icon

Môj 5-ročný syn asi nechce oslavu s kamarátmi

cicikmicik
1. dec 2022

Ahojte, čítala som tu o dieťati ,ktore si chcelo schovať hračky na oslavu ,možno poradíte aj mne.
Mám 5 ročného syna a nechce oslavu s kamarátmi,spoluziakmi ,napriek tomu ,že on na ich chodí nepovedal vyslovene ,že nechce,ale je taký nerozhodný v tomto
Vraj sa nevedia poriadne hrať, je pravda že mu pooskierali takmer nové odrážadlo, a ešte mamička mi tvrdila že to určite už bolo ,a to jej syn určite nespravil,pritom malý ho mal v 100 percentnom stave a jej syn sa na tom suchal po zemi .nechce im nič požičiavať
Či to v nom zostalo , v škôlke že len vymýšľajú ,zle robia,toto posúdiť neviem
Neviem , je mi to blbé pred mamičkami deti, pretože určite všetci čakajú že ich budeme volať, vonku to teraz robiť nebudem a prenajímať nejaký hrací kútik pre tak málo detičiek mi príde zbytočne , o mesiac má narodeniny ,dovtedy to musím premyslieť .
Čo by ste robili? Nechali by ste to presumiet do zabudnutia ,alebo by ste to spravili ,aby sa neurazili

Strana
z2
kvetinka75
1. dec 2022

@cicikmicik panebože, veď sú to len hračky, vysvetli mu, že o nič nejde. Keď sa niečo používa, môže sa poškodiť, oškrieť, to je normálne. Zase robiť cirkus za jedno odrážadlo. Deti ešte nevedia posúdiť, čo a ako sa zničí, ošúcha, čo môže mať aké následky. PReto treba rátať aj s takým niečím

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@victory7897 neriešilo sa doma odrážadlo, muž o tom ani nevie, ako jasné kamaratka má zarazila tým ,že to jej syn určite nie ,pritom to videla ale neriešila som

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@kvetinka75 nerobil sa cirkus, som mu povedala že on určite nechcel, a malý mi povedal že chcel ,pretože keď to spravil tak sa smial na tom, tak čo som mala robiť, odrážadlo bolo nové , dostal ho od babky

victory7897
1. dec 2022

@cicikmicik chápem nové dostal a do hodiny bolo už odrate,,. Inak by som sa zamerala skôr na vzťahy aké majú kamaráti so synom či sa majú radi alebo či sa bijú ,naťahuju ,či držia spolu ..či ich malý spomína ,či má dobrý vzor

thereisabear
1. dec 2022

Ak nechce, oslavu by som nerobila. Ak predsa len áno, hračky by som schovala a nechala len také, čo sa môžu zničiť. Alebo priprav deťom nejaký organizovaný program. Príp. zavolaj animátora, šaša...

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@victory7897 do hodiny celkom nie, ale bolo nové😄😄
Vzťahy, radi sa vidia to áno , keď sa stretnú náhodou vonku čo v poslednom čase,nie je vôbec často , pretože každý má toho viac ako dosť .s maminkami sme sa prestali spolu dohadovať , v podstate počas korony a nejak sme si úplne odvykli spolu tráviť čas.

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@victory7897 napríklad v lete spolu vôbec ,ale vôbec neboli ani raz a syn ich ,ani raz nespomenul ,žeby chcel .keby chcel tak by sme ich zavolali von .teraz ich nespomína tiež , minule sme stretli jedného z nich a ani sa pri ňom nepristavil tak neviem sama

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@thereisabear áno preberiem to s ním ,či áno ,či nie ozaj

gabika128
1. dec 2022

@cicikmicik a to existujú odražadla pre 5 ročne deti? Len tak ma to zaujíma.

jaroe
1. dec 2022

@ajka0207 je rozdiel byť na oslave ako hosť a oslavu organizovať. Ja rada chodievam na svadby, ale svoju vlastnú som vyslovene pretrpela. Bolo mi neprijemné byť v centre diania, bola som nervozna, aby vsetko klaplo ako má. Niektorí ľudia si presne toto užívajú resp. sú flegmatici. Neviem ti to inak vysvetliť. A naozaj je blbosť revanšovať sa oslavou. Predstav si situáciu, že chceš veľmi osláviť svoje narodeniny a všetky kamošky ti povedia, že im je blbé prísť, lebo vedia, že ony oslavu svojich narodenín robiť nebudú, alebo ti len povedia, že neprídu a bude to presne z toho dôvodu..............nepríde ti to divné?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cicikmicik
autor
1. dec 2022

@jaroe
@elizabet173 on miluje oslavy , aj s deťmi aj svoje, skôr si myslim že ide o tieto konkrétne deti .

ajka0207
1. dec 2022

@jaroe ale áno, je to také dvojsečne veru. Ja som si to predstavila na našu konkrétnu situáciu ale každý človek je iný.

beata_k
1. dec 2022

@cicikmicik Zajednaj to mimo domu. Aj vlk syty, aj ovca cela.

evica17
1. dec 2022

@cicikmicik tak ak má rád oslavy a jedna sa len o tieto konkrétne deti,nech si zavolá koho chce, nemusí to byť nik, na koho oslave bol.

nevenka
1. dec 2022

@cicikmicik pani moji, toto sa uz prehana s tymi oslavami. Mame 3 deti, syn ma 9 rokov, dcera 7 a najmladsi bude mat este len 2. Ale ziadne oslavy pre kamaratov nerobime, maximalne tak zoberu do skolky, tetaz uz do skoly nejake sladkosti spoluziakom. A zvlast, ked nechce. Tak naco?
Oslavime pekne s rodinou, pridu krstni, starki, pripadne dalsia rodina, kto chce, pohostime, spravime tortu.
Nikdy sa hentake cirkusy a party nerobili a mne to nechyba, ked sme boli nastnocni, tak sme si sli s kamaratkami na zmrzku, do cukrarne, na pizzu posediet. Ale toto? Neviem, nevidim v tom zmysel.

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@evica17 už som sa s ním bavila o tom , tak dve rodiny chce, a tú tretiu vôbec , a tá sa urazí určite to viem ,lebo ich poznám veľmi dobre..rodicov

nevenka
1. dec 2022

Tak ak oslavu chce s detmi, tak s tymi, s ktorymi chce. A nie nasilu volat niekoho, s kym nechce byt.

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@nevenka šťastná to žena , že toto neriešis

zuzulka558
1. dec 2022

@jaroe tiež svoju svadbu som nechcela mať veľkú, toľko svadieb som obsluhovala a nevesty v strehu nech nič nechýba ako píšeš 😉 my sme mali 20 ľudí, posedeli a o 22.00 už doma síce z mojej strany to ledva prežili lebo sa radi bavia ale urobila som po svojom

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sense
1. dec 2022

Keď nechce oslavu tak oslavu nerob, ak jeho pozve niekto a on chce ist nech ide. Robiť oslavu nie je povinnosť, ist na oslavu tiež nie, a pozvať na oslavu len preto ze mňa pozvali takisto nie

slavomira236
1. dec 2022

@cicikmicik ja tiež idem na oslavu keď ma pizvyu donesiem fľašku kvet darček no oslavy sebe nerobím nikdy neislavujem narodeniny neznášam to u seba už sa teším keď mi povedia deti že chcú oslavu dúfam že žiadnu robiť nebudú necítila by som sa pri Tom dobre...syn už bol na pár oslavách vždy doniesol darček aj sladké niečo pre oslavenca

paulinam99
2. dec 2022

@cicikmicik Oslavy už v 5 rokoch ? A bude aj kaviár a koncert Mira Jaroša ? Hmm, len aby ste si potom vedeli dať rady s požiadavkami, keď budú dieťaťu rôčky pribúdať.

Čudná doba. Deti majú byť deťmi a nie preberať maniere dospelých už v rannom veku.

darius_a
2. dec 2022

Och, táto dnešná doba.
Véd ti co chceli oslavu mali a ti co chceli prísť tak prišli.
Ti co oslavu nemajú tak nemajú.
Ešte, aby človek toto riešil.
Ty kokos.
Véd človek nesie malý darček a dostane malé občerstvenie nie?
Tým by som to považovala za uzavreté a ne nútila by som sa do toho ani syna.

cicikmicik
autor
2. dec 2022

@paulinam99 keby je na mne ,neriešim , zvlášť keď sa syn netrha..ale už mi bolo povedané že očakávajú aj od nás , tak zato ..inak malý bude mať asi 3oslavy,keďže sme veľká rodina a vychádzame spolu , má asi 9 sesternic, bratrancov, nebude bez osláv

Strana
z2