Materské skôlky. Prijali vám deti v Martine?
Ahojte, ake mate skusenosti s materskymi skôlkami. Prijali vam tam deticky? Lebo som pocula, ze vela deti neprijalo. Ake ceny su v materskych statnych a sukromnych skolkach? Nas malinky ma v novembri 2 rocky, ale chcem aby isiel do skolky uz na buduci september.
@sebastianka vies dr. janikova ma toho vela, ona deti nepotrebuje, lebo je o nu velky zaujem a k cernanskej tolko deti nechodi....ano, dr. cernanaska sa sprava pekne.....(ale aspon, co som ju ja zazila, ako zastupujucu.....tak asi styl....ATB a ockovania su ta naj vec na svete.....takze jej sa vyhybam.....kazdemu vyhovuje nieco ine.....(mne ide v prvom rade o odbornost a o to, aby moje dieta dostalo co najmenej ATB.....a tu viem, ze som zvolila spravne....)
@mirka_mt - ahoj, kukam, ze si pisala, ze mas dcerku na Lettrichovej v skolke. My by sme tiez chceli dat nasu od septembra buduceho (ona je junova, cize v juni bude mat 3 roky). Mohla by si mi popisat, ako sa Ti to tam zatial paci - nepaci?
Premyslala som este nad Lienkou, ale naozaj sa mi to zda dost drahe, na Jesienku tu citam dost negativnych veci, tak to som tiez pomaly zavrhla. Kedy asi si treba dat prihlasku? Kamoska mi radila ist uz teraz, ze vsade je vela deti. Pomoze to, ked pojdem o rok skor? My sme z Ladovne, v ramci dochadzania je to pre nas najidealnejsie, vzhladom k tomu, ze mm dochadza do prace kazdy den 75 km autom, sme tu odkazane len na verejnu dopravu - cize najlepsie co najblizsie k domu. Tym padom vlastne neviem, kde by som mala dat este prihlasku ...
@katrinka8 Skús dať prihlášku aspoň do 2 škôlok a vtedy je väčšia šanca, že sa niekde podarí. Riaditeľky zo štátnych škôlok sa stretnú a porovnajú si zoznamy prihlášok, aby nezobrali jedno dieťa do dvoch naraz. Okrem škôlok, čo si menovala, by si ešte mohla skúsiť škôlku v Jahodníkoch, veľa mamičiek z Ľadovne nosí deti aj tam. Oficiálny termín na dávanie prihlášok je od 15. februára do 15. marca, ale už teraz som si všimla (ked chodím s dcérou do školy), že sa chodia rodičia informovať a dohodnú si termín stretnutia s riaditeľkou. Priebežne môžeš sledovať internetové stránky škôlok, niektoré tam majú aj prihlášky. Ešte ti napíšem IP.
@bubinko83 No ja som tym nechcela povedat, ze som ho chcela dat do lepsej sukromnej skolky, ale my sme sa nedostali do statnej tak som ho musela dat aj tam, ale uz nikdy viacej nechcem pocut o tej hnusnej skolke je to des a aj moje dieta bolo zdesene a zhnusene zo vsetkeho a vsetkych co tam boli:(Teraz chodi do statnej skolky a je to krasne usmiate a spokojne dietatko, velka zmena/ pozitivna/ k lepsiemu🙂))tesim sa, ze moj symcek je spokojny, aj ja som za neho stastna a spokojna🙂)))
Ahojte. Chcela by som sa spytat, aku statnu skolku v MT na Severe by ste odporucali. Zvazujem druzstevnu alebo hurbanku. V Hurbanke by potom pokracovala aj na zakladke. Ako ste s nimi spokojne? Nebyvam tu dlho, tak netusim. A maju tam vela deti? Vezmu mi je aj ked tu nemame trvaly pobyt? Velmi dakujem za kazdu reakciu.
ahojte ako je to zo sukromnou skolkou v martine na jesenskeho ?? kolko sa tam platy?maly tam nastupuje od septembra 🙂
@marika39 Ahoj no ja som s tou skolkou raz a navzdy skoncila, moj maly tam chodil mesiac a pol a davala som ho potom dokopy dost dlho, no neviem mozes skusit mozno sa vam tam bude darit, ale nam s muzom sa to nevidelo hned od zaciatku, pricom sa mi to casom aj potvrdilo:(Myslim tym pristup od uciteliek az po riaditelku:(Take arogantne spravanie som uz dlho nezazila:(Je to nadlhsie rozpravanie, iba tak zopar dovodov preco nie?nechodili vonku skoro nikdy, aj ked bolo vonku pekne pocasie, dieta mi plakavalo kazdy den, ked sme isli do skolky, nechcel mi potom uz ani na zachod chodit doma, drzal do poslednej chvile, lebo ho tam doslova nutili na cikanie, a zaklincovali to, ked mojmu troj rocnemu synovi dali plienku vraj preventivne, lebo nechcel cikat:(to uz ma naozaj nastvalo, lebo pytal sa na zachod od dvoch rokov!a ked som sa pytala na tu plienku, tak na mna arogantne zautocila ucitelka, zastupkyna aj riaditelka akoby som s nimi husi pasla:(Sorry, ale ja uz o tej skolke nemozem ani pisat, a budem si to este velmi dlho vycitat, ze som tam mojho maleho dala:(potom nastupil na Letricha a od prveho dna chodil do skolky s usmevom🙂Musis skusit, ale ver mi nielen ja mam taky pocit, uz som tu nasla aj baby, ktorym tam deti chodili, a tiez maju taky isty pocit:(No len niekto nema na vyber a musi dat dieta aj tam!Aj keby som mala sto deti a nemala by som ich kde dat, tam uz neprihlasim nikoho🙂Aj moja jedna kamoska sa tam bola pytat ci jej zoberu dieta a riaditelka jej na sikovneho krasneho chlapceka povedala, ze vidi ze je zaostaly:(Aj tento zaostaly chlapec nastupil do Jahodnik a je to vysmiate dieta, ktore uteka do skolky kazde rano🙂Dalsej tam chodil syn tiez tri mesiace a to boli tri mesiace placu, potom skolka v Jahodnikoch a dieta zrazu vysmiate a stastne, tak asi nieco natom bude:(Ok budem rada, ak ti tymto pomozem, ale rozhodnut sa musis sama🙂ahoj napis ako ste dopadli🙂
@sorciera24 mozem sa opytat, ked ste chodili na zvolensku , ze kolko deti bolo v triede? A mozes porovnat zvolensku s duzstevnou? Dakujem.
@norcima vtedy tam bolo 18...teraz je to nezmenene 18-20.... urcite viem porovnat....pristup, strava, vyucba...toto vsetko je podla mna na rovnakej urovni, nemozem vytknut nic....rozdiel je samozrejme financny...zvolenska je sukromna, cize drahsia......a ja osobne vidim rozdiel v chorobnsoti...na Zvolenskej bolo ovela viac chorych deti ako je na druzstevnej..... cize spokojnejsia som trosku viac prave kvoli tomu s druzstevnou....a maju teraz dost noveho vybavenia a je taka rodinnejsia...aspon na mna tak posobi.....neverila by som, ze maly v nej bude taky spokojny....
Ahojte zienky. ja som z drazkoviec, ale je tu pretlak deti a mala bude mat 3 roky az v decembri, takze mi ju na 99% nezoberu. poradite mi nejaku skolku co najblizsie v mt, alebo keby bola blizko nemocnice. zatial som vybrala Lienku. ake mate skusenosti? velka vdaka
@slnieckozlc ahoj, veru si dala ťažkú otázku. DO mestskej škôlky asi ani nemáš šancu nakoľko máš trvalé bydlisko mimo a to býva hlavný argument aby ťa posunuli na koniec poradovníka. Myslím že sa musíš pokukať po súkromných škôlkach
@slnieckozlc My sme v Lienke maximálne spokojní. Syna som tam dala, keď sme ešte bývali na Ľadovni. Keď sme sa presťahovali do Diakovej a malý išiel do školy, dala som tam dcérku (vtedy mala dva aj pol roka), aj keď to mám s vozením komplikovanejšie. Malý chodí do Evanjelickej a tam by som to mala do škôlky pohodlnejšie. Lenže my sme boli s Lienkou takí spokojní, že sme malú dali tam. Učiteľky sú milé, je tam pekne a čisto, otvorené majú 6:00-17:00, robia deťom veľa akcií (naposledy mali tuším v škôlke canisterapeutické psíky), majú aj dosť krúžkov a predškolská príprava je vraj veľmi dobrá (toto neviem objektívne posúdiť). Nemala som zásadné problémy, dala by som tam obidve deti zase.
Mne zobrali malú do jesienky bez problémov. Chodí tam už tretí rok a zatiaľ sme žiadny problém nemali. Keď potrebujem vyjdú v ústrety, malá sa tam teší a momentálne sú tam už aj niektoré iné učiteľky. Je to však individuálne a každý má iný názor a iné skúsenosti. No ja som zatiaľ spokojna.
@stia11 ahoj,prosím ťa,stále spokojnosť s jesienkou?..2,5rocna dcérka mi tam nastupuje o dva týždne a ja sa trochu obávam..chodí do jasliciek už vyše roka,napriek tomu je veľmi hanblivá...ja ostávam na materskej o chvilu,bábo aj dcérku by som asi ťažko zvladala doma naraz a starých rodičov nemáme...tak sa len obávam,že či ju nevylúčila alebo či tam nie sú nejaké nepríjemné učiteľky...čítala som väčšinou zle,sem tam spokojnost...zas terajšie jasle som čítala v minulosti dobre,teraz zle a ja sa k nim pridávam..

@sorciera24 ahojky bola som dnes u dr janikovej, ale vobec sa mi nezda, po odbornej stranke ju nemozem vobec posudzovat, ale tá komunikácia a záujem má velky deficit 😠 , dnes jej asi uleteli vcielky, na rozdiel od nej dr. černanská bola velmi fajn, taká aká má byť lekárka, prejavila záujem a je to sympatická osobka, malemu sa bude velmi pacit a to je hlavné. 🙂 videla som ako sa spravala k matke aj dietatku, fajn 🙂