icon

Máme pristúpiť na odklad školskej dochádzky?

29. apr 2025

Dobrý večer, moja malá bude mať v júni 6r. Je zapísaná do školy. V MŠ bola psychologička a odporúča odklad školskej dochádzky lebo je hravá, citlivá. Pani učiteľky z MŠ zase hovoria aby išla kľudne do školy že v škôlke sa bude nudiť keď tam ostane ešte jeden rok..vôbec neviem čo mám robiť..

pe_mi
29. apr 2025

Ahoj , poznáš si ju sama.
Aj u nás tak.cpp odporúča odklad.dcera mala v marci 6 rokov.
Pani učiteľky hovoria ,jasné áno do školy

Dcéru si poznám, hravá nie je, vydrží písať, tvoriť , je trochu nervak.ale je poslušna,nápomocná.
Nevidím dôvod na odklad, takže ide do školy.tak som si to vyhodnotila

kacena4
29. apr 2025

no kvoli hravosti a citlivosti jej urcite neodporucili odklad. musi tam byt nieco viac, napr. porucha reci?! pozornosti?!

euka210
29. apr 2025

Mozes ist na normalne testy a uvidis co ukaze.

anjelicek26
29. apr 2025

Psychologicka, co dieta vidi 1x podla mna nemoze mat taky prehlad, ako ucitelka, co ju tam vidi kazdy jeden den, ako reaguje v kolektive, zapaja sa do aktivit a ako funguje...dieta v den testovania moze mat blby den a zlu naladu, moze byt nevyspate a ta zena moze byt pre dieta nesympaticka a mas vymalovane... btw. hrave su deti aspon po piatu triedu a citlivost je povaha... to sa zo dna na den tiez nejako nevylepsi... my mame vsetko letne deti a odklad malo len jedno, proste tam kde boli vazne dovody - nesustredenost, hypermobilita, neskutocne zla jemna motorika... on este aj ten rok na to trpel a potreboval asistentku...

isis234
29. apr 2025

Dala by som ju do školy.
Mne zle roky vychádzajú, zobrali ma o rok neskôr. Nebola som rada, keď som musela ešte rok chodiť do škôlky. ( aj kvôli tomu, že som musela cez obed spať 😉) Tešila sa do školy

lucia0211
29. apr 2025

Radšej nech sa bude v škôlke nudiť,, ako sa trápiť v škole lebo ešte nebude pripravená na takú vážnu vec ako sú povinnosti- učenie sa,písanie si úloh ..počúvaj čo ti vraví psychologička a nie učiteľky !

nikpa
30. apr 2025

Hlavne psychologička ju videla veľmi krátko aby adekvátne posúdila aká naozaj je. Oproti tomu učiteľky sú s nou denne niekoľko hodín. V škôlke síce ešte rok nič nestratí ale keď sa tam má nudiť a nič jej to už nedá, tak jednoznačne do školy.

katulkagajdos
30. apr 2025

1 sedenie na taký záver je málo a čudujem sa aj psychologicke, ze jej to stačilo- my sme chceli dcéru predčasne zaskolit, za psychologickou sme boli invidiuáne ešte 2krat na testy, každé stretnutie trvalo vyše hodiny- určite by som sa nerozhodla na základe jedného sedenia, navyše v škôlke, kde možno pracovala s viacerými deťmi naraz.

qwert87
30. apr 2025

Tieto psychologičky, čo vidia deti prvýkrát kým im robia testy, nemôžu mať až takú výpovednú váhu ako učiteľky čo s ňou strávili niekoľko rokov v škôlke alebo ty, co si s nou stále a poznáš ju najlepšie. Viem o čom hovorím. Mam dvoch synov augustových a do školy išli v septembri ako čerstvo 6rocni. Učiteľky odporučili, psychologičky nie. Argumenty - sú chlapci (ako nechápem preco), sú hraví, rok v škôlke im ešte pomôže. Ja som sa rozhodla ich dat, psychologička sa mi povedala, že budem ľutovať, budeme sa trápiť, budí poslední v triede a staví sa, ze prídem ku nim so žiadosťou o pomoc! Nič také sa nestalo. Aj ked sú obaja najmladší v triede (jeden prvak, druhý tretiak) patria medzi najšikovnejšich a so školou nemáme absolútne problém. Ja teda neľutujem, v škôlke by sa trápili.

uhnakova
30. apr 2025
@qwert87

Tieto psychologičky, čo vidia deti prvýkrát kým im robia testy, nemôžu mať až takú výpovednú váhu ako učiteľky čo s ňou strávili niekoľko rokov v škôlke alebo ty, co si s nou stále a poznáš ju najlepšie. Viem o čom hovorím. Mam dvoch synov augustových a do školy išli v septembri ako čerstvo 6rocni. Učiteľky odporučili, psychologičky nie. Argumenty - sú chlapci (ako nechápem preco), sú hraví, rok v škôlke im ešte pomôže. Ja som sa rozhodla ich dat, psychologička sa mi povedala, že budem ľutovať, budeme sa trápiť, budí poslední v triede a staví sa, ze prídem ku nim so žiadosťou o pomoc! Nič také sa nestalo. Aj ked sú obaja najmladší v triede (jeden prvak, druhý tretiak) patria medzi najšikovnejšich a so školou nemáme absolútne problém. Ja teda neľutujem, v škôlke by sa trápili.

@qwert87 môj syn bol na tom podobne, narodený v lete a k tomu ešte aj logopedické problémy, tak to psychologička na depistáži v škôlke zhodnotila, že mu mám dať odklad. No keby som čakala na synovu správnu výslovnosť, tak by bol v škôlke ďalšie tri roky 😂. Už je siedmak, učí sa na jednotky. Ja stále vravím, že človeka posúvajú dopredu prekážky, nie pozametaná cestička. Ďalší rok v škôlke by mu nebol dal absolútne nič.

pl2y
30. apr 2025
@katulkagajdos

1 sedenie na taký záver je málo a čudujem sa aj psychologicke, ze jej to stačilo- my sme chceli dcéru predčasne zaskolit, za psychologickou sme boli invidiuáne ešte 2krat na testy, každé stretnutie trvalo vyše hodiny- určite by som sa nerozhodla na základe jedného sedenia, navyše v škôlke, kde možno pracovala s viacerými deťmi naraz.

@katulkagajdos prosim sa o koľko skôr ste chceli dať dcérku do skolky? Ako to prebieha? My mame ešte čas take riešiť ale uvažujem, či to je vôbec mozne keďže dverka je až 29.12, ale aj na všetky krúžky co sme chodili, tak ju posúvali do vyšších skupín lebo s rovesníkmi sa nudila

isis234
30. apr 2025
@uhnakova

@qwert87 môj syn bol na tom podobne, narodený v lete a k tomu ešte aj logopedické problémy, tak to psychologička na depistáži v škôlke zhodnotila, že mu mám dať odklad. No keby som čakala na synovu správnu výslovnosť, tak by bol v škôlke ďalšie tri roky 😂. Už je siedmak, učí sa na jednotky. Ja stále vravím, že človeka posúvajú dopredu prekážky, nie pozametaná cestička. Ďalší rok v škôlke by mu nebol dal absolútne nič.

@uhnakova Správnu výslovnosť mal v škole. Jasný dôkaz, že sa chcel sa začleniť do kolektívu.

bbalin
30. apr 2025

Ja by som dala dieťa do školy, ako už bolo spomenuté, keby boli nejaké opodstatnené dôvody, upozornili by ťa na to aj učiteľky z mš 🙂 a že je hravá - no tak to sa aj od škôlkárov očakáva, to neznamená, že v škole bude mať problémy, tam nabehne na iný režim... držím palce 🍀

mabenn
30. apr 2025

"hrava a citliva" je malo, rovnako ako "bude sa v skolke rok nudit"...pre odklad sa robia testy s presnejsim vysledkom zrelosti v roznych smeroch...my sme odklad davali synovi a nelutujem, ale dovody boli pomenovane poriadne, bol na osobitnych testoch v centre

katulkagajdos
30. apr 2025
@pl2y

@katulkagajdos prosim sa o koľko skôr ste chceli dať dcérku do skolky? Ako to prebieha? My mame ešte čas take riešiť ale uvažujem, či to je vôbec mozne keďže dverka je až 29.12, ale aj na všetky krúžky co sme chodili, tak ju posúvali do vyšších skupín lebo s rovesníkmi sa nudila

@pl2y no ona je 10. septembra- takze vlastne len 10 dni- mali jedno stretnutie v škôlke so psychologickou, ona povedala, že by mohla ísť, ale ešte sme boli na dvoch sedeniach u nej v poradni, potom ešte je potrebné vyjadrenie pediatra (naša chcela vidieť práve posudok psychologicky) a potom musíte ešte na danej škole podať žiadosť na riaditeľstvo o predčasne zaškolenie- a potom vlastne už len čakáte na rozhodnutie, držím palce, aby ste sa dobre rozhodli 👍🏻😊

pl2y
30. apr 2025
@katulkagajdos

@pl2y no ona je 10. septembra- takze vlastne len 10 dni- mali jedno stretnutie v škôlke so psychologickou, ona povedala, že by mohla ísť, ale ešte sme boli na dvoch sedeniach u nej v poradni, potom ešte je potrebné vyjadrenie pediatra (naša chcela vidieť práve posudok psychologicky) a potom musíte ešte na danej škole podať žiadosť na riaditeľstvo o predčasne zaškolenie- a potom vlastne už len čakáte na rozhodnutie, držím palce, aby ste sa dobre rozhodli 👍🏻😊

@katulkagajdos Ďakujem za info..my mame ešte kopu času, keďže dcerka ma len 2r4m😀a nemyslim,ze by ju vzali skorej, keď je až decembrová..len začala teraz chodiť do skolky a presne, keď uvažujem, že tam bude chodiť vyše 4 roky, tak ten posledný sa ona uz bude extrémne nudit..je dost napred vo veľa veciach, ale možno to pokryjeme nejakými krúžkami, nech ma vyžitie aj mimo tej skolky

stanislavicenka
30. apr 2025
@kacena4

no kvoli hravosti a citlivosti jej urcite neodporucili odklad. musi tam byt nieco viac, napr. porucha reci?! pozornosti?!

@kacena4 mozebyt kvoli citlivosti. Dieta musi byt zrele

3petka
30. apr 2025

Môj syn bol tiež taký. Nechali sme odklad a veľmi pomohlo.
Ak je citlivá aby náhodou všetko nebrala moc vážne a netrpela tým.

okseen
1. máj 2025

Ono je to tak. Moja známa robí vyše 20 rokov v škôlke a keďže je veľa detí, každému hovoria aby išiel do školy!!!Im úplne jedno co bude s tvojim dieťaťom!
Potrebujú uvoľniť miesto ďalším novým. A po ďalšie, všetky učiteľky sú herečky! Vždy hovoria tak, aby mali svätý pokoj s rodicmi a medzi sebou hovoria ako to je naozaj!

luccija
1. máj 2025

Citlivá bude aj o rok, ale dala by som ju ešte raz otestovať a viac verila psychologicke