy rok v triede kde som ucila a bol to horor..ale mozno do inej triedy (ak by to v mojom pripade slo) by som ho dala..co ho budes vozit do susednej obce/mesta? Zalezi,ako sa sprava ked ta vidi..predsa len,uvidi ta na dvore,chodbe a moze plakat

klip0
9. sep 2024

@lenka2232 horor v čom prosím ? (Náš to čoskoro čaká, ale nebudem ju mať v triede)

lucia147852
9. sep 2024

Ja by som si ho vzala. Doma vysvetliť, už je to veľký chlapec. A možno bude pokojnejší, keď bude vedieť, že krby dačo mama je vedľa.

autor
9. sep 2024

@luccija má 3,5. To isté si myslím aj ja, že horšie to už snáď ani nemôže byť ako to je v terajšej škôlke. Ze tu sa konečne ukludni keď bude vedieť, že som vedľa

autor
9. sep 2024

@klip0 triedy mame hneď vedľa seba, tiež hygienicku miestnosť zdieľajú naše triedy. Čiže stretávali by sme sa dosť.

autor
9. sep 2024

@lenka2232 neviem odhadnúť ako sa bude správať, či by plakal a chcel by ísť za mnou. Skôr nie ale no deti sú niekedy nevyspytateľné

lenka2232
9. sep 2024

@klip0 neposluchal ma..sem tam capol deti..dovoloval si lebo vedel,ze tam som ja tak sa predvadzal a vyzadol si pozornost len pre seba..doma uplne vymenene dieta

cookie29
9. sep 2024

zalezi od dietata. Ja by som to osobne bola tiez brala tak, ako pise vacsina. A potom u nas v jasliach sme potrebovali kucharku, akurat dieta bolo v jasliach. Tych istych. Nebola trieda. A kucharka samozrejme nie je schovana cely cas v kuchyni, serviruje, pomaha pri obede a pod. A vsetko dopadlo velmi dobre, dieta to zvladalo bez problemov.

autor
9. sep 2024

@lenka2232 do triedy ku mne by som ho v žiadnom prípade nevzala. Pri mne je najhorší, ani pri mužovi, ani pri babkách, ani v škôlke nie je taký zlý ako pri mne.

glade22
9. sep 2024

Zažila som to u učiteliek v našej škôlke. Synček jednej (tiež bol vo vedľajšej triede, míňali sa v jedálni) za ňou reval a ona revala tiež, lebo nemohla ísť za ním, keďže mala na starosti svoju triedu a tiež si uvedomovala, že ho musí nechať a nemôže pri každom plači za ním utekať.
U druhej, tá zase mala veľmi živého syna a kolegyne pri každom probléme hneď za ňou bežali a sa jej na neho sťažovali a žiadali od nej, nech si s ním urobí poriadky. Tiež revala.
Všeobecne vidím, že učiteľky si nedávajú deti do škôlky, kde pracujú, aj keď niekedy to môže vypáliť dobre, ale myslím, že to prináša aj dosť komplikácií.
Zažila som to aj z pohladu dieťaťa a ucitelka to svoje vždy uprednostnovala na úkor ostatných. Teda ja si to nepamätám, ale moja mamka spomína, že som nechcela kvôli tomu chodiť do škôlky.

lenka2232
9. sep 2024

@autorka To aj moj je taky😀 pri mne si dovoluje najviac

lienka.7
9. sep 2024

@autorka na zaklade tvojho posledného príspevku teda rozhodne nie. Účelom škôlky je dieta pripraviť na samostatnosť a nie ze bude chodiť za mamou do vedľajšej triedy ako na klavír keď niečo.