Môže nečakaná situácia spôsobiť dieťaťu traumu?
Ahojte, potrebujem poradiť. Včera sme s manželom mali intímny moment v spálni. Mysleli sme si, že deti spia, no synček (má 5 rokov) vošiel bez klopania. Manžel bol v dosť nepríjemnej polohe (bola som na styroch a on bol za mnou) a syn ho zozadu tlapol po guliach a utiekol. Manžel to síce rozchodil, ale teraz riešim, či to môže mať nejaký vplyv na dieťa – či ho to nemohlo psychicky zasiahnuť. Nestihli sme mu zatial nič vysvetliť. Máte niektorá skúsenosť, či sa s deťmi dá o takýchto situáciách rozprávať, aby nemali traumu?
Dakujem
Tak mu to jednoducho vysvetli a bude. Nemyslim si, ze z takehoto niecoho moze mat realne dieta traumu, ale ak mu to normalne objasnis, tak s tym bude istotne ok...
On traumu nebude mať, ale bude mať o čom rozprávať v škôlke 🤣
Tak toto je fakt extrém.Pre takéto prípady slúžia zámky a klúče.🤦🏻♀️
Veď ak sa nič nebude pýtať, tak to nerieš, on si to vo svojej hlavičke vysvetlí po svojom, a možno sa nad tým až tak veľmi nepozastavil. Ak sa bude pýtať, maj dopredu premyslené, čo mu povieš. A ako baby píšu, v škôlke určite vyrozpráva dáky príbeh 🤣
@kazko11 mne pride byt divne, ze “tlapol otca po guliach??” To vazne?
Ked to nebudete rozpitvavat ak sa vas na to nespyta, tak sa nic nedeje. Ked sa bude pytat, tak zacnete sexualnu vychovu formou primeranou veku a jeho chapaniu. Mozno by ste ju mohli zacat aj bez tejto udalosti
On traumu nebude mať, ale bude mať o čom rozprávať v škôlke 🤣
@domka222 😆😆😆😆😆
Nás tak načapala moja mama😅 neviem, či má z toho traumu, ale ja som sa asi nikdy necítila trápnejšie...sedela v obývačke pri synovi, ktorý spal, bol vtedy maličký...my ste s mužom chceli túto chvíľku pokoja využiť po svojom, tak sme sa zavreli v spálni (ktorá je od obývačky cez celú chodbu). Neboli sme v takej polohe, ako vy, ale v polohe "na lyžičku", mňa moc vidieť od dverí nebolo, zato manželov komplet holý zadok áno😂 a mama sa neotočila a neodišla, ale začala vysvetlovať, prečo vošla do našej spálne, že si chcela nachystať plienku, keď sa syn zobudí, aby ho mohla hneď prebaliť (plienky boli práve v spálni v komode)😅😅😅
Keď už chceš vymýšľať tak pred tým rozmýšľaj. Dieťa by maximálne kleplo po riti.
Vymyslená téma. Žiadna trauma
Ja som tak vo veku 6-7 rokov prekvapila svojich rodicov v intimnej chvilke. Prislo mi to zvlastne, ale nie natolko zaujimave, aby som to dalej riesila. Az o xy rokov neskor som si uvedomila, co som vlastne videla. Traumu nemam ziadnu.
@kazko11 traumu mat nebude, no pre buducnost sa naucte zamykat.
Boze tie dristy... hej hej po guliach ho tlapol . Dobry grc
Nás tak načapala moja mama😅 neviem, či má z toho traumu, ale ja som sa asi nikdy necítila trápnejšie...sedela v obývačke pri synovi, ktorý spal, bol vtedy maličký...my ste s mužom chceli túto chvíľku pokoja využiť po svojom, tak sme sa zavreli v spálni (ktorá je od obývačky cez celú chodbu). Neboli sme v takej polohe, ako vy, ale v polohe "na lyžičku", mňa moc vidieť od dverí nebolo, zato manželov komplet holý zadok áno😂 a mama sa neotočila a neodišla, ale začala vysvetlovať, prečo vošla do našej spálne, že si chcela nachystať plienku, keď sa syn zobudí, aby ho mohla hneď prebaliť (plienky boli práve v spálni v komode)😅😅😅
@marienka1989 bože nás takto načapala svokra a hneď dvakrát to bolo hrozné. Prvýkrát keď som akurát mala p...s v ústach a muž k nej bol otočený holou ritou úplne ma strhlo a ona namiesto toho aby hneď odišla tiež vysvetľovala prečo k nám prišla bez zaklopania. Strašná hanba vážne nešla som to rozchodiť dlho ešte🤣 a druhýkrát zas vošla bez klopania a ohlásenia ale to už sme boli pod perinou len bolo jasné čo robíme lebo muž bol na mne a povedala len že: bože zas? Pardon. A zavrela dvere. Po tomto mal s ňou muž rozhovor nech nevchadza bez klopania do spálne že tam okrem spánku máme občas aj sex a asi pomohlo už nevchadzala potom🤣🤣🤣
Z čoho by mal mať traumu?
Neverím. Tlapol po guliach a utiekol? Véd to znamená ze ešte ani nespal,hral sa. tiež by ste mohli počkať kým deti nezaspia...... A zamknúť dvere
"syn ho zozadu tlapol po guliach a utiekol" - prepáč, ale toto ma rozosmialo 😂😂😂
Ja som tak vo veku 6-7 rokov prekvapila svojich rodicov v intimnej chvilke. Prislo mi to zvlastne, ale nie natolko zaujimave, aby som to dalej riesila. Az o xy rokov neskor som si uvedomila, co som vlastne videla. Traumu nemam ziadnu.
@titla dakujem velmi pekne za odpoved
Jednu polohu uz pozna... este ich ma desiatky🤣
Aj ja som nacapala nasich presne takto isto bez toho tlapnutia po ocovych guliach 🤣🤣 obcas si na to spomeniem a traumu nemam 🤣
My sme sa raz takto sukali po svadbe v izbe a jeden z hosti nieco hladal a prisiel rovno do nasej izby 🤣 muz sa stihol skryt za dvere no ja som tolko stastia nemala akoze komedia 🤣🤣🤣
Nebude mat traumu, prezil tatko to CBT? 😂
Panebože, akú traumu, nerob z toho taký cirkus, no tak vás videl pri sexe, každý normálny rodič to dieťaťu vie vysvetliť (ak sa vôbec bude pýtať). A že mu tľapol po guliach, určite chcel po zadku a netrafil, má zlú koordináciu pohybov, toto je problém, toto treba riešiť!!!!!!!! 😂

@kazko11 nebude mat traumu... kde kto to zazil... inac presne scenka z Modern Family... "Mom and Dad were fighting... I think Dad was winning" 🙂 🙂