Materské skôlky. Prijali vám deti v Martine?
Ahojte, ake mate skusenosti s materskymi skôlkami. Prijali vam tam deticky? Lebo som pocula, ze vela deti neprijalo. Ake ceny su v materskych statnych a sukromnych skolkach? Nas malinky ma v novembri 2 rocky, ale chcem aby isiel do skolky uz na buduci september.
@sorciera24 ja niesom z Martina ja som len zabadala temu o školkach preto som sa pridala,aj ked sem nepatrim 😖
@bubinko83 jaaaj 😉 v pohode.....
@sorciera24 ja som len chcela povedat ako je u nas a že tie sukromne nie su vždy dobra volba ,lebo človek čaka od toho viac kedže tam zaplati ovela viac ako v štatnej.A štatne školky tiež ponukaju rozne kružky a všeličo ine.Synčekovi sa velmi pači a pritom školka je stara ale čo sa tyka programu vela sa naučil,maju rozne cvičenia aby nemali ploche nožky ,robia im babkove divadielko. 😉
@bubinko83 chapem vies, co chces povedat....to je vsade tak, presne su sukromne, kde detom pustaju len DVD 😒 ale aj opak, kde sa im venuju a statne podobne, preto je dolezite zvazit dobre....a spravne sa rozhodnut, ci uz je to sukromna, ci mestska.....len jedna vec je vyhoda, ze v sukromnej je cca. 15 deti, kym v mestskej ich ams tak 25....mozno to u niekoho zavazi.....ale podla mna je to jedno.... 😉
@sorciera24 u nas v školke je 21 deti v triede ale zase malokedy je ich plny počet ,lebo vždy su nejake chore. A napr. niekto povie že v sukromnej nebude dieta chore,to je tiež blbost.Lebo deti nastup do kolektivu vždy budu viac chore ,buduju si imunitu a v školke sa k tomu nastupu prida aj stres tak samozrejme sa tomu neda predist.
@bubinko83 ti poviem...praveze...v tej nasej sukromnej....chore dieta za chorym....len zas podla mna tam chore dieta nema co robit...potom su deti v zacarovanom kruhu....a praveze v sukromnych sa mi to zda horsie.... 😒
@sorciera24 len to je tak,že každy považuje za chorobu niečo ine. Niekto už sopliky a niekto až horučkove stavy a decko uplne odriadene. Ja necham doma aj ked kašle,take tie vodnate sople čo sme smrkali 2 x za den to je nič. Vtedy dam do školky,ale to viem že maly nema žiadneho bacila !A dneska je to tažke aj s pracou a ja som teda doma ale neviem si predstavit že nastupim do noveho zamestnania asi by mi nikto netoleroval to že jaj mam sustavne chore dieta. ☹ Je ťažka doba,bohužial .
@bubinko83 u nas v skolke sa toleruju !vodnate sopliky"...ale ako vravim....kasel uz o niecom svedci a take dieta nepatri do skolky....so zamestnanim ams pravdu, ale! ....ak by kazdy zodpovedny rodic nechal dieta doma poriadne preliecit, tak som si ista, ze chorobnost deti klesne min. o polivicu.....takto je to zacarovany kruh a rodicia si ho sposobuju sami....moj je od septembra chory kazdy mesiac....co rpedtym nebyval...ako ratala som s chorobami....ale tu evidentne vidim, ze to maju na svedomi bacilonosici.....(teda chore deti, kt. maju byt doma)....ved aj tomu dietatu musi byt zle, ked je chore.....a zas je rozdiel, ze rovnaku chorobu kazdy preziva inak....niektore dieta si to v skolke odsopli a odkasle, ale moje ten isty virus preziva vzdy s 39horuckami 😒 ....mne to tiez v praci netoleruju, ale co ho mam dat do skolky chore?.....mne je teda prednejsie zdravie dietata ako hocico ine....inak ty to beries v pohode, ak sa tvoje zdrave dieta hra vedla kaslajuceho napr.?
@sorciera24 určite to vadi aj mne a maš pravdu ja ta chapem,myslela som to tak že každy sa trasie o miesto a potom to takto vyzera ☹ Je mi luto aj tych deti lebo ked si raz chora je ti doma lepšie určite ako v kolektive.A to je pravda že je predenjšie zdravie dietata ale bohužial niektory rodičia si to neuvedomuju čo je smutne.
@ilona3 ahoj čítala som, že ti ide dieťa na Zvolenskú do škôlky, ak teda chodíte tam, ako sa vám darí a ako sa vám tam páči, dík za info
@sebastianka aj mne chodi maly na Zvolensku.... 😉
@sebastianka dcera je tam spokojna a ja tiez. so skolkou na jesenskeho kde chodila predtym sa to neda ani porovnat. tu sa im ucitelky omnoho viac venuju, stale nieco robia, vela sa ucia, chodia viac von. hlavne pooobede.
lutujem ze som ju neprehlasila uz skor. 🙂
chytate sa tam tiez?
jeej baby som rada ze zvolensku chvalite, my nastupujeme od septembra 🙂
tak nás zobrali od septembra do škôlky Lettricha na Ľadovni, tak som rada. Doteraz chodila dcéra do Lienky a boli sme spokojní, len tá cena 😒
@sorciera24 ahojky a ako sa mu tam páči ? mohla by si mi dat viac info dik
a neviete mi náhodou odporučiť detského lekára?chodili sme k dr. Tuharskej,ale tá už robiť nebude, a tak mi je z toho fakt nanič, bola to super doktorka, dik za info
@sebastianka my chodime k JAnikovej (a prave k nej sme od Tuharskej presli...)...nasa spotreba antibiotik sa vyrazne znizila....ja som s Tuharskou spokojna nebola...
a k tej skolke.....ucitelky su super, venuju sa detom, chodia vela von, dobre varia....jedine, co mi v skolke vadi su chore deti, aj ekd sa na zac. dohodlo, ze max. soplik sa toleruje....a bezne tam vidim uchrchlene a kaslajuce deti a nasledne moj maly to hned chyti (a polka triedy tiez...).....ja som so skolkou spokojna....aj ked od septembra ideme vedla na Druzstevnu....halvne kvoli financiam.....(a aj to, ze od 2 rokov by ho do mestskej nevzali...).....ale myslim, ze budete spokojni...
a nevieš náhodou, ktorá školka chore detičky netoleruje, alebo aspon trochu dbaju na to, aby tam chodili relativne zdrave detičky, dik
@sorciera24 a ešte aká je tá janíková? myslím komunikácia, prístup ale hlavne odbornosť?
@sebastianka no, co viem, tak ta Druzstevna, tam dieta azcne kychat auz upozornuju....enexist kasel a napr. aj na Podhaji (tam aj detom teplotu meraju....co je super).....Janikova je super...to sa s Tuharskou neda v odbornosti porovnat....Tuharska sice bola mila, ale to je asi tak vsetko.......tu proste dostaneme ATB, fakt az ked ide do tuheho.....ale , co viem, tak ona vraj uz nechce brat.....ale neviem....inak nechapem, preco na Sever nedaju noveho lekara?.....fakt ako enchapem.... 😠
družstevná to je tá školka vedla zvolenskej?
@sebastianka ano 😉 len to je mestska skolka
dnes som tam videla detičky poletovať v tom pre mna studenom vetre až ma tak zdrvilo, vychádzka na čerstvom vzduchu nezaškodí, ale moj malý by bol ako cencúlik 🙂
@sorciera24 aj tak mám trochu obavy z tých soplíkov a kašlov, moja segra dala do školky dve deti a hotová pohroma na priedušky, stale su chore 😢
no baby v kazdej skolke si asi najdeme negativum, ved ide o nase deticky 🙂 ale zvolenska mi pride pomer financie - spokojnost mna aj maleho fajn, co sa napr. neda povedat o jesienke, myslim ze ta je este drahsia ako zvolenska a detom tam dokonca podavaju sirup od kasla a podobne :/
@sebastianka no tym si prejde asi kazde dieta, ktore pride do noveho a hlavne vacsieho kolektivu. Je len na nas na rodicoch ake dieta dame do skolky....
@miss_shy ano, to suhlasim...ako vravim...ja som velmi spokojna.....(mna momentalne tlacia len financie, inak by som ho tam nechala...)
@sebastianka ako to musis cakat vsade...proste dieta sa ten prvy rok bude zoznamovat s novymi virusmi...takze bude na to reagovat....ale tym si len posilnuje imunitu....verim, ze sa to casom aj bude zlepsovat a presne suhlasim....zlaezi od nas rodicov, ake deti dame do skolky......ja by som chore dieta do skolky nedala....ale niekto to neriesi.... 😒
vdaka za dobre rady, ja v podstate nie som este nutena dat maleho do skolky, pracujem doma, v decembri bude mat maly 4ročky, myslim si, že by mu detičky prospeli a na zvolenskej by mi ho zobrali, dam ho len dopoludnie, zdravim a dik za info 🙂
@miss_shy a kolko mate rockov? 🙂

@bubinko83 ahoj a kam do skolky ti chodi?...inak kludne mozes mat pravdu, treba si vsetky skolky obzriet, zistovat a potom si vybrat, my sme sukromnu vyberali, kvoli tomu, ze maly nastupoval ako 2 rocny, co mestske skolky neberu, ale tiez uz uvazujem o mestskej.....u nas na Severe si dost pochvaluju 🙂