icon

Môže ísť choré dieťa s potvrdením od doktorky do škôlky?

30. jan 2023

Moje dieťa v škôlke začalo sopliť a kašľať, bez teploty atď. Proste obyčajný sopeľ. Postupne sa počet detí redukoval, tak som čakala, kedy sa učiteľka ozve. Stretla som sa však prvý krát s tým, že mi navrhla, aby som zobrala dieťa k doktorke, aby posúdila zdravotný stav... ostala som prekvapená.. To akože keď doktorka zhodnotí, že dieťa môže do škôlky, tak ho môžem dať usoplené a ukašlané? Zrazu nebude infekčné pre iné deti a len vďaka zázračnému papieriku? Rada sa priučím od skúsenejších. Toto sa bežne deje aj inde?

Strana
z3
mila23
30. jan 2023

no tak napr. moze to byt prejav alergie..aj ked to asi obvodna neposudi len tak, ale mzoe spravit vyter a vysetrit dieta....
napr. moja dcera mala taketo prejavy presne pri alergii..chodili sme k doktorke ako na klavir a ta jej nikdy nic nenasla..poslala nas alergologicke a ta nam dala lieky a uz je teraz dobre...

januska12323
30. jan 2023

Ty pošleš choré dieťa do škôlky a zdá sa ti zvláštne, že ho učiteľka pošle k lekárke?

melanta
30. jan 2023

Predpokladám, že si lekárka, ak ty vieš zhodnotiť, či je dieťa infekčné a príde ti divné, aby to zhodnotila pediatrička. Nie každý "iba soplík" je naozaj iba soplík.

januska12323
30. jan 2023

@melanta to nevadí, že soplom a kašľom roznáša bacile, hlavne, že nemá teplotu.

beata_k
30. jan 2023

Obycajny soplik, ale deti v skolke ubuda. No, zahada 😄

nelca0510
30. jan 2023

No matka roka. Ďakujem,že kvôli takým matkám ako si ty som pomaly každý druhý týždeň na OCR so šípkami.

sono2
30. jan 2023

Je kašeľ a kašeľ a sopeľ a sopeľ.
Dlho už kašle? Lebo ak sú to dozvuky a bol už doma ok. Ale, ak je akútny a dieťa kašle fakt často nie že občas, hrkoce, nos mu treba fúkať každú chvíľu, tak je blbé, že s takým dieťaťom ideš do škôlky, je infekčný. To ti povie aj Dr

lienka.7
30. jan 2023

@nelca0510 so šípkami by to bolo este fajn😊 sople su trosku pruser🙈 (nic v zlom teraz to neber prosim, len ma to pobavilo😁).

ibrunova
30. jan 2023

Ak bude ukašlané a usoplené, tak normálna dr. ho do škôlky nepošle.

nelca0510
30. jan 2023

@lienka.7 aj šípkami aj soplami :D

kleopatra114
30. jan 2023

Kvôli týmto deťom - “len soplik” , “len kaslik” , mava moje dieťa skoro vždy “len “ 39 teplotu 😳

luccija
30. jan 2023

Tak už nevedela ako upozorniť na to, že dieťa je soplave a nemá tam čo robiť, keď Ťa to samu nenapadlo.

autor
30. jan 2023

@ibrunova veľmi správna poznámka...normálna doktorka. A čo ak dá potvrdenie, že môže do škôlky? Lebo bežne sa to deje, podľa toho čo vidím u nás.

hennyinnsbruck
30. jan 2023

Moja mala min rok drazdivy kasel,ktory trval tyzdne! Bolo sucho ,u nich prasno ,drazdilo ju. Ze mam vypytat sirup od lekara.no nedal lebo aj tak nic nepomoze.tak ze ju dat pozriet aspon .tak som dala a nepisal ze je zdrava.🤷🏼‍♀️

luccija
30. jan 2023

Ako už vieš čo spraví doktorka?keď da papier, že je zdravá pôjde do škôlky.Vies ako vyzerajú hračky, ruky deti, keď majú sopel?

zorkahorka
30. jan 2023

Podla mna ti chcela len naznacit, aby si ho vzala k lekarovi a nie do skolky. Inak u nas sople toleruju, ale nie je sopel ako sopel a kasel ako kasel. Asi kaslal az prilis

kiki68
30. jan 2023

Ano moze. S potvrdenim od lekara to ide

thereisabear
30. jan 2023

Inými slovami, máš nechať dieťa doma. Pretože doktorka ti papier nedá. Jedine, že ma malá alergie, čo nemá a učiteľka to vie, len ti to nepovedala priamo. A ďakujem aj za ostatných rodičov...

autor
30. jan 2023

@kiki68 ďakujem za odpoveď. Jedinú priamu a vecnú.
@zorkahorka naznačiť nie, oni priamo povedia keď je zle, nechodia okolo horkej kaše. Toto bol vyslovene návod, ako oficialne dostať dieťa so soplom do škôlky. Chránená je škôlka, chránena je matka. A ja sa pýtam, či sa to deje aj inde. Asi dve odpovede boli k veci. Ďakujem za ne.

autor
30. jan 2023

@thereisabear no ale doktorky podľa všetkého také papiere dávajú aj soplavým a ukašlaným deťom, podľa toho, čo sa deje u nás.

Milé matky, takže poďakujte takýmto doktorom, že ste každé dva týždne na očrkách...

katarinka89
30. jan 2023

Ale ty pokiaľ tam k doktorovi nezavlecies a nepytas to potvrdenie- tak ti ho sám od seba nedá....
Takže treba poďakovať takým matkám ako si ty- nezodpovednym.

jana005
30. jan 2023

Autorka, a čo tak sa pozrieť na seba?
Ty sa rozčuľuješ, že lekárka pustí také dieťa do škôlky.
A čo robíš ty? Ty také dieťa ani nevezmeš k lekárke, necháš ho pokojne v škôlke, veď je to len sopel a kašeľ.
Čiže si taká istá ako lekárka, na ňu budeš nadávať ale na seba nie

luccija
30. jan 2023

Chránená je matka, škôlka len z deti je tam polovica.Aj u nás priniesli rodičia potvrdenie, ale skôr išlo o kašeľ alergikov, ak je dieťa dobre liečená alergologom nemalo by mať sopel.Pis čo chces dieťa, ktoré nevie smrkat a má sopel, kašle a roznáša virózu ďalej.Toto je večný boj kto z koho

katulienkax
30. jan 2023

Moj otec kedysi hovoril ze detom sa hovori ty soplana preto lebo drviva vacsina deti ma skoro stale sople, len tu na slovensku treba pchat tabletky a ine veci na kazdy sopel. A s doktorkami je to tak nemozu davat OCr na kazdu somarinu preto daju potvrdenie aj soplavemu dietatu ze je ok

ibrunova
30. jan 2023

Autorka - začni od seba a choré dieťa nechaj doma.

simca06022011
30. jan 2023

pozri, mas chore dieta chod k dr, a je to na tvojom svedomi a vedomi. Ano ak lekar zhodnoti ze dieta nie je infekcne a da o tom peciatku tak moze ist do skolky, skolka totiz tym padom od toho dava ruky prec. Potvrdenie od lekarky je nad ich "posudenim" zdravotneho stavu. Ubuda deti v skolke, tak asi tam nejaky bacil mate.... veselo nosis usoplene dieta do skolky a cudujes sa neviem comu :DDD nerozumiem vobec co riesis :D myslim, ze ti ucitelka chcela naznacit to ze chore dieta mas, a mas si to riesit a nechat ho doma (co ti ale povedat nemoze, tak povedala ze mate ist k dr)

simca06022011
30. jan 2023

A nie urcite doktorky nedavaju potvrdenia len tak, ked lekarka uvidi chore dieta, neverim ze ho posle do skolky.

panelacikova
30. jan 2023

@jana005 je horšia ako lekárka. je to matka, mala by mať trošku súcit s vlastným deckom a nechať ho vykurírovať zo 2-3 dni + víkend doma s čajíkom a pod teplou dekou....

andreatytler
30. jan 2023

Nerozumiem tvojmu prispevku... ty si dieta nenechala doma ked zacal sopel a kasel a cakala si kym ucitelka povie aby si ju nechala doma?
Lebo si nahnevana ze existuje oficialny sposob ako poslat usoplene dieta do skolky ale ty si to urobila neoficialne... aky je v tom rozdiel?

mogaa
30. jan 2023

Ono je rozdiel či je dieťa usoplené a kašle z alegrie a rozdiel keď je reálne choré, teda prechladnuté a má chytené priedušky....Učiteľka nie je lekár, envie zhodnotiť stav , preto ak si dávala dieťa do škôlky ti povedala že ak chceš aby v takom stave chodilo do škôlky treba potvrdenie od lekára....lebo deti sú usoplené a kašlú aj z alergie - tá infekčná nie je a deťom ani nič nie je.....

Strana
z3