Keď 4-ročné dieťa nerozpráva

pupetko263
17. apr 2023
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

Ahojte mám doma 4 ročne dievčatko, ktoré rozpráva svojou rečou povie Mama,Tati, svoje meno a ešte pár slov inak svojou rečou chodíme logopedičke máte niekto niečo podobné bojím sa že mi nebude vedieť rozprávať. Ďakujem za každú radu.

jan510
17. apr 2023

ano moj 5 rocny, oneskoreny vyvin reci, tiez logopedia a vraj sa to rozbehne

pribinak
17. apr 2023

@pupetko263 čo hovorí Logopedicka? Čo vidí ako príčinu? Boli ste na orl vyšetrení? Neposlala vás na neurologiu?

Hľadáš napr centrum včasnej intervencie?
Čo pediatrička?

saxana000
17. apr 2023

Urcite pokracujte v logopediki a u ked budete usilovne pracovat pekne vsetko dobehnete..veeeeela.rozpravat citat obmedzit telefon a tv na minimum a komunikovat kominukovat opisovat slovne vsetko s vsade..

kacena4
17. apr 2023

dolezite je ist ku klinickej logo. a tiez je podstatne ci ma problem s vyslovnostou a preto rozprava tak malo, alebo s porozumenim. popr. ci je tam celkove zaostavanie, napr. z dovodu poruchy sluchu, mentalnej urovne... alebo je to fakt len oneskorena rec a treba pracovat s dietatom intenzivne.o 2 roky ma ist do skoly tak to treba riesit globalne

syslik81
17. apr 2023

moja dlho mala hatlaninu .. ale ona mala 2 jazyky takze bola dopletena .. ked nastupila do skoly tak sa jej usta rozbehli a v podstate sa odvtedy nezastavili .. to mala 4 roky ... az sa deti dostanu do kolektivu rozhovori sa ...

labocca
17. apr 2023

@pupetko263 ahoj, pises,ze chodite aj k logopedicke,co je super. Avsak ja by som odporucila aj komplet vysetrenie klinickym logopedom,hlavne!!! Ten by najlepsie posudil aktualnu uroven reci. A odporucila by som foniatricke vysetrenie+ psycholog.
A potom špecialny pedagog,ten uz ma konkretne programy pre deticky,ktorymi zlepsuje oneskoreny resp. naruseny vyvin reci /vyborny je Elkonin/. A ma mnoho inych metod,kt. pomoze. Drzim palce!

marazuza
4. máj 2023

Oslovte klinického psychológa, treba vyšetriť aj sluch. To Vám už povie odborník, čo všetko k tomu, aby sa našla príčina.