Ahojte, chcem sa spýtať, či môže ísť syn do škôlky počas trvania ocr. Bol doma po operácii ale už je ôk a môže nastúpiť do kolektívu. Moj zamestnávateľ mi dal "voľno" do konca mesiaca. Ak by som ukončila zajtrajším dňom OCR, musela by som čerpať už z novej dovolenky, pripadne nejaký paragraf aby som si vykryla dní do konca mesiaca. Môže byť doma, len mam ešte nejaké vybavovačky a piatok lekára môjho, aby som ho nemusela ťahať všade so sebou, keďže to nei sú hodinové záležitosti.
OCR by mi mala skončiť v pondelok 30.9.
@matkahelka ženy pred tebou ma presviedčajú ze sa to nahlasuje, presne pre takéto prípady
@matkahelka obávam sa, že pravdu nemáš, nás presne na to upozorňovala riaditeľka na rodičovskom, že budeme potom očr vracať
@matullienka Tak vam klamala, aby to niektoru matku nenapadlo robit
@matkahelka tak na to nevidím ani najmenší dôvod klamať. Ale veď keď chcete dajte len aby ste neboli prekvapená
@matullienka ja som na RD, mna sa to netyka, len nevidim zmysel vo fabulovani a zastrasovani.
Vsak ale autorka, tak zruš Očr daj dieťa do škôlky a chod si vybaviť čo ti treba. Problém vyrieseny
Ja toto nikdy nepochopím. Chcem sedieť doma, lebo “ošetrujem” choré dieťa, stat plat, ale dieťa v škôlke. Že to niekoho napadne 🤦🏾♀️ a
@matkahelka nemáš pravdu, pýtala som sa na to učiteľky v ms z rodiny a poisťovňa to vie zistit veľmi rýchlo. Nemala dôvod mi klamať, dieťa u nich v škôlke nemám
@matkahelka zavádzas, počty a dochádzka sa hlási
@aurora33 čítala si diskusiu?
@lucia147852 ake stat plat? Ocr sa počíta z môjho základu, z toho istého základu z ktorého platím roky dane do štátu. Kde som si dovolila byt pol roka na materskej a potom som chodila do prace. Kde iné matky sedia na riti doma na rodičaku 3r a ešte špekulujú aby im dieťa nevzali do škôlky, aby si vybavili u dr papiere kvôli chorobnosti, len aby si predĺžili rodičak. Takže áno som veľký sebec a zlodej lebo chcem od štátu neprávom 2 dní zapletené co by v celku bolo 60€...
Ano citala a proste tak či tal nedá sa to urobiť ako chceš.
Proste nemôžeš poberať OCR a mať plat za tie 2 dni. Buď OCR alebo práca. Myslím, že je to logické.
A nevie ti ten deň k malému niekto prísť kým si vybaviš. Očr ti škoda rušiť keď ti má bežať potom aj víkend ešte
@michelle567 ďakujem, nemá, musím ho brať so sebou. Nevadí, ďakujem za všetky odpovede
Pozri vezmi ho so sebou a v okolí kukni nejaký detský kútik s dohľadom, odovzdáš ho tam vybavis čo treba a dieťa si vyzdvihnes
nevšímaj si nepríjemné komentáre neviem prečo sa ludia nesnažia pochopit situáciu a hned majú človeka za zlodeja.... nerobila by som to ale je tam riziko a je to samozrejme proti zákonu nemoze byt v skolke ak ty si OCR
@matkahelka zoznamy sa posielajú.
Nemôže, prídu ti na to, riaditelia škôlok hlásia na úrady chýbajúce deti, to by sa každému páčilo dieťa hodiť do škôlky a ja si behať kde chcem, pekne krásne si zober dovolenku, lebo budeš za riadnu trúbu
Už je to jedno. Škôlku aj tak zatvorili kvôli chorobnosti.
Teoreticky by nemal, ale prakticky ist moze. SP ani UPSVaR nema ziadne prepojenie s dochadzkovym systemom skolok, riaditelky skolok nikam nenahlasuju denny ani menny zoznam deti.