icon

Moje 4 ročné dievčatko je nepozorné

svetkafar
4. sep 2012

Dievcatka..moja mala ma 4 roky ja sa s nou doma pomaly ucim vsetko jej ukazujem pismenka cisla (postupne hravou formov) a ona vobec nechce...ju to vobec nezaujma ja uz neviem ako to mam robit aby ju nieco zaujalo. Povie mi mamka precitaj mi knizku...a o dve minuty uz celkom nieco ine chce :( nic ju nezaujma viac ako 5 minut, pismenka nepozna ( mozno tri dokopy) ale vie pocitat do 10 🙂 je sikovna, ziva. Manzel hovori ze je rozmaznana ale ja som sa snazila aby nebola rozpravam sa snou normalne, sem-tam aj sa pomazname vsak je moje dieta....len ju nic nezaujma (nechapem) Mate daktora tiez take? 🙂

Strana
z2
sendy182
22. okt 2012

@svetkafar tak ju len chváľ a motivuj....viem že to je niekedy o nervy....ale my to vydržíme však 🙂 ..............aspoň 10 min. poroznosti a tak k druhej činnosti..... 🙂

svetkafar
autor
22. okt 2012

@sendy182 ved ja ju vzdy chvalim tu moju gulku ona je stastna 🙂 a ja som este viac 🙂

evabb35
23. okt 2012

@svetkafar tak s plastelínou presne toto isté robilo aj moje dieťa...jednoducho nevedelo sa sústrediť ani na to modelovanie z plastelíny... nevedelo sa sústrediť na kreslenie....začínali sme s úplne jednoduchými úlohami v pracovných zošitoch ako napr. spojiť čiarov v obrázku niečo....urobiť krúžok okolo nejakého obrázku...vydržalo sa pohrať navliekaním korálok....omaľovanky - zachádzalo za čiaru do 7 rokov, nevedelo sa sústrediť pri omaľovankach vôbec takže sme začínali s tými úplne najjednoduchšími skladačkami, napríklad mne sa dieťa nehralo s Legom okolo 4 rokov, ale so stavebnicou SEVA, SEKO a aj s tou stavebnicou robilo len také útvary stále rovnaké, s Legom sa mi dieťa začalo hrať až okolo 6-7 rokov.

monyccka
23. okt 2012

@svetkafar 4 rocne dieta nemusi obsediet pri jednej aktivite viac ako 10 minut - to je optimum, cize ak aj nevydrzi tolko, je to ok. Predpokladam, ze pohybove aktivity jej sedia viac, tak skus rozvijat tymto smerom - bicykel, plavanie, pohybove hry, tancujte na detske pesnicky, mozno ju to zaujme natolko, ze si zacne pospevovat alebo sa aspon unavi a pri kresleni dlhsie obsedi (obrazne povedane).. Urcite sa netrap, ze mas nejake menej sikovne dietko. Je uuuuplne normalne a ucit ju abcedu a cisla a pod nema vyznam pokial o to sama nejavi zaujem.. Ked sa opyta "ake je to pismenko", treba odpovedat, ale cielene ju ich ucit - na to je 1.rocnik ZS. Do skoly to mate este dva roky, za tu dobu moze poskocit milovymi krokmi dopredu a nebudes sa stihat cudovat, co vsetko uz dokaze ;)

evabb35
23. okt 2012

@svetkafar a aby som to zhrnula, tak moje dieťa sa začalo hrať samé až akolo 6 rokov, dovtedy sa vôbec samé nezahralo /nerátam do toho čmáranie po stenách, robenie neporiadku, rozvlačovanie všetkého možného po byte.../ jednoducho moje dieťa akoby vôbec nepotrebovalo hračky - tie ho vôbec nezaujali do tých 6 rokov...s deťmi sa takisto nevedelo hrať a zahrať sa vedelo len so mnou a s učiteľkou - aj to odbehovalo od nás a často sme museli meniť činnosti, lebo pri jednej dlho nevydržalo...takže trochu sme sa pohrali s jednoduchými puzzlami, potom sme spievali nejakú pesničku a tancovali, potom sme chvíľu umývali bábu /hry s vodou, prelievanie do nádobiek to ešte bavilo/...tak aktivity ako bicykel, plávanie to vôbec nehrozilo.. vôbec sa nevedelo na také aktivity sústrediť....naozaj len vekom sa to začalo normalizovať.

evabb35
23. okt 2012

@svetkafar pohybové aktivity - moje dieťa malo problém pri pohybových aktivitách, však ono sa nevedelo sústrediť ani na chôdzu - zakopávalo, potkýnalo sa o kadečo, padalo, po schodoch chodiť - tá večná nesústredenosť robila všade problém...normálne som učila dieťa sústredeniu pri chôdzi, všímať si prekážky na trase atď. , my sme museli úplne iné veci riešiť ako plávanie či bicyklovanie...a postupne, postupne sa to lepšilo...

evabb35
23. okt 2012

@svetkafar všetky aktivity, ktoré vyžadovali sústredenosť sme robili vtedy, keď nebolo unavené, prísny režim sme dodržiavali, lebo keď bolo už veľmi ospalé tak sa už s ním nedalo robiť vôbec nič...

sendy182
23. okt 2012

@sendy182 má rada zvieratká? vie si popestovať...pohladkať....dať vodičku.....alebo rada cvičí, tancuje....aj takto sa dá "potrénovať" aspoň troške pozornosti a mernemu režimu....teraz toto potom toto...čo by ju bavilo........a robila by to rada 😉 😉 😉

sendy182
23. okt 2012
Strana
z2