icon

Môže byť dieťa zapísané v dvoch škôlkach naraz?

6. sep 2025

Potrebujem radu. Ale iba ak naozaj viete, ako to je, nie vaše dohady. Dcéru 2,5r nevzali do našej škôlky. Vzali ju ale do štátnych jaslí a tak som ju tam zapísala od septembra. Ja ale idem pracovať na cirkevnú škôlku a opýtala som sa aj tam, či by mi ju nevzali. Povedali, že áno, že majú miesto, že ju vezmú od januára, ako bude mať tri roky. Teda je na tej cirkevnej škôlke zapísaná a od januára ju tam čakajú. Ibaže nakoniec sa uvoľnilo miesto v našej škôlke pri dome, tak som ju nedala do jaslí ale tam. Chcela som si ale tú cirkevnú nechať ako poistku, ak by sa v našej šátnej neadaptovala, môžu ju po troch mesiacoch vylúčiť, ale teraz neviem, či to tak môžem urobiť. Dúfam, že som to dostatočne zrozumiteľne vysvetlila.

anonym_289a04
6. sep 2025

Neviem ako je to pri statnej a cirkevnej. Ja som mala v cirkevnej a sukromnej a nebol problem. Dieta chodilo podla toho, kde sa prave nachadzalo.

autor
6. sep 2025

dakujem, este to upresnim ... ona nebude chodit do obidvoch naraz, alebo ze raz tam raz tam ... zatial chodi do nasej statnej a chcem aby tam chodila cely rok, ale keby sa nahodou stalo ze ju vylucia, tak mozu az na konci novembra, tak december by sme nejako vykryli a od januara by mohla ist ku mne do cirkevnej, a uvidim ze si v nasej zvykla tak samozrejme oznamim v cirkvnej ze tam nenastupi, ale vlstne neviem ci to nemusim oznamit uz teraz, ze chodi inam

mamina7070
6. sep 2025

z tej cirkevnej mas nejake rozhodnutie o prijati? ak teraz oni nebudu k 15.9. ziadat o normativ na dieta tak je to uplne jedno
ale
teda je to take neseriozne akntam ides robit a budes takto blokovat miesto

doriiis
6. sep 2025

A potom,že je málo miest v skolkach

autor
6. sep 2025

praveze ja si nemyslim, ze tam blokujem miesto, lebo ju tam vzali tiez davno potom ako poslali rozhodnutia na vsetky ich ziadosti, s tym, ze stale maju miesto, ale pravda, asi mi to neda im nepovedat, hoci tam idem len na dohodu ako lektorka anglictiny

autor
6. sep 2025
@doriiis

A potom,že je málo miest v skolkach

@doriiis a toto konkretne mi ma ako pomoct? ci len zahaname nudu v sobotu vecer? si predstav ze zijem v meste kde je malo deti momentalne a skolky niektore museli zatvorit triedy, aj preto ju na poslednu chvilu vzali k nam, hoci az v januari bude mat tri roky, ze mali malo deti v najmensej triede, dokonca ani jasle, kde bol vzdy natresk nenaplnili kapacitu

autor
6. sep 2025
@mamina7070

z tej cirkevnej mas nejake rozhodnutie o prijati? ak teraz oni nebudu k 15.9. ziadat o normativ na dieta tak je to uplne jedno
ale
teda je to take neseriozne akntam ides robit a budes takto blokovat miesto

@mamina7070 dakujem, tak do 15teho im to stiham este oznamit, nech nie je nejaky problem, ale podla toho co viem, tak normativ dostanu len na deti ktore nastupia v septembri, na tie ktore nastupia pocas skolskeho roka uz nie

mamina7070
6. sep 2025
@anonym_autor

@mamina7070 dakujem, tak do 15teho im to stiham este oznamit, nech nie je nejaky problem, ale podla toho co viem, tak normativ dostanu len na deti ktore nastupia v septembri, na tie ktore nastupia pocas skolskeho roka uz nie

@anonym_autor ano tak je, sak uvidis ved si to nechaj ako poistku ak tak ale mas mat z coho realne obavy ze sa neadaptuje?

autor
6. sep 2025
@mamina7070

@anonym_autor ano tak je, sak uvidis ved si to nechaj ako poistku ak tak ale mas mat z coho realne obavy ze sa neadaptuje?

@mamina7070 no je tam najmensia a riaditelka ma na to vyslovene upozornila ked ju prijimala, ze vezme ju (aj preto, ze potrebuje zaplnit to miesto), ale ze trochu sa boji ze sa to moze stat, tak nech s tym ratam. ale to sa moze stat hocikomu, neviem ci uz niekoho takto vylucili, skor sa tie mamicky potom snazia chodit po deti na obed, co sa ale uz mne nebude dat. No zatial place, ale nie uplne srdcervuco, nemusi mi ju ucitelka trhat z ruk ..

kris_tin257
6. sep 2025

Ak sú obe škôlky v sieti materských škôl tak nemôže byť zapísaná, my sme tak riešili súkromnú a štátnu a nemohli sa prekrývať, obe škôlky boli zapísané v sieti

autor
6. sep 2025
@kris_tin257

Ak sú obe škôlky v sieti materských škôl tak nemôže byť zapísaná, my sme tak riešili súkromnú a štátnu a nemohli sa prekrývať, obe škôlky boli zapísané v sieti

@kris_tin257 ďakujem. To si myslím že sú, tak to musím hneď v pondelok povedať

andrea_82
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano, normativ dostanu na deti k 15.9., ktore nastupili na zaciatku septembra.

mirola
7. sep 2025

moj maly chodil rok do dvoch statnych skolok, zapisany oficialne bol vsak len v jednej. V BA mal oficialnu akolku na Prasniku tam kde je chalupa bol neoficialne ked sme sa tam akurat nachadzali.

basska_b
7. sep 2025

Ved tam pracujes alebo budes pracovat - tak tam normalne vysvetli riaditelke situaciu, lebo inak sa moze ozaj stat, ze niekomu drzis miesto