icon

Máte aj vy 3,5 ročné dieťa, ktoré nerozpráva?

mirko221
4. mar 2012

moja 3,5 dcera ma svoju rec a povie len tie slovicka co chce .neurologicka je predpisala encephabol 2,5 ml dene ma niekdo take skusenosti a pomaha to...dakujem ?

Strana
z6
gabi12011988
10. dec 2023

@mirka1603 mozem sa spytat ako to dopadlo s tou recou? Dakujem

lenik888
11. mar 2024

@tonka1977 dobrý🙂 viem že veľmi stará diskusia ale kedy sa syn rozkecal?🙂

evka_r
23. feb 2025

@ascha ako je tomu dnes ?

lucka_xx
15. mar 2025

@mimirisi môžem sa opýtať, ako sa nakoniec reč u syna vyvinula? Pretrvávali problémy dlhšie? Nakoľko mám momentálne tiež 3,5 ročneho syna, a reč je nezrozumiteľná, až na pár slovíčok. Zamieňa si písmená, nezopakuje presne, ale svojou rečou, aj keď sa snaží.
Navštevujeme logopedičku, čaká nás ešte psychologické vyšetrenie a vyš. u klinickej logopedičky. V širšej rodine máme diagnostikované dysfazie.

kvoli
Autor odpoveď zmazal
evka_r
8. júl 2025
@mimirisi

@mirko221 ... tak my mame doma to iste, moj syn ma takisto 3,5 a pri dorozumievani pouziva svoju rec. Je zopar slov, ktore povie spravne ako ma, ale zvysok len jeho hatlaninka... uz sme boli aj na diagnostike v Dialogu, mame za sebou foniatricke, psychologicke aj logopedicke vysetrenie, momentalne cakame na vysledky... navyse ho vobec nebavia knizky, takze motivovat ho k rozpravaniu je o to tazsie, vacsinou to riesime formou hry a komentovanim vsetkeho co robime 🙂 myslela som ze sa to zlepsi nastupom do skolky, rozpravat zacal sice viac ale bohuzial nezrozumitelne... ma svoj vlastny slovnik, deti mu nerozumeju a ani ucitelka castokrat nie... to neurologicke vysetrenie vam odporucila obvodna lekarka, alebo uz mate tiez nejake vysetrenia za sebou? a k comu ma dopomahat ten encephabol? je to nieco na rozvoj reci, ci?

evka_r
4. sep 2025
@mimirisi

@mirko221 ... tak my mame doma to iste, moj syn ma takisto 3,5 a pri dorozumievani pouziva svoju rec. Je zopar slov, ktore povie spravne ako ma, ale zvysok len jeho hatlaninka... uz sme boli aj na diagnostike v Dialogu, mame za sebou foniatricke, psychologicke aj logopedicke vysetrenie, momentalne cakame na vysledky... navyse ho vobec nebavia knizky, takze motivovat ho k rozpravaniu je o to tazsie, vacsinou to riesime formou hry a komentovanim vsetkeho co robime 🙂 myslela som ze sa to zlepsi nastupom do skolky, rozpravat zacal sice viac ale bohuzial nezrozumitelne... ma svoj vlastny slovnik, deti mu nerozumeju a ani ucitelka castokrat nie... to neurologicke vysetrenie vam odporucila obvodna lekarka, alebo uz mate tiez nejake vysetrenia za sebou? a k comu ma dopomahat ten encephabol? je to nieco na rozvoj reci, ci?

@mimirisi a dnes je tomu ako ?

evka_r
16. dec 2025
@mimirisi

@mimirisi ako je tomu dnes ?

Strana
z6